Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 11 ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ “ΣΦΥΡΙ”

Δρομολογούνται τον επόμενο μήνα οι αποκρατικοποιήσεις

Μέσα στο Νοέμβριο δρομολογούνται οι πρώτες 11 αποκρατικοποιήσεις από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επικεφαλής του Ταμείου Κώστας Μητρόπουλος, σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους εταιρειών, σε λίγες μέρες θα γίνουν οι πρώτες προσκλήσεις για εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στο Ελληνικό, η παραχώρηση λιμανιών και 19 αεροδρομίων, τουριστικά ακίνητα και οι εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης είναι πρώτα στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων.
Όπως αποκάλυψε ο κος Μητρόπουλος, άμεσα θα γίνει και η παραχώρηση του Ελευθέριος Βενιζέλος, η πώληση της νέας άδειας για κρατικά λαχεία και Ξυστό, η επέκταση αδειών κινητής τηλεφωνίας έως τον Δεκέμβριο, ενώ θα δοθούν πακέτα της εταιρείας Φυσικού Αερίου, των Ελληνικών Πετρελαίων, 40 κτίρια του Δημοσίου, ο ΟΠΑΠ, ο Ιππόδρομος, το Καζίνο και η Λάρκο.
Οι ελεγκτές της τρόικας έχουν αποφανθεί ότι η σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου είναι μια σημαντική πρόοδος για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, ωστόσο, έκαναν έκκληση για επίσπευση του προγράμματος, ενώ εκτιμάται ότι η επιδείνωση των συνθηκών της αγοράς θα επιφέρει αισθητή μείωση των εσόδων που αναμένονταν το 2011.
Η τρόικα θεωρεί πως βασικός παράγοντας επιτυχίας του προγράμματος είναι η διατήρηση της ανεξαρτησίας του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων από πολιτικές πιέσεις και η επίτευξη του στόχου που έχει θέσει η κυβέρνηση για έσοδα 35 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις έως τα τέλη του 2014.



ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: