Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η Μ.Π.Ε ΓΙΑ ΤΟ «ΛΑΡΝΑΚΙ» ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ; ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

     Υπογραφές συγκέντρωσαν οι κάτοικοι της Ιτέας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, για να συζητηθεί στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός Ημερήσιας Διάταξης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη θέση «Λαρνάκι» της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας. Η συγκεκριμένη μελέτη πέρασε σήμερα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, θέμα που θα το αναλύσουμε στη συνέχεια γιατί έχουν μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα ειπώθηκαν!

Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ:

ΠΡΟΣ
κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
κ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ                                         Ιτέα, 24/10/2011
κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΛΦΩΝ                                                          

 

ΘΕΜΑ: Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Λαρνάκι Ιτέας)


  Κύριε Πρόεδρε,
Κάνοντας χρήση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών (άρθρο 14.2) ζητάμε να  συζητηθεί εκτός ημερησίας διατάξεως από το όργανο το θέμα “Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο:  Εγκαταστάσεις επεξεργασίας, εμπλουτισμού, αποθήκευσης και αποβάθρες φόρτωσης βωξίτη στην περιοχή Ιτέας από την εταιρεία ΄΄ S & B Bιομηχανικά Ορυκτά ΑΕ ΄΄,  καθώς και των συνοδών αυτού έργων που βρίσκονται στο Δ.Δ. Ιτέας Δήμου Δελφών” (θέση   Λαρνάκι).
            Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη μελέτη φαίνεται να έχει ουσιαστικές    ελλείψεις, δεν απαντά στα ζητήματα που έχουν τεθεί κατά καιρούς από τη τοπική κοινωνία (παραβίαση περιβαλλοντικών και πολεοδομικών διατάξεων, θέματα δημόσιας υγείας, Δελφικού Τοπίου, ανάπτυξης)
            Δεδομένου ότι έχουν κατατεθεί πολυσέλιδες ενστάσεις από τρεις συλλογικούς φορείς του Δήμου Δελφών
Παρακαλούμε να εφαρμόσετε τον κανονισμό λειτουργίας σύμφωνα με το Νόμο και να συζητήσετε το θέμα  στην συνεδρίαση του Δημοτικού σας Συμβουλίου. 

Με τιμή


Δεν υπάρχουν σχόλια: