Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ


Από σήμερα το πρωί επικρατεί πανικός σε χιλιάδες συνταξιούχους του ΙΚΑ, που πήγαν στις τράπεζες να εισπράξουν τη σύνταξη του Νοεμβρίου και οι ταμίες τους απάντησαν ότι δεν έχουν σταλεί από το ΙΚΑ οι σχετικές εντολές.

Στην αρχή οι συνταξιούχοι πίστεψαν ότι έχουμε το γεγονός της στάσης πληρωμών, αλλά οι τραπεζικοί υπάλληλοι τους διαβεβαίωσαν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στη 48ωρη απεργία των τραπεζών χθες και προχθές και μέχρι και την Τρίτη θα υπάρξουν σχετικές επίσημες ανακοινώσεις για το πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις.

Το αποτέλεσμα, σε τράπεζα του Παλαιού Φαλήρου στην οδό Αμφιθέας, νωρίς σήμερα το πρωί συνταξιούχος του ΙΚΑ λιποθύμησε μόλις είδε ότι δεν θα πάρει τη σύνταξή του, ενώ πολλοί άλλοι άρχισαν να φωνάζουν ότι δεν θα έχουν να φάνε το Σαββατοκύριακο.
Επίσης ρόλο έπαιξε η συνεχιζόμενη απεργίας των εργαζομένων στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ, η οποία εκτελεί την μηνιαία επεξεργασία πληρωμών συντάξεων.
Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, προέβη αυτοδύναμα σε έκτακτη μηχανογραφική επεξεργασία των αρχείων πληρωμών συντάξεων μηνός Νοεμβρίου, προκειμένου να επιτευχθεί η έγκαιρη πληρωμή των συνταξιούχων στις 21/10/2011 και 24/10/2011.


Δεν υπάρχουν σχόλια: