Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Κα ΛΑΪΝΗ


Χθές, ημέρα Τρίτη 29/11/2011 και ώρα  20.30μμ, η κίνηση πολιτών του δημοτικού διαμερίσματος Ιτέας του δήμου Δελφών, είχε συγκέντρωση στο κτίριο της δημαρχίας με σκοπό την ενημέρωση των συμπολιτών μας όσον αφορά το θέμα της πληρωμής του "χαρατσιού" μέσο των λογαριασμών  της ΔΕΗ Εκεί υπήρξε η σχετική ενημέρωση για τα νέα δεδομένα, έτσι όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί. Εγινε κουβέντα μεταξύ των κατοίκων που παρεβρέθησαν και  ακούστηκαν απόψεις και προτάσεις για την συνέχιση των κινήσεων που πρέπει να γίνουν απο εδώ και στο εξής.
Πάρθηκε ομόφωνη  απόφαση, να βγεί ένα ψήφισμα, το οποίο θα παραδοθεί απο μια επιτροπή, στην αντιδήμαρχο του Δημ. Διαμ. Ιτέας κα Λα'ί'νη. Ετσι και έγινε.
Σήμερα λοιπόν 30/11/2011 μια πενταμελής επιτροπή κατοίκων της πόλης μας ζήτησε και είδε την κα αντιδήμαρχο, η οποία παρέλαβε το ψήφισμα και έδωσε και τις απαραίτητες εξηγήσεις.
Μας γνωστοποίησε οτι η καθυστέρηση στη δημοσίευση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της 22/11/2011 οφείλεται καθαρά σε διαδικαστικά θέματα.
Απέρριψε την περίπτωση "κωλυσιεργίας" και αύριο η απόφαση θα δημοσιοποιηθεί επίσημα και θα αναρτηθεί στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ".
Μας διαβεβαίωσε οτι αύριο θα γίνει και η παρέμβαση απο μέρος του Δήμου Δελφών με εξουσιοδοτημένο δικηγόρο στο συμβούλιο της Επικρατείας.
Και τέλος μας γνωστοποίησε οτι έχει προχωρήσει και σε πρακτικά μέτρα, που βοηθούν στη υλοποίηση των αποφάσεων του Δ. Συμβουλίου.
Ενα τέτοιο μέτρο ειναι η παραλαβή των αποδείξεων, απο τις υπηρεσίες του Δήμου,  πολιτών που πληρώνουν  τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στα ΑΤΜ των τραπεζών χωρίς να πληρώνουν το "χαράτσι".
Οι συμπολίτες μας θα πρέπει να γνωρίζουν οτι, (στα πλαίσια της απόφασης του Δ. Σ. του Δ. Δελφών),μπορούν στο κτίριο της Δημαρχίας μας, στην αίθουσα πρωτοκόλλου όπου υπάρχει υπάλληλος ο οποίος θα παραλαμβάνει τα δικαιολογητικά τα οποία θα είναι:
 *Μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρεται η αδυναμία του κατόχου της πληρωμής του "χαρατσιού".
*Μια φωτοτυπία του λογαριασμού της ΔΕΗ.
*Μια φωτοτυπία της απόδειξης πληρωμής.
Επίσης καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας και την αστυνομική σας ταυτότητα. Με την κίνηση αυτή ο Δήμος αναλαμβάνει την εξώδικη διαδικασία ενημέρωσης της ΔΕΗ για την πληρωμή των λογαριασμών της μέσω των τραπεζών και τη μη διακοπή του ρεύματος των δημοτών.
Στη συνέχεια παραθέτω και το ψήφισμα που η επιτροπή των πολιτών παρέδωσε σήμερα στην  Αντιδήμαρχο κα Λα'ί'νη.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Την Τρίτη 29/11/2011 συγκεντρωθήκαμε στο Δημαρχείο Ιτέας όπου συζητήσαμε τις εξελίξεις σχετικά με το Χαράτσι της ΔΕΗ και ειδικότερα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Δελφών.Διαπιστώσαμε οτι παρόλο που πέρασαν οκτώ ημέρες απο την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (έγινε Τρίτη 22/11):
1. Δεν έχει δημοσιευτεί η απόφαση στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ"
2. Δεν έχει γνωστοποιηθεί η απόφαση του ΔΣ στους κατοίκους ενώ οι λογαριασμοί λήγουν.
3. Δεν έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι οτι μπορούν να πληρώνουν μονο την ΔΕΗ και να καλυφθούν νομικά απο τον Δήμο.
4. Δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση σχετικά με την παρέμβαση στο Συμβούλιο Επικρατείας ενω σε δύο μέρες γίνεται η εκδίκαση (Παρασκευή 2/12).
5. Δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης της απόφασης σχετικά με το εξώδικο στη ΔΕΗ για τη μή διακοπή του ρεύματος στους δημότες.
6. Δεν έχουν ξεκινήσει καν διαδικασίες πρακτικής οργάνωσης ζητημάτων .
Για να έχει και πρακτικό αποτέλεσμα η απόφαση του ΔΣ για την ανακούφιση των κατοίκων απο το εκβιαστικό χαράτσι και να μη δίνεται η εντύπωση της "κωλυσιεργίας", ζητάμε απο τη Δημοτική αρχή να προχωρήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων πρακτικών μέτρων.
Αποφασίζουμε να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους αρμοδίους.

ΙΤΕΑ 29/11/2011.

ΠΗΓΗ: petrosdiver.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: