Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ NASA!

Με φόντο τον εκπληκτικό κομήτη Lovejoy

Ο φωτογραφικός φακός της NASA συνέλαβε αυτή την φορά τις μαγευτικές κινήσεις ενός κομήτη αρκετά χιλιόμετρα πάνω από τον ορίζοντα της Γης. Η κάμερα του διοικητή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού κατάφερε να απαθανατίσει τον μεγαλοπρεπή κομήτη Lovejoy με έναν θεαματικό τρόπο. Ο ίδιος χαρακτήρισε την θέα του κομήτη ως το πιο εκπληκτικό πράγμα που έχει δει ποτέ στο διάστημα.

Ο Dan Burbank εντόπισε τον κομήτη 386 χιλιόμετρα πάνω από τον ορίζοντα της Γης και έτσι έκλεψε αυτές τις συγκλονιστικές φωτογραφίες. Ο 201 μέτρων παγωμένος βράχος εξαφανίστηκε στην πίσω πλευρά του ήλιου και βγήκε θριαμβευτικά από την άλλη πλευρά. Η επιστημονική ομάδα της NASA που κατέγραψε την κίνηση θεώρησε πως ο κομήτης αρχικά είχε χαθεί, όμως η επαναφορά του στις 27 Νοεμβρίου έφερε πάλι χαμόγελα στα πρόσωπά τους.
"Ο κομήτης Lovejoy επιβίωσε το ταξίδι του γύρω από τον ήλιο και επανεμφανίστηκε στην άλλη πλευρά" έγραφε μία ανάρτηση στο tweeter από ηλιακό παρατηρητήριο της NASA. Για την ιστορία, ο κομήτης που πήρε το όνομά του ύστερα από έναν ερασιτέχνη Αυστραλό αστρονόμο που τον ανακάλυψε, τον Terry Lovejoy.




Δεν υπάρχουν σχόλια: