Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΤΕΑΣ…


Σε συνεχεία αναδημοσίευσης μας (http://karteria1.blogspot.com/2011/09/blog-post_22.html) της 22ας Σεπτεμβρίου από το άλλο τοπικό διαδικτυακό χώρο μιας καταγγελίας γονέων (;)  για την επικρατούσα κατάσταση στο Γυμνάσιο Ιτέας έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

1.      Θεωρήσαμε ότι η καταγγελία ήταν ορθή και ότι η αναδημοσίευση της θα βοηθούσε στην ενημέρωση και την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος
2.      Ήταν λάθος μας που δεν ελέγξαμε την ορθότητα των καταγγελιών και τα στοιχεία των καταγγελλόντων. Θεωρήσαμε ότι αυτό είχε γίνει.
3.      Συνηθίζεται η αναδημοσίευση ειδήσεων και σχολίων μεταξύ των τοπικών sites και blog και με αυτή τη πρακτική έγινε και η αναδημοσίευση από εμάς της συγκεκριμένης ανάρτησης. Αυτό όμως δεν μας απαλλάσσει από την ευθύνη για το δημοσίευμα και τ’ αποτελέσματα τα οποία θα επιφέρει.
4.      Επ ουδενί επιτρέπουμε στο karteria1.blogspot.com την δημοσίευση σχολίων τα οποία στρέφονται κατά προσώπων με αήθης χαρακτηρισμούς και υβριστικές εκφράσεις, όπως επίσης και δεν δημοσιεύουμε πολιτικές θέσεις και απόψεις.
5.      Δεν μας ενδιαφέρει η δημιουργία εντυπώσεων παρά μόνο η πληροφόρηση και μέσω αυτής η βελτίωση της καθημερινότητας μας.
6.      Λυπούμαστε πολύ για το εάν με τη συμμετοχή μας (έστω και μόνο με την αναπαραγωγή του δημοσιεύματος) φέραμε σε δύσκολη και άδικη θέση κάποιους συνάνθρωπους μας. Πολύ δε περισσότερο την διευθύντρια του Γυμνάσιου Ιτέας της οποίας το έργο δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα το κρίνουμε. Υπάρχουν ανώτεροι της, υπάρχουν οι συνάδελφοι της, υπάρχει ο Σύλλογος Γονέων και βεβαίως τ’ αποτελέσματα της. Είναι γνωστές οι οικονομικές συνθήκες μέσα στις οποίες οφείλουν οι καθηγητές να εργάζονται και επίσης είναι γνωστό σε όλους μας (φανταζόμαστε) το βάρος το οποίο έχουν αναλάβει απέναντι στη κοινωνία και το Έθνος οι εκπαιδευτικοί. Πρώτα απ’ όλα στους ίδιους και μετά σε εμάς τους υπόλοιπους.
7.      Η ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ” δεν επιτρέπει τη σπίλωση και το διασυρμό ανθρώπων μέσω του διαδικτυακού της χώρου και για τον λόγο αυτό (παρ ότι δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο) είμαστε υποχρεωμένοι και ζητάμε συγγνώμη αν άθελα μας με την συγκεκριμένη αναδημοσίευση επιτείναμε κάτι τέτοιο και δημιουργήσαμε λάθος εντύπωση.

”ΚΑΡΤΕΡΙΑ”

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό ΚΑΡΤΕΡΙΑ. Αντιλαμβάνομαι την ευαισθησία που δείχνεις για το τόσο λεπτό θέμα που προέκυψε με το Γυμνάσιο της Ιτέας-αφού αφορά την παιδεία γενικότερα και πολύ σοφά έπραξες ζητώντας συγγνώμη "για την αναδημοσίευση",όμως: το πρόβλημα παραμένει όσ'αφορά στην απαξίωση της δημόσιας, στην προκειμένη περίπτωση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Απαξίωση στα μάτια μαθητών και γονέων που δεν προέρχεται μόνον από τις σπασμωδικές κινήσεις του υπουργείου. Ενας σοβαρός λόγος το γνωρίζουμε όσοι έχουμε παιδιά, είναι η παραπαιδεία,η οποία έχει δυό σκέλη.Την επίσημη και την συναλλασσόμενη. Η επίσημη αφαιρεί πολύτιμο χρόνο από τους μαθητές στην πιό τρυφερή τους ηλικία και αποδεικνύει οτι οι καθηγητές είναι <> να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στις ώρες της επίσημης διδασκαλίας,είτε πρόκειται για παιδιά με ανεπτυγμένο δείκτη εξυπνάδας, είτε όχι,αφού όλα τρέχουν στα φροντιστήρια. Με την συναλλασσόμενη παραπαιδεία όμως τα πράγματα είναι πολύ-πολύ σοβαρά. Οποιοδήποτε ίχνος σεβασμού προς τους καθηγητές έχει απομείνει στα παιδιά χάνεται.Χάνεται όταν ξέρουν οτι ο καθηγητής τους,ο πρώτος πνευματικός άνθρωπος που γνωρίζουν στη ζωή,στην ουσία δεν είναι τίποτ'άλλο απο έναν φραγκοφονιά, μίζερο, που τρέχει από σπίτι σε σπίτι εκβιάζοντας στην ουσία γονείς και μαθητές για το σαραντάρι. Γιατί το τελευταίο πράγμα που υπολήπτονται τα παιδιά είναι το χρήμα. Οταν δέ χαθεί ο σεβασμός, αφού βλέπουν οτι στα μάτια των καθηγητών τους είναι χρήμα, απαξιώνουν και το μάθημα και πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα αυθάδειας προς τους καθηγητές. Το χειρότερο απ' όλα είναι οτι μαθαίνουν στις τρυφερές αυτές ψυχές την διαστροφή της συναλλαγής κάτω από το τραπέζι και τους γίνεται βίωμα για όλη τους τη ζωή. ΚΑΤΗΓΟΡΩ την φαρισαική κοινωνία της Ιτέας οτι όταν δόθηκε η ευκαιρία από πέντε "τρελλούς" να σπάσει το απόστημα,όχι μόνο τους γύρισαν την πλάτη αλλά τους περιεγέλασαν και τους έστειλαν στο περιθώριο. ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ,καθηγητές συναλλασσόμενοι ή απαθείς και γονείς,Πολιτικοί και Πολίτες,ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ. Πλέον Βαρβαρίζετε. Με όλο το σεβασμό και την συγγνώμη μου για το ύφος,αλλά το αντικείμενο είναι πολύ σοβαρό,αφού πρόκειται για το μέλλον της κοινωνίας μας.