Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΔΕΚΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Την ώρα, που ολόκληρος ο κόσμος αναλογίζεται για μία οικονομική κατάσταση που δείχνει αδιέξοδη, οι παγκόσμιες οικονομίες...
"σείονται". Σύμφωνα με το ΑΕΠ μάλιστα ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις χώρες με την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομία, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια θα αλλάξει δραματικά. Ήδη από τις αρχές του χρόνου η πρώτη σημαντική αλλαγή σήμανε όταν η Κίνα "ξεπέρασε" την Ιαπωνία στην παγκόσμια κατάταξη.
Τα τελευταία στοιχεία ωστόσο μας δείχνουν τη μέχρι σήμερα δεκάδα των πιο γρήγορα αναπτυσσόμενων οικονομιών. Πρώτες στην κατάταξη βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες με την Κίνα να την ακολουθεί απειλητικά. Μετά και την "υπερπήδηση" της μεγαλύτερης ασιατικής χώρας στη δεύτερη θέση- όπως προανέφερα- η Ιαπωνία περιορίζεται στο νούμερο 3 με την Ινδία να ακολουθεί στην αμέσως επόμενη θέση. Την πεντάδα ολοκληρώνει η πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη, αυτή της Γερμανίας.
Στα νούμερα 6 και 7, συνεχίζεται η κυριάρχηση των ευρωπαϊκών χωρών με την Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα, ενώ στο νούμερο 8 συναντάμε την Βραζιλία. Αλλά και οι δύο τελευταίες θέσεις ανήκουν στην Ευρώπη, με την Γαλλία στο νούμερο 9 και την Ιταλία στο νούμερο 10.
  1. ΗΠΑ
  2. ΚΙΝΑ
  3. ΙΑΠΩΝΙΑ
  4. ΙΝΔΙΑ
  5. ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  6. ΡΩΣΙΑ
  7. ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ
  8. ΒΡΑΖΙΛΙΑ
  9. ΓΑΛΛΙΑ
  10. ΙΤΑΛΙΑ
Αυτά προς το παρόν με κάθε επιφύλαξη ωστόσο για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: