Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΧΑΜΑΜ ΚΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Περικοπές «προνομιών» και «πολυτελειών» για τους βουλευτές και τους υπαλλήλους της Βουλής θα προβλέπει ο προϋπολογισμός του κοινοβουλίου για το 2012. Ο προϋπολογισμός φέτος αναμένεται να κατατεθεί νωρίτερα και θα είναι μειωμένος κατά 20 περίπου εκατομμύρια ευρώ, στα 170 εκατομμύρια ευρώ.

Στο μικροσκόπιο του προέδρου της Βουλής έχει μπει το επίδομα ύψους 150 ευρώ που....
προβλέπεται για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές για τους βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό αυτό, το οποίο έχει ήδη μειωθεί στο μισό από 300 ευρώ που ήταν αρχικά, δεν αποκλείεται να καταργηθεί εξ ολοκλήρου.

Παράλληλα, αλλαγές και περικοπές θα γίνουν και στον τρόπο λειτουργίας του γυμναστηρίου της Βουλής, μετά τις αποκαλύψεις τις Real news την προηγούμενη Κυριακή, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Έτσι, στα σχέδια του κ. Φίλιππου Πετσάλνικου είναι η κατάργηση του χαμάμ της Βουλής, καθώς και η επανεξέταση όλων των προγραμμάτων που προσφέρει το γυμναστήριο στους αθλούμενους, όπως είναι η γιόγκα, το πιλάτες ή οι παραδοσιακοί και λάτιν χοροί.

Από τις περικοπές δεν θα εξαιρεθούν όμως ούτε οι υπάλληλοι της Βουλής. Όπως όλα δείχνουν τόσο το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας (για όσους είναι κοντά στη σύνταξη), όσο και το ενιαίο μισθολόγιο θα ισχύσουν και για όσους εργάζονται στο Κοινοβούλιο. Επίσης, ήδη ο κ. Πετσάλνικος έχει δώσει εντολή να του δοθεί λίστα με όλες τις διευθύνσεις της Βουλής, προκειμένου να μπορέσει να καταλήξει σε κάποιες οι οποίες δεν χρειάζονται και θα καταργηθούν. Με αυτόν τον τρόπο φιλοδοξεί να μειώσει τον αριθμό των διευθυντών και το μισθολογικό κόστος ακολούθως.


ΠΗΓΗ: http://briefingnews.gr/

1 σχόλιο:

CHRIS είπε...

ΜΠΑ ΛΕΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ;;;