Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΚΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ


Έχουμε το δικαίωμα να μην είμαστε …άνθρωποι;
Μέσα στη δυτικού τύπου πολιτισμένη ελληνική μας κοινωνία, ελάχιστοι «εισπράττουν» την στοργή και την τρυφερότητα που τους αξίζει. Πόσο μάλλον τα αδέσποτα που δεν γεννήθηκαν αδέσποτα, αφού κάποιοι κάποτε τα χρειάσθηκαν, ίσως και να τ’ αγάπησαν, αλλά στο τέλος τα βαρέθηκαν και φυσικά κατέληξαν στους δρόμους. Αυτοί οι ίδιοι λοιπόν ενοχλούνται και …αηδιάζουν από τα πρώην δικά τους ζώα που εγκατέλειψαν.
Από τις φιλοζωικές οργανώσεις και από αρκετούς ευσυνείδητους πολίτες βέβαια, γίνεται προσπάθεια να εφαρμόζονται οι νόμοι που αφορούν στα ζώα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα που ο νόμος εφαρμόσθηκε (όπως πρόσφατα στην περίπτωση ενός αγρότη που πριόνισε τα αυτιά του γαιδάρου του στην Σκόπελο) ορισμένοι διαπίστωσαν με … έκπληξη ότι οι προβλεπόμενες ποινές είναι αρκετά σκληρές.
Τελικά κάποτε πρέπει να καταλάβουμε, πως σ’ αυτόν τον πλανήτη όλοι χωράμε και φυσικά τα ζώα δεν είναι το πρόβλημα μας. Δεν κινδυνεύουμε απ’ αυτά μιας και δεν μπορούν, ούτε να μας ληστέψουν, ούτε να μας σκοτώσουν, ούτε να …βιάσουν τα παιδιά μας, όπως πολύ καλά μπορούν κάποιοι που ζουν ανάμεσα μας και δεν συμμορφώνονται ποτέ με τους νόμους.
16 – 9 – 2011
Άλλη μια δολοφονία σκύλου προστατευόμενου της Φιλοζωικής Ομάδας Φωκίδας. Ο σκύλος ήταν εμβολιασμένος, αποπαρασιτωμένος και φορούσε το ειδικό κίτρινο κολάρο της Φιλοζωικής Ομάδας. Όσο κι αν ακόμη υπάρχουν κάποιοι ευσυνείδητοι πολίτες και μας ειδοποίησαν δεν στάθηκε αρκετό να τον προλάβουμε. Ο άτυχος σκύλος πέθανε αργά, μέσα σε φριχτούς πόνους.
Δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας δεν είναι ικανοποιημένοι ακόμη κι αν τους διαβεβαιώνουμε πως τα περισσότερα αδέσποτα είναι άκακα, υγιή, ταϊσμένα και άρα όχι επιθετικά. Συνεχίζουν να δηλητηριάζουν με θρασύδειλο τρόπο αδέσποτα ζώα για δικούς τους λόγους. Έχουν άραγε αναρωτηθεί τι γεύση θα είχε το «μεσημεριανό» τους με γαρνιτούρα λίγο φυτοφάρμακο ή λίγο τριμμένο γυαλί;;; Γνωρίζουν ότι το ζώο που δηλητηρίασαν έχει συναισθήματα; Ο ίδιος ο Κάρολος Δαρβίνος, έγραψε μία πραγματεία με τον τίτλο «Η Έκφραση των Συναισθημάτων στον ’νθρωπο και στα Ζώα» σύμφωνα με την οποία, τα ζώα έχουν συναισθήματα όπως: φόβο, πανικό, ενθουσιασμό, περηφάνια, ντροπή, χαρά, λύπη, ευτυχία, αγάπη, ζήλια. Γνωρίζουν ότι το ζώο που δηλητηρίασαν νοιώθει ΠΟΝΟ και πεθαίνει ΑΡΓΑ;
Η Φιλοζωική ομάδα με τα απειροελάχιστα μέσα που διαθέτει προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Οι πραγματικά υπεύθυνοι όμως γι αυτή την κατάσταση δεν είμαστε εμείς. Δυστυχώς τα αδέσποτα δεν έχουν δικαίωμα …ψήφου. Κι αν η Ελλάδα καταρρέει τα ζώα δεν φταίνε σε τίποτα. Καμιά οικονομική κρίση δεν μας επιτρέπει να μην είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Με τιμή
η Φιλοζωική για τα ζώα και όσους συγκινούνται στο πέρασμά τους
τηλ επικοινωνίας 6946007411 - 6946005679
Η Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας




Δεν υπάρχουν σχόλια: