Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΟΓΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ


Μια Ιδέα που παίρνει σάρκα και οστά.
  Φίλες & Φίλοι
Επαγγελματίες, Έμποροι, Βιοτέχνες
Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε ξεκινήσει την προσπάθειά μας, μια ομάδα στην αρχή, από φίλους πρώτα από όλα, επαγγελματίες, με στόχο την δημιουργία ενός αξιόμαχου συνδυασμού, που θα πάρει μέρος στις εκλογές του Επιμελητηρίου μας στις 27-11-2011.
Ξεκινήσαμε, έτσι απλά, νιώθοντας την ανάγκη, πως σήμερα ειδικά, μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε ραγδαία για τις επιχειρήσεις μας, αφιλόξενο για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, ακόμα και σκέψη, δεν πρέπει κανένας μας να «κάτσει στην πάντα», απαθείς και αμέτοχος.
Πρώτος μας στόχος, να ενεργοποιήσουμε, όσους περισσότερους επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμπορους μπορούμε, γιατί αξίζει την μάχη του επιχειρώ, να την δώσουμε μαζί όσοι περισσότεροι μπορούμε!
Δεύτερος στόχος, να έρθουμε κοντά ο ένας με τον άλλο, και όλοι μαζί να έρθουμε κοντά στο Επιμελητήριο.
Τον φορέα που μας ενώνει όλους στην βάση, και που πραγματικά μπορεί μέσα από προϋποθέσεις να δώσει άλλη διάσταση και ταχύτητα, στον τρόπο και την ποιότητα της ανάπτυξης του τόπου μας.
Πετύχαμε. Η ομάδα μεγάλωσε. Συνεχίζουμε.
Ήρθαμε σε επαφή με πολλούς συναδέλφους σε όλο τον νομό, διαμορφώνοντας σήμερα ένα δίκτυο ανθρώπων που επιχειρούν στον ίδιο τόπο και άρχισε πάλι να μιλάει ο ένας με τον άλλον με ένα διαφορετικό τρόπο, πιο οικείο.
Να ανταλλάσσουν απόψεις, να λένε τους προβληματισμούς τους, να αρχίζουν να προτείνουν, και να είναι έτοιμοι να στηρίξουν ο ένας τον άλλον τούτες τις δύσκολες ώρες.
Η δράση μας αυτή και η προσπάθεια που ξεκίνησε να γίνεται με κύριο μέλημα την ανάκτηση της ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ανάμεσά μας, άρχισε να φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα. Πόρτες που είναι δίπλα μας φανερές, αλλά κανείς δεν γυρίζει το κλειδί να τις ανοίξει, εμείς ξεκινήσαμε να τις ανοίγουμε. Είπαμε καλημέρα στους συμπατριώτες μας επαγγελματίες και κάτσαμε να μοιραστούμε μαζί τους τις σκέψεις μας.
Έτσι άρχισαν να «σπάνε», αντιλήψεις που μας ταλανίζουν χρόνια.
·         Για το αν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας σαν επαγγελματίες,
·         Για το αν έχουμε την δύναμη να συνεργαζόμαστε και να επιχειρούμε,
·         Για το κακό που κάνουν τοπικιστικές αντιλήψεις που μας ταλανίζουν χρόνια.
Διαπιστώνουμε καθημερινά ότι χωράμε ΟΛΟΙ, μακριά από ιδεολογικές διαφορές, κομματικές αντιπαλότητες και χαρακτηρισμούς, τοπικιστικούς αναχρονισμούς, αρρωστημένες ανταγωνιστικότητες.
Γιατί εμείς, η βάση του Επιμελητήριου, έχουμε κοινά προβλήματα, ίδιες αγωνίες και κοινό στόχο.
Γιατί το Επιμελητήριο μπορεί να Ενώσει, να Βοηθήσει, να Προστατέψει, να Δώσει  Γνώση, να Ωθήσει την Επιχειρηματικότητα.
Γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.
Γι αυτό καλούμε σήμερα πάλι, θα καλέσουμε και αύριο, θα καλούμε συνέχεια, όλους τους Επαγγελματίες Εμπόρους Βιοτέχνες να βρεθούμε μαζί σε κοινή προσπάθεια, με ενωμένες τις δυνάμεις μας για να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλα αυτά που ελπίζουμε να υλοποιήσουμε.
Γιατί δεν το κρύβουμε πως ελπίζουμε κι ας είναι αντίθετοι οι καιροί.
Τις σκέψεις και τους στόχους που έχουμε θα τις μοιραστούμε σίγουρα με όσους και όσες περισσότερους μπορούμε.
Με κάθε τρόπο θα τις δημοσιεύσουμε, για να μπουν μπροστά στην Κριτική, στην Παρατήρηση, στην Διόρθωση, στην Αξιολόγηση, στην Προέκτασή τους.

Στις Επιμελητηριακές Εκλογές θα πάρουν μέρος και άλλοι συνδυασμοί από φίλους εμπόρους και επαγγελματίες, βοηθώντας έτσι η προσπάθεια όλων να γίνει πιο πλούσια και ποιοτική.
Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία.
Θέλω να δώσουμε μια μάχη καθαρή. Είναι πραγματικά μάχη πρώτα και κύρια να μπορέσεις δίνοντας έναν αγώνα, να κρατήσεις την ευγένεια, το ήθος και τον σεβασμό στον αντίπαλό σου. Τότε πραγματικά προάγεις το σύνολο και σίγουρα στο τέλος κερδισμένοι θα βγούμε όλοι.
Θέλει δύναμη για όλα τα παραπάνω. Θέλει δύναμη να αντισταθείς στις Σειρήνες, τις «Πολιτικές», τις Κομματικές, και τις Υστερόβουλες.
Θέλει δύναμη να πεις Όχι στα Πολιτικά Καπέλα και στα Κομματικά Χρίσματα.
Διαφορετικά είναι δεδομένο ότι αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας.
Γιατί όλα αυτά στο μόνο που μπορούν να σε «βοηθήσουν», είναι να σου υποθηκεύσουν το μέλλον σαν Επιμελητήριο, και να κρατάνε σε ομηρία ιδιότυπη, ένα Διοικητικό Συμβούλιο με τον Πρόεδρό του.
Πρέπει να δώσουμε πραγματικά την δυνατότητα στον εαυτό μας, αύριο, να είμαστε Ισότιμοι συνομιλητές με τους Πολιτικούς Άρχοντες, τα Κόμματα, την Κοινωνία μας την ίδια.
Αυτό εμείς ως Συνδυασμός θα το παλέψουμε και θα το προσπαθήσουμε.
Γιατί Είμαστε ένας Συνδυασμός, Επιχειρηματικός, Πολυκομματικός, Πολυσυλλεκτικός, Αυτόνομος με Δυναμική!
Γιατί δεν θα μπορούσαμε να είμαστε τίποτα λιγότερο ή διαφορετικό!

Γιογάκης Νικόλαος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι σε βάζουνε και μας λες ρε Νίκο? Κοίταξε να μη σε κάψουνε με το επιμελητήριο! Εσύ κάνεις για μεγαλύτερα πράγματα