Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ: ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ


ΛΑΜΙΑ: Διαμηνύουν ότι δεν θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους
«Νέκρωσε» για δύο ώρες το νοσοκομείο της Λαμίας, όταν οι εργαζόμενοι βγήκαν, από τις κλινικές και τα τμήματα και κύκλωσαν το κτίριο του νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην πληρωμή υπερωριών, νυχτερινών και εξαιρέσιμων που τους οφείλονται.
Μάλιστα, διεμήνυσαν στη διοίκηση ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν στις βάρδιές τους, αν δεν εξασφαλιστεί από την πλευρά του υπουργείου διαβεβαίωση ότι επόμενες ημέρες θα πληρωθούν.
Λίγο αργότερα η διοίκηση του νοσοκομείου τους ενημέρωσε, ότι από την πλευρά του υπουργείου θα δοθούν περίπου 300.000 ευρώ, όσο είναι και οι οφειλές στους εργαζόμενους του νοσοκομείου για το τελευταίο τρίμηνο και ότι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες και την καταβολή των χρημάτων.
Πάντως, οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των κλινικών, και μάλιστα αποφάσισαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την ερχόμενη Τετάρτη, για να πιέσουν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου της Λαμίας.

ΚΡΗΤΗ: Μιλούν για οικονομική εξόντωση
Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται οι αστυνομικοί στην Κρήτη. Κατά τη σημερινή γενική συνέλευση των μελών της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων των Χανίων, που πραγματοποιήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης, ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Χανίων Γιάννης Ζερβός, ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις ενώσεις της Κρήτης έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
«Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους μας. Η ομοσπονδία μας έχει πραγματοποιήσει τον τελευταίο καιρό αρκετές κινητοποιήσεις για να λάβει το μήνυμα η πολιτεία για τα θέματα που μας ταλανίζουν. Έχουμε προγραμματίσει με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων ενώσεων της Κρήτης, κινητοποίηση τις προσεχείς ημέρες στα Χανιά και σας θέλομε όλους δίπλα μας», τόνισε.
Θέμα της συνέλευσης, ήταν η εναρμόνιση του καταστατικού της ένωσης αστυνομικών, σύμφωνα με το νέο συνδικαλιστικό νόμο, όμως κατά τη διάρκεια της αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός, κυρίως για την οικονομική θέση των εργαζομένων στην ΕΛΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: