Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

FINANCIAL TIMES: ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ;

Δείτε τι γράφουν οι FT για την Ελλάδα! Εκτιμούν ότι το Μεσοπρόθεσμο αποτελεί μια παράταση χρόνου για την Ελλάδα! Δηλαδή, και Ευρώπη επιβεβαιώνουν το ΟΛΥΜΠΙΑ που γράφει εδώ και καιρό ότι μετά το καλοκαίρι θα έχουμε να δούμε πολλά!

Διαβάστε όλο το άρθρο:

Η επικύρωση των μέτρων λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο άρει μεν την μεγαλύτερη απειλή κρατικής χρεοκοπίας, αλλά οι αξιωματούχοι έχουν ακόμη πολλά εμπόδια να ξεπεράσουν.

Μέχρι το Σαββατοκύριακο, η προσοχή όλων θα έχει επιστρέψει στις Βρυξέλλες, όπου οι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει να συγκεντρώσουν επιπλέον βοήθεια για την Ελλάδα αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει στη συνέχεια το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και όλα αυτά πρέπει να γίνουν πριν τις 15 Ιουλίου, όταν είναι προγραμματισμένη η επόμενη αποπληρωμή τίτλων.

Όταν θα περάσει ο πανικός, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κληθούν να εκπληρώσουν μία μακρά λίστα καθηκόντων, εκ των οποίων και την προθεσμία για την επόμενη δόση από το πακέτο στήριξης της Ελλάδας το φθινόπωρο, όπου είναι πολύ πιθανό να έχουμε μία επανάληψη του δράματος.

Η δόση των 12 δισ. ευρώ

Η δόση αυτή είναι μέρος του πακέτου στήριξης των 110 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε τον Μάιο του 2010 και η οποία είχε ως προϋπόθεση την υιοθέτηση μέτρων λιτότητας από την Αθήνα. Η εκταμίευση της κάθε δόσης εξαρτάται από το εάν η Ελλάδα θα πετύχει στόχους μείωσης του χρέους και του ελλείμματος ή εάν θα υιοθετήσει μεταρρυθμίσεις για να επανέλθει το πρόγραμμα στο σωστό δρόμο.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα είναι η σειρά του ΔΝΤ να υπογράψει την δική του συμμετοχή των 3,3 δισ. ευρώ. Η έγκριση του ΔΝΤ ήταν πιο δύσκολη. Βάσει του υπάρχοντος προγράμματος, η Ελλάδα θα ξεμείνει από ρευστότητα τον Μάρτιο του 2012, οπότε προβλέπεται ότι θα επιστρέψει στις αγορές ομολόγων για να αντλήσει ρευστότητα με δικές της δυνάμεις.

Το δεύτερο πακέτο στήριξης

Οι έκτακτες κυριακάτικες συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν γίνει πλέον σχεδόν ρουτίνα. Η συνάντηση αυτού του Σαββατοκύριακου όμως, θα είναι η πιο σημαντική, καθώς οι χώρες της ευρωζώνης που στήριξαν την Ελλάδα τον προηγούμενο χρόνο, αναμένεται να ψηφίσουν την εκταμίευση των 8,7 δισ. ευρώ στην Αθήνα.

Στην σύνοδο της προηγούμενης εβδομάδας, ο Ευρωπαίοι πρόεδροι, πρωθυπουργοί και ηγέτες, δεσμεύθηκαν για «ένα νέο πρόγραμμα με κοινή στήριξη των εταίρων (της Ελλάδας) στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ» αφού η Ελλάδα εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, δεν έχει γίνει απευθείας διαπραγμάτευση με τους αξιωματούχους του ΔΝΤ για την φόρμουλα που θα ακολουθήσει το νέο πακέτο, καθώς το Ταμείο, προκειμένου να υπογράψει για την δόση των 12 δισ. ευρώ, χρειάζεται ισχυρές διαβεβαιώσεις από τους ηγέτες της ευρωζώνης ότι θα παρέμβουν για να καλύψουν το κενό χρηματοδότησης του επόμενου Μαρτίου με νέο πακέτο στήριξης.

Οι κατευθυντήριες γραμμές για το δεύτερο πακέτο στήριξης –όπου περιλαμβάνεται το μέγεθος του νέου πακέτου το οποίο εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 120 δισ. ευρώ ή θα πλησιάζει τα 170 δισ. ευρώ εάν προστεθεί το υπόλοιπο από το πρώτο πακέτο στήριξης – αναμένεται να συμφωνηθούν στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Κυριακής. Οι λεπτομέρειες όμως, ως προς τη δομή του πακέτου, ίσως να καθυστερήσουν κατά τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Από το νέο πακέτο των 120 δισ. ευρώ, τα 30 δισ. ευρώ θα προκύψουν από ένα ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας. Τα υπόλοιπα θα προκύψουν από νέο δανεισμό και συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων.

Η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών

Ο ρόλος των ιδιωτών επενδυτών παραμένει το πιο ακανθώδες ανεπίλυτο ζήτημα. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια λήγουν ελληνικοί τίτλοι αξίας περίπου 85 δισ. ευρώ και οι χώρες της ευρωζώνης θέλουν σημαντικό μέρος από το νέο πακέτο στήριξης να δημιουργηθεί από τους κατόχους αυτών των τίτλων.

Βάσει του σχεδίου που συζητούν οι γαλλικές τράπεζες – από τους μεγαλύτερους κατόχους ελληνικών ομολόγων – οι κάτοχοι του 50% εξ αυτών των τίτλων θα συμφωνήσουν εθελοντικά να αγοράσουν νέα ελληνικά ομόλογα όταν λήξουν αυτά που έχουν στα χέρια τους. Ένα επιπλέον ποσοστό 30% θα εξοφληθεί και το υπόλοιπο 20% θα τοποθετηθεί σε ένα περίπλοκο ταμείο ειδικού σκοπού που θα χρησιμοποιήσει σχεδόν ως οίκος αναδοχών.

Είναι αβέβαιο εάν θα επιτευχθεί συμφωνία για το θέμα των ιδιωτών ομολογιούχων μέχρι την Κυριακή. Το Βερολίνο όμως ασκεί σθεναρές πιέσεις, αφού τόσο η κυβέρνηση της Γερμανίας όσο και της Ολλανδίας δεσμεύθηκαν στα κοινοβούλια τους ότι θα επικυρώσουν το νέο πακέτο στήριξης μόνο εάν υπάρξει σημαντική συμμετοχή των ιδιωτών.

Η δόση του Σεπτεμβρίου

Η δόση του Ιουλίου θα περάσει γιατί η Ελλάδα δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε αύξηση φορολογίας, μείωση δαπανών και σε ένα τεράστιο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Τι θα γίνει όμως, αν παρόλα αυτά, η Αθήνα εξακολουθεί να μην φτάνει τους στόχους για την μείωση του χρέους και του ελλείμματος;

Τον Σεπτέμβριο, οι διεθνείς δανειστές θα πρέπει να ανοίξουν και πάλι τα ελληνικά βιβλία και να δουν αν η Αθήνα βρίσκεται στον σωστό δρόμο ώστε να γίνει η εκταμίευση και της επόμενης δόσης, των 8,5 δισ. ευρώ από την ΕΕ και των 2,2 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ.

Ορισμένοι θεωρούν πως τα μέτρα του νέου προγράμματος είναι μη ρεαλιστικά. Εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να συμμορφωθεί με τους στόχους, τότε ένα ακόμη πακέτο λιτότητας – και μία ακόμη αγωνιώδης ψηφοφορία στη βουλή – μπορεί να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

ΠΗΓΗ: www.olympia.gr Financial Times, Μετάφραση: euro2day.gr




















ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ”

                                                   




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ


Στην ανάρτηση του http://iteanews.blogspot.com/  ΦΩΚΙΔΑ: ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΩΝ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ LEPANTO, το σχόλιο 28/6/2011 11:47 υπογράφεται με το όνομα «Καρτερία». Η μέχρι σήμερα σοβαρότητα των δράσεών μας είναι γνωστή και γίνεται αμέσως κατανοητό σε κάθε αμερόληπτο αναγνώστη ότι ο Σύλλογός μας δεν έχει  σχέση με το σχόλιο αυτό. Δεν έχουμε κατοχυρώσει την αποκλειστική χρήση του ονόματος (στην μονολεκτική χρήση του) αλλά θέλουμε να παρακαλέσουμε να μην χρησιμοποιείτε το όνομα αυτό στο Διαδίκτυο και κυρίως σε θέματα όπου δραστηριοποιείται  και εκ του καταστατικού του  ο Σύλλογός μας.  Σε κάθε περίπτωση που η χρήση του ονόματος αυτού δεν ήταν τυχαία αλλά αποσκοπούσε κάπου, πιθανόν το γεγονός να επαναληφθεί. Σε κάθε τέτοια περίπτωση που θα γίνεται αντιληπτή θα προσθέτουμε το παρόν σχόλιο. Για κάθε περίπτωση όμως και επειδή δεν είναι δυνατόν ο Σύλλογός μας να παρακολουθεί το σύνολο των αναρτήσεων και σχολίων του διαδικτύου, παρακαλούμε του αναγνώστες και φίλους του χώρου να αναγνωρίζουν τις δικές μας αναρτήσεις από το ύφος τους και όχι μόνο από το όνομα του υπογράφοντος. Εμείς θα συνεχίσουμε την δράση μας στα πλαίσια του καταστατικού μας, χωρίς να διστάσουμε να συγκρουστούμε με οτιδήποτε και οτιδήποτε βλάπτει ή εκθέτει σε κίνδυνο με οποιονδήποτε τρόπο την περιοχή μας, με τον γνωστό σοβαρό και τεκμηριωμένο τρόπο με τον οποίο ενεργούμε μέχρι σήμερα. Το ύφος και η σοβαρότητα των μέχρι στιγμής δραστηριοτήτων της ”ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ” δεν έχουν να κάνουν με προσβολές προσώπων και θεσμών. Για αυτό εξ άλλου στο Karteria1.blogspot.com ουδέποτε έχουν αναγραφεί ούτε και βεβαίως επιτραπεί τέτοιου είδους σχόλια και χαρακτηρισμοί''


Το προσωρινό  Δ.Σ. του εξωραϊστικού Συλλόγου Δήμου Δελφών ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ”




ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΙΤΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ


Ψήφισμα

   Οι κάτοικοι της  Ιτέας και της ευρύτερης περιοχής, διαπιστώνουν   παρά τις διαβεβαιώσεις   πως  το Κέντρο Υγείας Ιτέας θα εξακολουθήσει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τις επιχειρούμενες συνενώσεις των μονάδων υγείας της Φωκίδας.
  Επειδή λοιπόν  και για  τις σχολικές μονάδες είχαν  δοθεί παρόμοιες   διαβεβαιώσεις και τελικά έγιναν οι συγχωνεύσεις, αποφασίζουμε  μετά από μια προσεκτική δεύτερη ανάγνωση των ανακοινώσεων του υφυπουργού Υγείας, να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις του αυτονόητου.

    Ζητάμε:

1. Να συνεχίσει η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ιτέας σε 24ωρη βάση 7 ημέρες την εβδομάδα.
2. Να διατηρηθεί η αυτονομία του Νοσοκομείου Άμφισσας και να μη γίνει βοηθητικό Κέντρο του Νοσοκομείου Λαμίας.
3.  Να επιστρέψει στο Κ. Υ.  Ιτέας η Ιατρός που έχει αποσπασθεί από  Κ.Υ.  Ιτέας  στο Νοσοκομείου  Άμφισσας.
4. Να μην μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος του Κέντρου Υγείας Ιτέας ούτε εργαζόμενος του ΕΚΑΒ όπως πρότειναν κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
5. Να μην μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος ούτε οι εργαζόμενοι στους οποίους αναφέρθηκαν εκπρόσωποι του Σωματείου των εργαζομένων Νοσοκομείου Άμφισσας.
  6. Να καθιερωθεί μονάδα αιμοληψίας για αιματολογικές εξετάσεις και ακτινολογικό τμήμα όπως λειτούργησε κατά το παρελθόν, αφού ήδη υπάρχει το νοσηλευτικό προσωπικό.
  7. Να δοθεί το ιατρικό υλικό για ΤΕΣΤ ΠΑΠ και μαστολογική εξέταση δεδομένου ότι υπάρχει ήδη το κατάλληλο προσωπικό στο ΚΥ Ιτέας.
   8. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις βραχείας νοσηλείας  συγκεκριμένων ομάδων ασθενών ( πχ. Υπερτασικών, διαβητικών κλπ) δεδομένου ότι υπάρχουν και οι κλίνες και το προσωπικό.

Η Ιτέα είναι χαρακτηρισμένη ως Πύλη Εισόδου του Νομού και ως εκ τούτου είναι  υποχρεωτική η  ύπαρξη και λειτουργία Πρωτοβάθμιας μονάδας Υγείας, μάλιστα   κατά τους θερινούς μήνες ο όγκος των επισκεπτών και των τουριστών πολλαπλασιάζεται και στην Ιτέα, και στο Γαλαξείδι και στα παράλια και στην Δεσφίνα, περιοχές που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Ιτέας.
   Δεν συζητάμε και δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα στην Υγεία και στην περίθαλψη.
  Όλες οι μονάδες υγείας  είναι πληρωμένες από εμάς τους ίδιους.
Η υγεία είναι δικαίωμα όλων μας.

Αν πειράξετε το Κέντρο Υγείας θα μας βρείτε δυναμικά αντιμέτωπους.


                          ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ
 


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29-6-2011 στις 20:30 εμπρός από το Κέντρο Υγείας Ιτέας, η προγραμματισμένη από την νεοσυσταθείσα Επιτροπή αγώνα, η συγκέντρωση των κατοίκων, με σκοπό την ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας. Έγιναν αναφορές στο ιστορικό της δημιουργίας του προβλήματος απο την κα. Μαμάκου-Καλλία, εκπρόσωπο της Επιτροπής Αγώνα και ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από τον κ. Μανδρέκα, πρωην Δήμαρχο Ιτέας, την κα. Λαϊνη, Αντιδήμαρχο Δημ. Ενότητας Ιτέας,  τον κ. Κουτρολίκο εκπρόσωπο της "ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ'' τον κ. Δρόσο Τσελέ της “Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δελφών” τον κ. Βανδώρο, συνδικαλιστή ΟΜΕ-ΟΤΕ, τον κ. Τσιάμη και την δημοσιογράφο κα. Πένυ Τσακίρη. Αναγνώστηκε και υιοθετήθηκε ψήφισμα από τους παρευρισκόμενους, όπου εκφραζόταν η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας με το ενδεχόμενο υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Ιτέας, απαιτείτο δε και η περεταίρω αναβάθμισή του. Τέλος επισημάνθηκε, ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός έως ότου τελεσιδικήσει αισίως για την πόλη η υπόθεση του Κέντρου Υγείας.








Σημείωση “ΚΑΡΤΕΡΙΑ” στην ηλεκτρονική αυτή δ/ση: http://users.otenet.gr/~kyIteas7/full_main_page.htm
μπορείτε να δείτε τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κ.Υ. Ιτέας.

187η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΑΜΠΛΙΑΝΗΣ



Κάντε αριστερό «κλικ» πάνω στη πρόσκληση για να μεγαλώσει η εικόνα



Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ! ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.





Η συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα εξακολουθεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση, η οποία θα σημειώσει μείωση σε όλη τη διάρκεια του 2011.
Αυτό αναφέρεται στο κεφάλαιο που αφορά την Ελλάδα της τριμηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της απασχόλησης στην ΕΕ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις....
Βρυξέλλες.

Στην έκθεση σημειώνεται πως οι μειωμένες ευκαιρίες απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, παράλληλα με το πάγωμα των προσλήψεων και τις περικοπές στις συμβάσεις περιορισμένης διάρκειας στο δημόσιο τομέα αναμένεται να οδηγήσουν την ανεργία σε επίπεδα άνω του 15% το 2012.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η κατάσταση στην αγορά εργασίας σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη μείωση των μισθών αναμένεται να επιβαρύνουν το διαθέσιμο εισόδημα μεσοπρόθεσμα, μειώνοντας την πραγματική ζήτηση. Η Επιτροπή σημειώνει ακόμη ότι λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη φορολογική αβεβαιότητα, θα πρέπει να αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το 2011 η ύφεση θα κλείσει στο 3,5% και η ανάκαμψη αναμένεται να επιστρέψει «τα τελευταία τρίμηνα του έτους ή και αργότερα, ενώ θα είναι πιο εμφανής μετά το 2012».

ΠΗΓΗ:http://www.dailynews24.gr/

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ;

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ: Άφησαν το Πολεμικό Ναυτικό χωρίς καύσιμα!



Στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, στη χώρα όπου έχει απωλέσει την μεγαλύτερη ιστορική της κληρονομιά, την αίσθηση του μέτρου, συνέβη και αυτό: Το Ελεγκτικό Συνέδριο, από το οποίο περνούν υποχρεωτικά από το 2005 όλες οι προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνείται να εγκρίνει την αγορά πετρελαίου αξίας 10 εκατ. ευρώ για το Π.Ν. από τα ΕΛΠΕ που είναι εδώ και δεκαετίες ο αποκλειστικός πωλητής καυσίμων στις Ε.Δ., γιατί δεν γνωρίζει την ... μετοχική σύνθεση της εταιρείας!

"Καψόνι" στον όμιλο Λάτση που αθόρυβα ανέλαβε τον έλεγχο των ΕΛΠΕ και ελέγχει την εταιρεία κάτω από την μύτη του δημοσίου; Μπορεί.

Αλλά το Πολεμικό Ναυτικό τι φταίει, η ασφάλεια της χώρας τι φταίει για να υφίσταται τέτοια απαξίωση;

Γιατί, στρατηγικά αποθέματα, απλώς δεν υπάρχουν. Έχουν αναλωθεί. Και δεν είναι λίγες οι φορές που τα σκάφη του Π.Ν. επιστρέφουν από ασκήσεις και οι δεξαμενές καυσίμων στις βάσεις τους παραμένουν άδειες επί αρκετές ημέρες.

Είναι δυνατόν να ζητείται από το Π.Ν. η μετοχική σύνθεση των ΕΛΠΕ για να εγκρίνει το Ελεγκτικό την αγορά πετρελαίου για τα πλοία που μένουν δεμένα στο ναύσταθμο;

Παίζουμε τις κουμπάρες; Αν θεωρούν ότι δεν είναι πλέον κρατικά τα ΕΛΠΕ και πρέπει να πάνε σε διαγωνισμό (γιατί κάτι τέτοιο δείχνει η γραφειοκρατική μεθοδολογία) ας το πουν και ας προχωρήσουν άμεσα σε διαγωνισμό εντός ημερών. Όχι να αφήνουν στο Στόλο χωρίς καύσιμα και τα πολεμικά μας δεμένα στο λιμάνι και τα τουρκικά σκάφη να αλωνίζουν στο ανατολικό Αιγαίο (ας μην αναφερθούμε σε τραγικές περιπτώσεις που έχουν συμβεί και απλά θα ρίξουν το ηθικό όλων...)!

Η εμπλοκή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει προκαλέσει τα τελευταία έξι χρόνια τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Ε.Δ..

Υποθέσεις ανταλλακτικών καθυστερούν πέντε-έξι ή και περισσότερους μήνες. Άλλες προμήθειες πηγαινοέρχονται από το Ελεγκτικό στα Επιτελεία με άλλοθι την διαφάνεια και τελικό αποτέλεσμα τραγικό σε ότι αφορά την ανάλωση χρόνου, χρήματος και κυρίως της επιχειρησιακής ικανότητας των Ε.Δ.

Μπορεί κάποιους - τους πολιτικούς - να τους διευκολύνει η διαδικασία, γιατί αδιαφορούν παντελώς για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ε.Δ. Αλλά όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης θα σφυρίζουν αδιάφορα και θα ρίχνουν το ανάθεμα στις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί ήταν ... ανέτοιμες! Αυτά να τα θυμηθούμε την ώρα της απόδοσης των ευθυνών...

ΠΗΓΗ: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΙΝΑΙΒΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με την συμμετοχή 11 αυτόνομων δυτών του Συλλόγου μας αυτόνομη κατάδυση στην περιοχή όρμου Κοντίναιβας Γαλαξιδίου και σε βάθος περίπου τα 18 μέτρα. Η κατάδυση έγινε για συντήρηση των μελών αλλά και για ψυχαγωγικούς λόγους. Η ομάδα απόλαυσε το βυθό που είναι πλούσιος σε πανίδα, με αρκετές "παραφωνίες" (όπως παρατημένα δίχτυα και παραγάδια που καταστρέφουν τις φωλιές των ψαριών). Εμείς πάντως δεν αφήσαμε τίποτα να εμποδίζει την φιλοξενία των "μαυρόψαρων" και όχι μόνο στις θαυμάσιες σπηλιές που δημιουργούν τα βράχια και τα γκρεμνά του βυθού. Η ομάδα έδωσε ραντεβού για την επόμενη εξόρμηση η οποία αυτή την φορά θα έχει περιβαλλοντική δράση με καθαρισμό του βυθού σε κάποια πολυσύχναστη παραλία του τόπου μας.
Παρακάτω θα απολαύσετε βίντεο και φώτο από την κατάδυση.





ΠΗΓΗ:http://krissaiosdive.blogspot.com/



 

Περιφορά εικόνας Αποστόλων Πέτρου και Παύλου






Με μεγάλη συμμετοχή πιστών έγινε απόψε η περιφορά της εικόνας των εορταζόντων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ιτέα.
Η περιφορά  έγινε στους δρόμους της ενορίας του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους και Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.









Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ…


Επιτροπή κατοίκων Ιτέας και ευρύτερης περιοχής



ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

29 Ιουνίου 2011 ΣΤΙΣ 8.30μμ

Οι κάτοικοι της Ιτέας και της ευρύτερης περιοχής σας καλούν να συμμετέχετε στην διεκδίκηση της παραμονής
και αναβάθμισης των μονάδων υγείας της Φωκίδας

Όλοι μαζί να σταματήσουμε την εγκληματική πρόθεση κατά της υγείας και της ζωής μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ
 ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 8.30μμ







Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΟΓΑΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΕ ΦΩΚΙΔΑΣ



ΠΡΟΣ

ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΥΣ – ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ της ΦΩΚΙΔΑΣ



ΚΑΛΕΣΜΑ




Του Νικόλαου Γιογάκη

Επιχειρηματία


          

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ – ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ της ΦΩΚΙΔΑΣ

  Η οικονομική κρίση που διέρχεται σήμερα η χώρα μας έχει αποτυπωθεί με χαρακτηριστικό τρόπο, στην κακή ψυχολογία, στην “αμυντική” συμπεριφορά των επιχειρηματιών, αλλά και στην οικονομική εξόντωση των μισθωτών στην Ελλάδα.

  Οι επιπτώσεις της κρίσης στις πολύ μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και στους μισθωτούς, είναι φανερό πως τους οδηγεί στην οικονομική κατάρρευση. Οι συνέπειες στο εισόδημα και στην απασχόληση είναι τέτοιες που επιφέρουν χτυπήματα, φανερά σήμερα, στον κοινωνικό ιστό και της δική μας τοπικής κοινωνίας. Της κοινωνίας της Φωκίδας.

  Τα λουκέτα στις επιχειρήσεις στην Φωκίδα έφτασαν το 2010 τα 240 και το 2011 έχουν τάση αυξητική, ενώ ταυτόχρονα ο τζίρος όλων σχεδόν των επιχειρήσεων μειώνεται δραματικά.

 Η κατάσταση σε επίπεδο εθνικό δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και ελπίδας για γρήγορη αντιστροφή του κλίματος.

   Έγκριτοι επιστημονικοί φορείς (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) κάνουν λόγο για πιθανό λουκέτο σε 225.000 μικρές επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα, με σοβαρές επιπτώσεις στον τομέα της απασχόλησης.

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αποτελούν τον βασικό δημιουργό θέσεων εργασίας, συγκεντρώνοντας πάνω από το 55% της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

   Μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι φανερό πως η απόφαση να δραστηριοποιηθεί ο καθένας μας, είναι επιβεβλημένη.

Η προσπάθεια πρέπει να είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ και γι αυτό πρέπει να την αντιμετωπίσουμε δυναμικά μέσω του οργάνου που μας ενώνει, δηλαδή του Επιμελητηρίου μας.                     

Πήρα λοιπόν την απόφαση, με τη σύμφωνη γνώμη πολλών φίλων επαγγελματιών και μέσα από συλλογικές διαδικασίες, να λάβω μέρος στις προσεχείς  εκλογές του Επιμελητηρίου Φωκίδας  ως επικεφαλής συνδυασμού, πιστεύοντας ότι μπορώ να βοηθήσω και να συμβάλλω ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης.

  Ο Νομός μας αξίζει μια πολύ καλύτερη τύχη. Οφείλουμε να τον οδηγήσουμε στην θέση ανάπτυξης που του ανήκει.

             Το Επιμελητήριο είναι το μόνο θεσμικό  όργανο των επαγγελματιών που μπορεί να παρέμβει να αγωνιστεί και να βοηθήσει ουσιαστικά τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του τόπου μας.

Αυτή την στιγμή το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ πρέπει:

Να Οικοδομήσει Σχέσεις Εμπιστοσύνης και Αλληλεγγύης

Να Διοικηθεί με Σύνεση

Να Απεγκλωβιστεί από Προσωπικές τακτικές που δεν ταιριάζουν σε συλλογικά όργανα

Να έχει ξεκάθαρη Σκέψη, Αντίληψη της κατάστασης, Όραμα

Να προβάλλει την Προοπτική και την Εναλλακτική πρόταση στις δυσκολίες

Να στηρίξει τον Επαγγελματία και την Επιχειρηματικότητα με πρόταση διεξόδου από την κρίση, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την περιοχή μας, που θα έχει επίκεντρο τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις. 

Η μέχρι σήμερα επαγγελματική μου δραστηριότητα μου επιτρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και Αλληλεγγύης και με τη δική σας συμμετοχή θα φέρουμε αποτελέσματα για την προάσπιση των επιχειρήσεών μας, η επιβίωση των οποίων θα εξασφαλίσει όχι μόνον την επιβίωση των οικογενειών μας, αλλά  θα μειώσει την ανεργία και γενικότερα θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του χαρισματικού Νομού μας..

Μεμονωμένα ο καθένας μας δεν μπορεί να φέρει κανένα αποτέλεσμα.

 Ήρθε η στιγμή να κάνουμε την προσπάθεια όλοι μαζί, για την ανάσχεση και την αντιστροφή του δυσμενούς κλίματος και της οικονομικής κατάστασης συνολικότερα, στηριζόμενοι πρώτα από όλα στη συλλογικότητα και κυρίως στις δικές μας δυνάμεις.

Με εκτίμηση

Γιογάκης Νικόλαος


Ιτέα 25-6-2011



ΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ


Ο Μακρυγιάννης μας θυμίζει όσα ξεχάσαμε!

"Κα βγκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερντες, λληνες, σπορ τς βραιουργις, πο επαν ν μς σβήσουν τν γία Πίστη, τν ρθοδοξία, διότι Φραγκι δν μς θέλει μ τέτοιο ντύμα ρθόδοξον. Κα κάθησα κα κλαιγα δι τ νέα παθήματα.
Κα
πγα πάλιν ες τος φίλους μου τος γίους. ναψα τ καντήλια κα λιβάνισα λιβάνιν καλν γιορείτικον. Κα σκουπίζοντας τ δάκρυά μου τος επα: "Δν βλέπετε πο....
θέλουν ν
κάνουν τν λλάδα παλιοψάθα; Βοηθεστε, διότι μς παίρνουν, ατο ο μισοέλληνες κα θρησκοι, ,τι πολύτιμον τζιβαϊρικν χομεν.
Φραγκεμένους μ
ς θέλουν τ τσογλάνια το τρισκατάρατού του Πάπα. Μν φήσετε, γιοί μου ατ τ γκιντ πουλημένα κριγιάτατης τυραγνίας ν μασκαρέψουν κα ν φανίσουν τος λληνες, κάνοντας περισσότερο κακ π ατ πο καταδέχθηκεν Τορκος ς τίμιος χθρός μας". Κα επαν ο θρησκοι πο βάλαμεν ες τν σβέρκο μας ν μ μανθάνουν τ παιδι μς Χριστν κα Παναγίαν, διότι θ μς παρεξηγήσουν ο σχυροί. Κα βγκαν κόμη ν υποτάξουν τν κκλησίαν, διότι...

χει πολλν δύναμη καιτην φοβονται. Κα επαν λόγια πρεπα δι τος παπάδες. μες, μ σκιάν μας τν Τίμιον Σταυρόν, πολεμήσαμεν λοθε, σ κάστρα, σ ντερβένια, σ μπογάζια κα σ ταμπούργια. Κα ατς Σταυρς μς σωσε.

Μ
ς δωσε τν νίκη κα χασε (δήγησε σ ττα) τν πιστον Τορκον. Τόση μικρότητα στν Σταυρό, τν σωτήρα μας! Κα βρίζουν ο πουλημένοι ες τος ξένους κα τος παπάδες μας, τος ζυγίζουν ναντρους κα πόλεμους. μες τος παπάδες τος εχαμε μαζ ες κάθε μετερίζι, ες κάθε πόνον κα δυστυχίαν. χι μόνον δι ν βλογνε τ πλα τ ερά, λλ κα ατο μ ντουφέκι κα γιαταγάνι, πολεμώντας σν λεοντάρια.
Ντροπ
λληνες"!

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/


Η ΦΩΚΙΔΑ… ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΕΝΕ ΠΙΣΩ!


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ


Διαδήλωσαν μπροστά στην  Αστυνομική τους Διεύθυνση!!!


Ασυνήθιστο αλλά αληθινό! Με αναρτημένα πανό μπροστά στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης ο Σύλλογος  των Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας εκδήλωσε έμπρακτα την αντίθεσή του για την κατάσταση που επικρατεί στην Υπηρεσία και γενικότερα στην ΕΛ.ΑΣ.   Οι μισθοί καταληστεύονται,  τα Αστυνομικά Τμήματα   μειώνονται και οι αστυνομικοί συνεχίζουν να μεταφέρονται  στην Αθήνα για καταστολή με απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή της Φωκίδας.  Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας Δρόσος Παρασκευάς μας δήλωσε:

  - Η στάση των ανωτέρων μας επιεικώς χαρακτηρίζεται ανύπαρκτη.
Κάποιοι θέλησαν η Ελλάδα να γίνει Αργεντινή και  κατέβασαν τους αστυνομικούς στο δρόμο. Δυστυχώς, αυτό που κάνουμε τώρα δεν μας αρέσει αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αντιδράσουμε και να ενημερωθούν οι πολίτες για την κατάντια μας.

Κύριε πρόεδρε, υπάρχει μερίδα του κόσμου που ρωτά γιατί οι αστυνομικοί χτυπούν τους πολίτες στην Αθήνα…

  -Όπως προσέξατε εδώ κι ένα μήνα υπάρχει αυτό το κίνημα των αγανακτισμένων που ταρακούνησε την κυβέρνηση. Και μετά συνέβη αυτό που συμβαίνει κάθε φορά,  αυτό που καταγγέλλει η Ομοσπονδία εδώ και δεκαετίες. Οι γνωστοί- άγνωστοι κουκουλοφόροι με τα γνωστά αποτελέσματα. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί πια τι παιχνίδι παίζεται πίσω από την πλάτη του και τι προβοκατόρικες ενέργειες συμβαίνουν. Όσο για όλους αυτούς τους κουκουλοφόρους κι αυτούς που τους κατευθύνουν,  ο φυσικός τους χώρος είναι το άσυλο ανιάτων.  Το λιγότερο που μπορώ να πω γι΄  αυτούς…
Υπάρχει ομοφωνία στο σωματείο; Τα μέλη σας είναι σύμφωνα με τις κινητοποιήσεις; Τι θα κάνετε σε περίπτωση που αγνοηθείτε;

  -Εδώ και πάρα πολλά χρόνια λειτουργούμε σαν ένα σώμα. Δεν ξεχωρίζει πρόεδρος ή μέλος, είμαστε όλοι μία γροθιά. Έτσι λειτουργεί το σωματείο,  ομόφωνα παίρνονται όλες οι αποφάσεις, Και κινητοποιούνται και  τα υπόλοιπα μέλη μας που είναι στα άλλα Αστυνομικά Τμήματα της Φωκίδας, σε  Ευπάλιο,  Λιδωρίκι, και αλλού.
 Εμείς θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις. Θα αντιδράσουμε με οποιοδήποτε κόστος.
Εδώ είμαστε, θα το δείτε τις επόμενες ημέρες…

  Το βασικό αιτούμενο εκτός της περικοπής των μισθών είναι η συνέχιση της λειτουργίας των Α.Τ. της Φωκίδας,  η επάνδρωσή τους και η ικανή λειτουργία  τους;

  -Τα πράγματα εξελίσσονται από το κακό στο χειρότερο . Μόλις ειδοποιηθήκαμε  ότι πάλι ένα κομμάτι των υπηρεσιών μεταφέρεται στην Αθήνα. Για λόγους καταστολής βέβαια και με το γνωστό τροπάρι που βάζει τον αστυνομικό απέναντι στον πολίτη.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για ένα Νομό που έχει δύο σωφρονιστικά καταστήματα και υψηλό δείκτη εγκληματικότητας;

  -Από καθαρή τύχη δεν έχουμε δει τα χειρότερα…

Για τα μείζονα προβλήματα των Αστυνομικών Υπηρεσιών της  Στερεάς Ελλάδας υπήρξε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Στερεάς Ελλάδας και των Ενώσεων των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις, Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας, Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας, Ν. Ευβοίας, Ν. Ευρυτανίας και Ν. Φωκίδας, έχοντας ως γνώμονα, την παροχή καλύτερων συνθηκών ασφάλειας προς όλους τους πολίτες, αλλά και την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των μελών τους, προβαίνουν στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Α)Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, κάνοντας μια ιεράρχηση των στόχων ? δράσεων τους οποίους έχει, αποφασίσει να δώσει έμφαση στην ασφάλεια των λεγόμενων στόχων οικονομικού ενδιαφέροντος και κυρίως των τραπεζών, οι οποίες, λαμβάνοντας υπόψη αι τα πρόσφατα κρούσματα ληστειών σε υποκαταστήματα αυτών, σε περιφερειακούς κυρίως δήμους της Γ.Α.Δ.Π.Σ.Ε. φαίνεται να αποτελούν τον κυριότερο ίσως στόχο εγκληματικής δράσης.

Κατόπιν τούτου καλούμε όλες τις τράπεζες να αντιληφθούν-συνειδητοποιήσουν και οι ίδιες ότι αποτελούν ενδεχόμενο στόχο, να μην στρουθοκαμηλίζουν και να πράξουν αφ? ενός όπως πράττει ο κάθε πολίτης, ο οποίος έχει την ηθική υποχρέωση και ο ίδιος να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα που διασφαλίζουν την περιουσία του, αφ? ετέρου όπως τους επιβάλλει η υπ, αριθ. 30 5/30/6 από 23-3-2009 απόφαση του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, έτσι ώστε και οι ίδιες να διαφυλάξουν την περιουσία τους και να μην αφήνουν «σχεδόν εκτεθειμένο» το προϊόν που εμπορεύονται, λαμβάνοντας τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα ασφαλείας, όπως π.χ. μηχανισμοί χρονοκαθυστέρησης εισόδου-εξόδου, άθραυστους υαλοπίνακες, ρολά ασφαλείας κλπ.

Με τον τρόπο αυτό θα λειτουργούν αποτρεπτικά για τον επίδοξο ληστή, θα δείξουν έμπρακτα ότι ενδιαφέρονται και οι ίδιες να προστατεύσουν το προϊόν που εμπορεύονται, αλλά κυρίως δεν θα θέτουν σε ενδεχόμενο κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών που συναλλάσσονται με αυτές και των υπαλλήλων τους. Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν θα ήταν το γεγονός ότι τα πρόσφατα κρούσματα των ληστειών έγιναν σε υποκαταστήματα τραπεζών που δεν διέθεταν τα ως άνω αναφερθέντα συστήματα ασφαλείας. Σε περίπτωση δε μη άμεσης συμμόρφωσης τους να εφαρμόζονται οι κυρώσεις του αρ. 5 της ως άνω απόφασης και ειδικότερα του άρθρου 12 Ν. 1481/1984.

Με την λήψη των απαραίτητων και υποχρεωτικών μέτρων ασφαλείας εκ μέρους των τραπεζών και με την συνεπικουρούμενη δράση την Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούμε ότι θα επιτευχθεί ο στόχος αποτροπής ληστειών, αλλά κυρίως θα μπορέσει να «αποδεσμευτεί» προσωπικό της αστυνομίας από την φύλαξη τραπεζικών στόχων, όπως συμβαίνει με τον θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς.

Γ) Οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες μας, Π.Ο.ΑΞΙ.Α. και Π.Ο.Α.Σ.Υ., προς τις οποίες αποστέλλεται το παρόν έγγραφο παρακαλούνται για τις δικές τους ενέργειες, προκειμένου να συντείνουν στην υλοποίηση των ως άνω εκτεθέντων.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΚΙΣ