Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ


Πόσοι απλήρωτοι εργαζόμενοι υπάρχουν στον Δήμο Δελφών;

Απίστευτο! Ενώ τα χρήματα – αφού καταθέτονται-  κάνουν βόλτες,  οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι…



Πυκνώνουν οι καταγγελίες στην εφημερίδα μας από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν με αγωνία και ανασφάλεια  το μέλλον τους και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα βιοτικά προβλήματα αν και εργάζονται. Δεν είναι οι μόνοι αλλά είναι οι πρώτοι που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα στον Δήμο Δελφών.
Πληροφορηθήκαμε ότι σε άλλους Δήμους δεν υπάρχουν τέτοια θέματα. Εδώ βαλθήκαμε να γράψουμε ιστορία και πάλι. Πρωτοπορούντες και αδικούντες τους υπαλλήλους που συνασπίζονται φανερά πλέον απέναντι στο κοινό…κακό, αγνοώντας τις απειλές και τις παρακλήσεις…. Αναλόγως ποιος τις κάνει κάθε φορά.  Όλοι ρωτούν και ξαναρωτούν τι θα συμβεί, πως θα ζήσουν και γιατί τυγχάνουν αυτής της μεταχείρισης.
Η απάντηση είναι  η μόνη σταθερά: θα το δούμε, θα το φροντίσουμε, θα το διευθετήσουμε… 
Και η παράνοια συνεχίζεται. Συμβασιούχοι, Προγράμματα, Βοήθεια στο Σπίτι, καθαριότητα, φύλακες και δεν συμμαζεύεται, πια. Δεν συγκρατούνται ούτε με «προειδοποιήσεις»  οι υπάλληλοι.
Πρόσφατα μας ενημέρωσαν εργαζόμενοι ότι  από τον ΟΑΕΔ βεβαιώθηκε ότι κατατίθενται τα χρήματα διαφόρων Προγραμμάτων αλλά δεν υπογράφονται οι μισθοδοσίες και ανακυκλώνονται για διάφορες ανάγκες του δήμου.
Και οι εργαζόμενοι;
Το μπάχαλο που υπάρχει με τον Καλλικράτη, η αδιαφορία, η «διάθεση» των κατατιθέμενων χρημάτων αλλά και οι αντιτιθέμενες εξουσίες που υπάρχουν έχουν ως αποτέλεσμα δεκάδες  εργαζόμενοι να μην ξέρουν εάν πληρωθούν και εάν θα έχουν χρήματα να κάνουν 15Αύγουστο  οι οικογένειές τους.

Είναι οι πρώτοι εθελοντές του Καλλικράτη! Ευχαριστούμε, παιδιά…


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΦΩΚΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: