Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ; ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Ο ΑΓΩΝ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ» ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ


    Εδώ και μερικούς μήνες ακούγονται φήμες  για το Νοσοκομείο της Άμφισσας και τα Κ.Υ. Ιτέας και Λιδορικίου ότι θ’ αναβαθμιστούν! Άλλα είδαμε, αν εξαιρέσουμε το Κ.Υ. Ιτέας για την ώρα.

    Συζητήσεις για να στεγαστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσίας Ιτέας και κατόπιν το Αστυνομικό τμήμα και η Τροχαία Ιτέας σε προκατασκευασμένα παραπήγματα τα οποία κάποιοι ακόμη τα ψάχνουν (;) και μερικοί άλλοι στήριζαν τη λύση αυτή! Λύση ντροπής για τα δυο αυτά σώματα ασφαλείας!

 Αναφέρθηκαν σε “κίτρινα παπαγαλάκια” αλλά…….. Η συνέχεια άγνωστη ή μήπως γνωστή και επιμελώς κρυμμένη από μερικούς και μερικές;

Διαβάζοντας το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Ο ΑΓΩΝ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ»…..


Η ΙΤΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ!

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στη πόλη μας η είδηση ότι η Κυβέρνηση:
      1.   Υποβαθμίζει το Κέντρο Υγείας Ιτέας
      2.   Καταργεί το Ειρηνοδικείο Ιτέας
      3.  Κλείνει το Τηλεπικοινωνιακό Κέντρο Ιτέας
     4.  Καταργεί το Δασονομείο Ιτέας
      Αβέβαιο το μέλλον των:
  1. Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας
  2. Του Υπολιμεναρχείου Ιτέας
  3. Του Τελωνείου Ιτέας
  4. Της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιτέας
      Δηλαδή Υπηρεσίες και Φορείς που στηρίζουν την πόλη μας από πολλών ετών και που χωρίς αυτές ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!
     
    Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής αυτής στην πόλη, αναφέρουμε ενδεικτικά:
------------------------------------------------------------

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ
-ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ;-

·       Αντιμετώπιση κάθε είδους επιγόντων περιστατικών(τροχαία, εμφράγματα, πνευμονικά οιδήματα, αρρυθμίες) και ασφαλής διακομιδή τους, με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, με ιατρική συνοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας.
·       Αντιμετώπιση οξέων περιστατικών που δεν έχουν ανάγκη παραπομπής/εισαγωγής στο Νοσοκομείο.
·        Βραχεία Νοσηλεία οξέων περιστατικών (1-3 ώρες) για Πρώτες Βοήθειες και Αποκατάσταση 24 ώρες το 24ώρο 365 ήμερες το χρόνο(π.χ. Τραύματα, βρογχίτιδες, λιποθυμιές κλπ)
·       Ενεσοθεραπεία, αλλαγές τραυμάτων, αφαίρεση ραμμάτων, μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και σακχάρου αίματος, πρόχειρη εξέταση ούρων, εκτέλεση ηλεκτροκαρδιογραφημάτων κλπ.
·       Συντομογραφία για χρόνιες παθήσεις.
·       Παρακολούθηση χρόνιων Ασθενών με Υπέρταση, Σακχαρώδη Διαβήτη, αυξημένα τριγλυκερίδια ή και χοληστερίνη, χρόνιες πνευμονικές νόσους, οστεοπόρωση.
·       Ιατρείο διακοπής καπνίσματος.
·       Γηριατρικό Ιατρείο.
·       Οδοντιατρικές πράξεις πρόληψης για παιδιά και τους εφήβους και αντιμετώπιση οξέων περιστατικών σε ενήλικες και ηλικιωμένους. Λοιπές οδοντιατρικές εργασίες (εκτός από προσθετικής) σύμφωνα με διαθεσιμότητα.
·       Προληπτική Εξέταση Μαθητών και συμπλήρωση σχετικού δελτίου.
·       Προληπτική εξέταση αθλητών σχολείων.
·       Παρακολούθηση εμβολιακής κάλυψης και εκτέλεση εμβολιασμών.
·       Τεστ Παπανικολάου (pap test) για γυναίκες (δεν γίνεται ακόμη αλλά θα ξεκινήσει από το Φθινόπωρο).
·       Προετοιμασία και Εκτέλεση Προγραμμάτων Πρόληψης.
·       Διοργάνωση Ομιλιών Ενημερωτικών σε Δήμους Κ.Α.Π.Η. Σχολεία, Σώματα Ασφαλείας, Συλλόγους για ιατρικά θέματα όπως:
Υπέρταση, Σακχαρώδης Διαβήτης, Οστεοπόρωση, Γρίπη, Υγιεινή, Μηνιγγίτιδες, Σωστή Διατροφή, Δραστήρια Γήρανση, Κατάθλιψη, Άνοιες, Κάπνισμα, Πρώτες Βοήθειες κλπ.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2011-ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ.

------------------------------------------------------------

ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ
-ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ-
Πρόκειται για το Ειρηνοδικείο με την μεγαλύτερη κίνηση υποθέσεων στο Νομό, αφού συγκεντρώνει όλων των ειδών τις υποθέσεις, από διάφορες εμπορικές, τουριστικές, ναυτιλιακές, δασικές εμπράγματες, αγροτικές κ.α. που δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η κατάργηση του.
------------------------------------------------------------

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΤΕΑΣ
-ΚΛΕΙΝΕΙ-
   Υπηρεσία του Ο.Τ.Ε. λειτουργεί από υπάρξεως της Ιτέας, λόγω της τουριστικής και εμπορικής κινήσεως που παρουσιάζει η πόλη και η ευρύτερη περιοχή.
    Από τον Αύγουστο του έτους 1987, στεγάζεται σε ιδιόκτητο, γωνιακό, κεντρικό νεοκλασικό κτήριο που καλύπτει όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις του Οργανισμού εξυπηρετώντας τις τουριστικές και εμπορικές ανάγκες.
    Παρέχει τις υπηρεσίες του ΟΤΕ στις τηλεπικοινωνίες (κινητή και σταθερή), πωλήσεις των πάσης φύσεως προϊόντων τηλ-κου ενδιαφέροντος. Εξυπηρετεί υπέρ τους εκατό συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ, υπερκαλύπτοντας όλες τις υπηρεσίες του Οργανισμού στην περιοχή, έχοντας την μεγαλύτερη κίνηση απ’ όλα τα αντίστοιχα τηλ-κα Κέντρα του Νομού!
------------------------------------------------------------
ΔΑΣΟΝΟΜΕΙΟ ΙΤΕΑΣ
-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ-
  Στις αρμοδιότητες του υπάγονται η προστασία των δασικών εκτάσεων, η δίωξη της λαθροθηρίας κλπ στις περιοχές Ιτέας, Κίρρας, Τριταίας, Δελφών, Γαλαξιδίου, Χρισσού, Δεσφίνας, Πεντεορίων που θα μείνουν απροστάτευτες!
  Η πόλη καταστρέφεται εκ θεμελίων και κανένας δεν αντιδρά, ούτε συγκινείται!!!
      
·       ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Σε ότι αφορά τη Δημοτική Ενότητα Ιτέας, ζητήσαμε προ 12ημέρου επίσημα στοιχεία, σχετικά με τη νέα αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών, τα οποία μέχρι την ώρα της εκτύπωσης του παρόντος φύλλου, δεν μας εκδόθηκαν.

ΗΛΙΑΣ Γ. ΛΥΤΡΑΣ
ΠΗΓΗ: εφημερίδα «Ο ΑΓΩΝ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ»









Δεν υπάρχουν σχόλια: