Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

“ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ”-ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΩΣ ΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ


"Αγανακτισμένοι" πολίτες διαδηλώνουν σήμερα σε όλον τον κόσμο κατά των κυβερνήσεων, της λιτότητας και των τραπεζών. Δείτε Φώτο και Βίντεο.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση στην Ευρώπη αναμένεται να γίνει στη Ρώμη όπου οι διοργανωτές περιμένουν παρουσία από 100.000 άτομα. "Δεν μπορούμε να σηκώσουμε άλλο χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς αλλά κυβερνήσεις κλεφτών και κερδοσκόποι που δεν δίνουν δεκάρα για τον κόσμο" δήλωσε η 49χρονη Νίκλα.

Οι ιταλοί διαδηλωτές θα κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης, θα περάσουν από το Κολοσσαίο και θα καταλήξουν στην πλατεία Σαν Τζιοβάνι. Περίπου 2.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί για το Σάββατο.
Οι Γάλλοι διαδηλωτές θα έχουν στόχο την Σύνοδο των G20 που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Στη Μαδρίτη έχουν προγραμματιστεί επτά διαδηλώσεις που θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία "Del Sol".

Στη Αθήνα το ραντεβού έχει δοθεί στην πλατεία Συντάγματος, στις 6 το απόγευμα, όπου θα πραγματοποιηθεί παράλληλα συναυλία και ζωντανές συνδέσεις με το Κίνημα των Πλατειών από όλο τον κόσμο.

Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκίνησε η συγκέντρωση στο City, την οικονομική καρδιά του Λονδίνου

. Οι διοργανωτές λένε ότι ζητούν "πραγματική δημοκρατία τώρα" και οι αποφάσεις να παίρνονται με γνώμονα τα δικαιώματα των πολιτών και όχι τα συμφέροντα των τραπεζών.

Οι βρετανοί Αγανακτισμένοι ("Occupy London Stock Exchange") περιμένουν ευρεία συμμετοχή καθώς πάνω από 5.000 άτομα έχουν δηλώσει μέσω Facebook ότι θα βρεθούν στη διαδήλωση και πάνω από 13.000 "ακολουθούν" τη σελίδα.

Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες εκφράζουν αλληλεγγύη στους λαούς της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Μέσης Ανατολής, των ΗΠΑ και όπου αλλού ξεσηκώνονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

Ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις και οι ελβετοί "Αγανακτισμένοι" που συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία της Ζυρίχης, έδρας όλων των μεγάλων τραπεζώνασών
Περίπου 1000 Γερμανοί διαδηλώνουν στην Φρανκφούρτη το μεσημέρι του Σαββάτου κατά των τραπεζών και κατά της λιτότητας. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Διαδηλώσεις θα γίνουν σήμερα και στο Βερολίνο, την Κολωνία, το Μόναχο, την Στουτγάρδη, το Αμβούργο κ.α.
Η Αγανάκτηση έφτασε και στην Ασία. Περίπου 200 άτομα διαδήλωσαν στο Τόκιο κατά της πυρηνικής ενέργειας έξω από τα γραφεία της Tepco ιδιοκτήτριας εταιρείας του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα.

Εκατοντάδες διαδήλωσαν την Ταϊβάν στην περιοχή που αποτελεί το οικονομικό κέντρο της πόλης και είναι γνωστή ως Ταϊπέι 101. Στη Μανίλα των Φιλιππίνων περίπου 200 άτομα διαδήλωσαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία σε ένδειξη συμπαράστασης στο κίνημα "Καταλάβατε την Wall Street" και κατά του "αμερικανικού ιμπεριαλισμού".

Αγανάκτηση και στα Βαλκάνια
. Στους δρόμους το "Occypy Sarajevo".
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα United for Global Change, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα πάνω από 400 κινητοποιήσεις σε τουλάχιστον 45 χώρες.

Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=101325&catid=7










Δεν υπάρχουν σχόλια: