Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ EUROGRUP «ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» Η 6Η ΔΟΣΗ


Χωρίς απόφαση για τη χορήγηση της 6η δόσης στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρίαση του Eurogroup.
Αυτό που αποφασίστηκε είναι η αναβολή του έκτακτου Eurogroup που είχε προγραμματιστεί για τις 13 Οκτωβρίου, καθώς η τρόικα δεν θα ήταν έτοιμη να παρουσιάσει τη γνωμοδότησή της, πριν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, κανένα μέλος της ευρωζώνης δεν σπρώχνει την Ελλάδα στη χρεοκοπία, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μέτρα που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση.
Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν κάλεσε την Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να επιτύχει τους στόχους της.
Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έδειχναν προβληματισμένοι από τη δυστοκία της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους του προϋπολογισμούς, τη ίδια στιγμή που εντείνονται οι φήμες για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Η συνεδρίαση του Eurogroup ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:30 ώρα Ελλάδας στο Λουξεμβούργο.
Σήμερα, Τρίτη, συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin).
Βενιζέλος
Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να παρουσιάσει αποτελέσματα και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι των εταίρων της, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.
Αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι είναι πολύ φιλόδοξος, καθώς μετά από πολλά χρόνια αναμένεται να παρουσιαστεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ.
Βέλγιο: «Δεν πρέπει να αφήσουμε να πεθάνει θεραπευμένη η Ελλάδα»
Ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς χαιρέτισε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στα θέματα των δημόσιων οικονομικών, καλώντας τις χώρες της ευρωζώνης να καταβάλουν επιπλέον προσπάθειες για να μην επιτρέψουν να «πεθάνει θεραπευμένη η Ελλάδα».
Τα μέτρα που λαμβάνονται από την Αθήνα «είναι εντελώς εξαιρετικά» δεδομένου ότι υπάρχει «μια πάντα παρούσα ύφεση», δήλωσε ο Ρέιντερς μιλώντας πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στο Λουξεμβούργο.


ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: