Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

«ΛΑΡΝΑΚΙ»-«ΚΑΜΙΩΤΙΣΣΑ» : ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ Κ.Α.Σ.


Για τη χθεσινή (18/10) συνεδρίαση  του ΚΑΣ*  για τη Μ.Π.Ε. της περιοχής «ΚΕΦΑΛΗ» και κατ επέκταση περιοχής «ΛΑΡΝΑΚΙ» και «ΚΑΜΙΩΤΙΣΣΑ» της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας, του Δήμου Δελφών, ένα ζήτημα τόσο σοβαρό που απασχολεί όλους μας το τελευταίο επτάμηνο αλλά και πρέπει να γνωρίζουμε το τι συνέβη στα παρελθόντα έτη, παραθέτουμε:

Στη συνεδρίαση παρέστησαν φορείς από τον Δήμο Δελφών και ανάμεσα τους  ο Σύλλογος «ΚΑΡΤΕΡΙΑ». Από την εταιρία S&B  επιτροπή με τους κυρίους Σανούδο και Παπουτέ.
Στις ερωτήσεις των εκπροσώπων, το Συμβούλιο του ΚΑΣ διευκρίνισε ότι το μόνο κριτήριο  του είναι, η προστασία και η ανάδειξη των Αρχαιοτήτων και σε καμιά περίπτωση δεν το απασχολεί  κανένα άλλο, όπως τουριστικό-αναπτυξιακό,  οικονομικό ή και υγειονομικό.

Το ΚΑΣ ενημερώθηκε για τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί,  θα τις αναζητήσει από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και θα τις μελετήσει.

Η απόφαση θα εκδοθεί εντός των προσεχών ήμερων.

* ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ.ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΄Η ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΑΥΛΟΣ, ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΖΩΜΕΝΟ ΛΑΡΝΑΚΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΡΧΑΙΑ,ΠΩΣ ΘΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΣ;ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΙΝ ΜΠΑΖΩΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;
ME AYTO TO AITIOΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ;
ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ.ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΑΣ ΝΑ ΣΚΑΨΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ,'Η ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΝΤΟΥΚΟΥ;
ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΑΒΟΥΡΑ..ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ..

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ. ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ (ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΕΙΧΕ) ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ το ΚΑΣ έχει μόνο Αρχαιολογικό ενδιαφέρον για την περιοχή, δηλαδή, ΚΕΦΑΛΗ-ΚΑΜΙΩΤΙΣΑ-ΛΑΡΝΑΚΙ,τότε γνωρίζει Καλύτερα από εμάς, οτι Βρίσκονται μέσα στο ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΖΩΝΗ Β. Συνεπώς Δεν μπορούν να το Αγνοήσουν.Άλλωστε η συγκεκριμένη περιοχή τελεί υπό προστασία της UNESKO και άλλων Ευρωπαικών Συνθηκών Προστασίας....

Ανώνυμος είπε...

εδω το ΚΑΣ δεν εχει εγκρίνει το αγκυροβολιο της Κιρρας,θα εγκρινει το λαρνακι κλπ.δυσκολα τα βλεπω οδυσσεα τα πραγματα..και ο κοσμος (και οι δικαστες) περιμενουν στην γωνια.