Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ!

Με εννέα κρεμάλες στην κεντρική πλατεία της Κάτω Αχαΐας, οι οποίες είχαν στηθεί απο νωρίς το πρωί της Πέμπτης, θέλησαν να στείλουν συμβολικά και με μία δόση... υπερβολής, το μήνυμα της αγανάκτησής τους διαδηλωτές, ενώ στο Βόλο 3.000 διαδηλωτές επιτέθηκαν και κατέστρεψαν το πολιτικό γραφείο της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Ρ.Ζήση

Στην Αχαϊα οι κατασκευαστές τους των κρεμαλών είχαν γράψει και το ονόματα βουλευτών πάνω, σε μία προσπάθεια να τους μεταπείσουν, λίγες ώρες πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Το περιστατικό είναι εκδεικτικό των αντιδράσεων και πιέσεων που λαμβάνουν οι βουλευτές από την εκάστοτε εκολογική τους βάση.

Στο Βόλο σε πεδίο μάχης εξελίχθηκε η τρίτη πορεία που ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας με περίπου 3.000 διαδηλωτές. Η μάχες τους στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Φιλελλήνων με ομάδα κουκουλοφόρων να κατευθύνεται στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ροδούλας Ζήση έφερε τα πάνω - κάτω. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο γραφείο της βουλευτού, γεγονός που αποτέλεσε την αρχή των επεισοδίων, με το οξυμένο κλίμα να μεταφέρεται έπειτα και στο κέντρο του Βόλου.

Σε ειρηνικό κλίμα οι διαδηλωτές από όλους τους κλάδους είχαν συγκεντρωθεί από τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας. Λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησαν την πορεία τους.

Οι πρώτες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε υποκαταστήματα τραπεζών στην οδό Ιάσονος με κουκουλοφόρους να σπάζουν τα ΑΤΜ, τις κάμερες αλλά και τις βιτρίνες τους, χωρίς ωστόσο να προκληθούν τραυματισμοί ή να επισκιαστεί η πορεία.

Φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από το γραφείο ξεκίνησαν τον πετροπόλεμο με στόχο τις τζαμαρίες του γραφείου. Η διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκονταν δίπλα από το γραφείο έριξε δακρυγόνα, με αποτέλεσμα να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους οι οποίοι απαντούσαν με πετροπόλεμο και με καύση κάδων απορριμμάτων.







1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στις επόμενες εκλογές η Πάτρα θα βαφτεί και πάλι πράσινη! Η πολή που μετά το ΄85 έχασε το 70% της βιομηχανίας της και χιλιάδες θέσεις εργασίας, ψηφίζει ΠΑΣΟΚ!
Και μετά λέμε γιατί μας πηδάει ακόμα και ο Giorgo!