Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ»


Σε δόσεις και μέσω παρακράτησης φόρου θα γίνει η είσπραξη της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης από το 2012, σύμφωνα με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή, από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η ρύθμιση δεν συνιστά περαιτέρω παρακράτηση, αλλά έχει τεχνικό χαρακτήρα.
Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου και συζητείται το πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε αλλαγές της τελευταίας στιγμής.
Σε κάθε περίπτωση, επέμεινε ότι η υπερψήφιση του άρθρου 37, που αφορά το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή της έκτης δόσης.
Παρότι ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης της συλλογικής σύμβασης, ανακοίνωσε ότι η αναστολή των κλαδικών συμβάσεων επεκτείνεται χρονικά για όσο καιρό ισχύει το πρόγραμμα στήριξης δηλαδή τουλάχιστον έως το 2014, αντί για τα δύο έτη που αρχικά προβλεπόταν από το νομοσχέδιο.
Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι η μείωση των αμοιβών στους εργαζόμενους στις εισηγμένες ΔΕΚΟ θα είναι στο επίπεδο του 65% των αποδοχών της 31.12.2009.

Διαβάστε περισσότερα στο:  www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: