Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Από τον «Χρυσούν Αιώνα» του Περικλέους στον «Θλιμμένο Αιώνα» του σήμερα!..


Από την αθηναϊκή δημοκρατία, που έφερε τον «Χρυσούν Αιώνα» του Περικλέους, μέχρι σήμερα, που κάποιοι ηγέτες έφεραν τον «Θλιμμένο Αιώνα» του σήμερα, υπάρχει κάτι που πρέπει να επισημανθεί ιδιαίτερα: Ο Έλληνας!.. Και τούτο διότι χωρίς Έλληνες δεν υπάρχει ούτε Ελλάδα ούτε Ελληνισμός!..


ΜΙΑ ΠΟΛΥ χαρακτηριστική φωτογραφία δημοσιεύει σήμερα στο πρωτοσέλιδο φύλλο της η εφημερίδα «Καθημερινή», που αναδημοσιεύουμε κι εμείς στο πάνω μέρος του άρθρου μας.
Πρόκειται για τον Ιερό Βράχο, το απαύγασμα της αθηναϊκής δημοκρατίας (πάνω) και το Μοναστηράκι, όπου βλέπει κανείς μια ζοφερή σύγχρονη πραγματικότητα (κάτω)!
Είναι δύο χτυπητές αντιθέσεις, που κάνουν τον κάθε Έλληνα να προβληματίζεται. Και προβληματίζεται με το χθες, όπου πρόβαλε ένας ακμαίος και ανθηρός πολιτισμός, αφού στο τιμόνι της χρυσής εκείνης εποχής ήταν ένας άξιος ηγέτης, ο Περικλής, και με το σήμερα, όπου στο τιμόνι της Χώρας βρίσκεται ο πλέον αμφισβητούμενος ηγέτης τουλάχιστον της Νεότερης Ελλάδος!
Είναι ο άνθρωπος που οδήγησε τη Χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και συνέτριψε μέσα στις Συμπληγάδες Πέτρες της Τρόϊκας το καράβι που λέγεται «Σύγχρονη Ελλάς»!
Αλλά επειδή σαν Έλληνες πρέπει να βλέπουμε το σήμερα και το μέλλον, θα λέγαμε ότι η κατάσταση είναι ζοφερή διότι οι πολιτικοί ηγέτες δεν θέλουν να μας βγάλουν από το αδιέξοδο. Ο μεν Πρωθυπουργός για να μη χάσει το θρόνο του, ο δε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως διότι θέλει να κερδίσει περισσότερο χρόνο στη λήψη κάποιων επώδυνων μέτρων που θα αναγκαστεί να λάβει ο ίδιος όταν κληθεί να κυβερνήσει.
Το γράφει άλλωστε και στο σημερινό «Βήμα» ο Διευθυντής της εφημερίδας κ. Σταύρος Ψυχάρης:
«Oύτε ο κ. Γ. Παπανδρέου ούτε ο κ. Αντ. Σαμαράς θέλουν εκλογές εδώ και τώρα. Ο καθένας έχει τους λόγους του, που δεν είναι άγνωστοι. Περαιτέρω οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είναι φανερόν ότι ΔΕΝ θέλουν συγκυβέρνηση. Ούτε προτίθενται να συµφωνήσουν στη συγκρότηση µιας κυβερνήσεως τεχνοκρατών που θα είχε οριοθετηµένη αποστολή και πεπερασµένο βίον…».
Το βέβαιο είναι ότι, πέραν του τι θέλουν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, η δυναμική των πραγμάτων θα τους οδηγήσει σε μια χιονοστιβάδα πολιτικών εξελίξεων αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.
Πάντα ταύτα έχοντας προ οφθαλμών όλες τις τάσεις στο κυβερνών κόμμα να σπρώχνουν τον Πρωθυπουργό της Χώρας σε «πολιτικές πρωτοβουλίες», δηλαδή σε πρόωρες εκλογές, αλλά και τον εφιάλτη που «γεννήθηκε» στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος με το «δεν ψηφίζω τα επόμενα μέτρα» πολλών βουλευτών, όπως γράφει σήμερα και ο «Ελεύθερος Τύπος».
Όπως και να έλθουν τα πράγματα κι επειδή οι καιροί είναι τόσο δύσκολοι και ιστορικοί, οι κυβερνώντες θα πρέπει να προσέξουν ένα και μοναδικό θέμα: τον Έλληνα, που μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό χάνει την προσωπικότητά του και, ασφαλώς, πολλά πολιτισμικά στοιχεία που τον συνέδεαν με το παρελθόν: Γλώσσα, θρησκεία, πολιτισμός, παραδόσεις!
Είναι τα στοιχεία εκείνα που ορισμένοι φρόντισαν να εξαφανίσουν από προσώπου ελληνικής γης χάριν και μόνον της λεγόμενης «πολυπολιτισμικής κοινωνίας» ή της νέας και υπό πολλών λεγομένης «γερμανικής κατοχής»!
Πάνω από όλα οι Έλληνες!.. Και τούτο διότι χωρίς Έλληνες δεν υπάρχει ούτε Ελλάδα ούτε Ελληνισμός!..


Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ



1 σχόλιο:

Ο "ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ" είπε...

Τώρα βλέπουμε την Ιτέα από πρωταγωνίστρια στον τόπο της να έχει περάσει σε δεύτερη, ίσως και τρίτη στον ρόλο της. Οι αποφάσεις ακόμη και για τα πιο απλά θέματα παίρνονται ερήμην της πόλης και των κατοίκων της. Κάθε διάθεση για συμμετοχή στα κοινά από ανθρώπους με διάθεση και γνώση έχει πάψει. Η αδιαφορία έχει πλέον γίνει ο κανόνας. Αν τελικά ο σκοπός ήταν όπως λέγεται από όλη την κοινωνία, να κοντύνει η Ιτέα ώστε να φανεί η Άμφισσα ψηλότερη, το μόνο που κατάφεραν ήταν να τελειώσει μια για πάντα ο πολιτικός χώρος που σκαρφίστηκε κάτι τέτοιο για στην Ιτέα. Μια πόλη που όλοι οι διατελέσαντες στο παρελθόν βουλευτές Φωκίδας την σεβάστηκαν.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ. Και όποιος της λέει ότι ο κόσμος και το θέμα έχει ξεφουσκώσει και ξεχαστεί είναι απλώς κόλακας.
Η Ιτέα τσαλαπατήθηκε με τρόπο άγαρμπο και φασιστικό. Ένα χρόνο μετά και όλοι κάθε μέρα στις συζητήσεις στην Ιτέα, ευχόμαστε να βρεθεί κάποιος να δεσμευτεί ότι θα άρει την αδικία σε βάρος της πόλης μας. Μακάρι…
Η κακία τους μεγάλωσε και θέριεψε όλων αυτών των ψευτοαριστερων σε όλη την Ελλαδα και έφτιαξαν αυτά τα «θεατρικά» σχήματα όπως οι «πολίτες στο προσκήνιο» στην Ιτεα. Μαζεύτηκαν λοιπόν πρώην λάτρεις του Σοβιετισμού και λοιποί αποτυχημένοι ιδεολογικά ψευτοκουλτουριαρηδες, εμπλουτίστηκε ο αχταρμάς και από ολίγους ανισόρροπους δεξιούς και ήρθαν τώρα να σώσουν την Ιτιά. Που ήταν όλα αυτά τα ανθρωπάκια πέρυσι που ο λαός της πόλης αγωνιζόταν. Απλώς χλεύαζα