Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.

Reuters: Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας

Σενάριο ευρείας παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας, προκειμένου να υλοποιηθούν τα σχέδια των δανειστών, αποκάλυψε κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Reuters.

Το πρακτορείο τονίζει πως η ιδέα αυτή, δηλαδή να τεθεί η Ελλάδα υπό εποπτεία και να υπάρξει περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, έχει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές.

Βάσει της πρότασης, η προς το παρόν ολιγομελής ομάδα δράσης της Κομισιόν που βρίσκεται στην Αθήνα υπό τον κ. Horst Reichenbach θα στηριχθεί με περισσότερες τεχνοκράτες που θα έρθουν στην Ελλάδα, θα αποκτήσει ορισμένες εκτελεστικές αρμοδιότητες και θα έχει τον τελικό λόγο σε διάφορους τομείς, όπως επί παραδείγματι στις αποκρατικοποιήσεις.

Πηγές του πρακτορείου Reuters αναφέρουν πως, αν και ορισμένοι, κυρίως οι Ιρλανδοί, απορρίπτουν την πρόταση ως μία νέα μορφή αποικιοκρατίας, η ευρύτερη στήριξη ενισχύεται.

«Ή θα γίνει αυτό ή δεν θα λάβουν άλλα χρήματα» αναφέρει μία πηγή του Reuters προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις και συμπληρώνει πως η ομάδα δράσης πρέπει να αναλάβει ορισμένες από τις λειτουργίες του κράτους.





Δεν υπάρχουν σχόλια: