Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η ΙΤΕΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ»


Πριν μερικούς μήνες τα blogs της Ιτέας
και λίγο αργότερα εμείς (http://karteria1.blogspot.com/2011/05/blog-post_30.html) είχαμε επισημάνει με φωτογραφίες σημάδια εγκατάλειψης της παραλιακής ζώνης της Ιτέας.

Επισημάνσεις, που δυστυχώς δεν συγκίνησαν κανέναν.

Τώρα στο τέλος του καλοκαιριού και μιας αδειάζει από επισκέπτες η Ιτέα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, επανερχόμαστε με νέες φωτογραφίες, δυστυχώς χειρότερες από τις πρώτες.




1. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ «ΘΑΛΑΣΣΑ»

Σκουπίδια, πευκοβελόνες, σπασμένο το εξωτερικό ξύλινο πάτωμα. Πλάκες, ξύλα και εκτεθειμένα σκουριασμένα καρφιά, είναι παγίδες, πρωτίστως για ηλικιωμένους και παιδιά. Εκτός την άσχημη εικόνα εύκολα θα προξενήσουν όχι μόνο κάποιο τραυματισμό αλλά ίσως και φωτιά από τα σκουπίδια και τις πευκοβελόνες. Τα τσιγάρα τα πετούν πολλοί χωρίς να τα σβήσουν.





2. ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

Πριν ένα μήνα περίπου ο Σύλλογος αυτοδυτών «KRISSAIOS» καθάρισε εθελοντικά ένα μεγάλο μέρος της μαρίνας της Ιτέας (και αυτή η κίνηση δημοσιεύτηκε) εντυπωσιάζοντας μας με τα ευρήματα του βυθού. Σήμερα ξανά σκουπίδια στη μαρίνα τα οποία εύκολα θα καταλήξουν στη θάλασσα είτε από κάποιο αεράκι, είτε από κάποιο παιδί που θέλει να παίξει.

Είχαμε επισημάνει ότι ξεραίνονται οι ιτιές και να το αποτέλεσμα. Η ιτιά όμως ξαναγεννιέται από τις ρίζες της, ως άλλος Φοίνικας από τις στάχτες του. Η εικόνα όμως μόνο ομορφιά δεν προσφέρει.



3. ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ

Εκτός τη γκρίζα εικόνα του κατασχεμένου πλοίου που μας συντροφεύει δυσάρεστα εδώ και έξι περίπου μήνες, παρατηρούμε ότι στη δυτική πλευρά της προβλήτας, που δένουν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, μερικά προστατευτικά “μπαλόνια” συνταξιοδοτήθηκαν! Ισχύει και εδώ το πέντε φεύγουν ένα μπαίνει;

Εδώ δεν τίθεται θέμα ομορφιάς. Τίθεται θέμα τάξης και υπευθυνότητας των αρμοδίων. Θέμα ασφάλειας και εικόνας λιμανιού στο εξωτερικό!

Τα κίτρινα κιγκλιδώματα που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στην είσοδο του λιμανιού,  σίγουρα εμποδίζουν τη διέλευση των αυτοκίνητων στη προβλήτα και είναι μια καλή κίνηση αλλά, δεν εμποδίζουν τη διέλευση των δικύκλων που εκτός το ότι είναι θορυβώδη, είναι και τα πιο επικίνδυνα για τους πεζούς και ενοχλητικά για τους επιβάτες των γιοτ που δένουν στη προβλήτα! 




Διαλέξαμε ένα μόνο μέρος από τη παραλία της Ιτέας. Θα μπορούσαμε να γράψουμε και να φωτογραφίσουμε και πολλά άλλα! Όλοι οι αρμόδιοι, απ όλα τα πόστα, κάνουν το περίπατο τους στο κομμάτι που αναφερθήκαμε και βλέπουν τι λείπει από το λιμενοβραχίονα, τι συμβαίνει στη μαρίνα και που μαζεύονται σκουπίδια, εκτός αν πιστεύουν πως εμείς οι υπόλοιποι ζούμε σε μια νέα «ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ»!






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΕ ΚΡΑΞΟΥΝ ΠΡΙΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΠΑΡΑΛΗΨΗ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΤΙΣΤΩΣ! ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΦΤΑΙΞΙΜΟ, ΑΛΛΑ ΑΝ Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

σημασια εχει ποιος φταιει περισσοτερο η λιγοτερο πρωτος η δευτερος? η παραλια της ιτεας δεν ανηκει στη δημοτικη ενοτητα? το λιμενικο ταμειο δεν το ελενχουν? ουτε παρατηρηση? αν δε τραβηχτει κανα αυτι δουλεια δεν γινεται! η περιφερεια τα ξερει?