Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Οι πληροφορίες που έχουν φθάσει στην ΕΥΠ και από εκεί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για την Πέμπτη, οπότε διεξάγεται στη Βουλή η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, είναι συγκεκριμένες:

Από τις 10 το πρωί σταδιακή περικύκλωση της Βουλής από δυνάμεις αποφασισμένων διαδηλωτών.

Η οργάνωση γίνεται κυρίως από το ΠΑΜΕ, το οποίο θα κατεβάσει τις δυνάμεις του προς την πλευρά του Άγνωστου Στρατιώτη αλλά και της Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι εκεί που θα παρατάσσονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Μια ώρα αργότερα, σε πέντε διαφορετικά σημεία της Αθήνας (Πολυτεχνείο και περιοχή Ομόνοιας, παρυφές Νεάπολης και Λυκαβηττού, πλατεία Κουμουνδούρου, μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο προς Ηρώδου Αττικού και Πεδίον Άρεως, στον κόμβο Πατησίων και λεωφόρου Αλεξάνδρας) εμφάνιση των πρώτων ομάδων κρούσης, από κουκουλοφόρους που θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια (κάψιμο αυτοκινήτων, επιθέσεις σε καταστήματα και τράπεζες), ώστε να αναγκάσουν σε διασπορά τις κύριες αστυνομικές δυνάμεις που θα περιφρουρούν τη Βουλή.

Μεταξύ 12:00 και 13:00 προσπάθεια των ομάδων κρούσεις των διαδηλωτών στο Σύνταγμα, να περάσουν τα φράγματα των αστυνομικών (τα πλαστικά τοιχώματα και τα παρατεταγμένα σε τρεις σειρές άμυνας ΜΑΤ) και να εισβάλουν στη Βουλή για να διακόψουν τη συνεδρίασή της.

Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο που πέρασε, στο αρχηγείο της Αστυνομίας κατέστρωναν λεπτομερή σχέδια αντιμετώπισης ακραίων γεγονότων την Πέμπτη.

Πάντως, η απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι η άμεση αντιμετώπιση των γεγονότων όπου αυτά εκδηλωθούν χωρίς καθυστερήσεις και αμφιταλαντεύσεις.

Ήδη, για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της Αθήνας θα έρθουν στην πρωτεύουσα το βράδυ της Τρίτης από τα μεγάλα αστικά κέντρα (Λάρισα, Βόλος, Λαμία, Πάτρα κ.λπ.) περίπου 1.500 αστυνομικοί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: