Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΙΖΑ


Μίζα σε δημάρχους για τα… επικίνδυνα απόβλητα

Σε καταγγελίες ότι δήμαρχοι ελάμβαναν παλαιότερα μίζες για να επιτρέπουν την εναπόθεση επικίνδυνων αποβλήτων εντός των ορίων των δήμων τους έκανε η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτα Καραβασίλη, στη Βουλή.
Ενημερώνοντας τα μέλη της ειδικής Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος ανέφερε επί συγκεκριμένα ότι «παλαιότεροι δήμαρχοι πολλών περιοχών λάμβαναν τη μίζα τους για να δέχονται επικίνδυνα απόβλητα εντός των χωματερών».
Η ίδια έκανε γνωστό ότι μετά την έφοδο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στο Αττικό νοσοκομείο, το οποίο είχε μετατραπεί σε χώρο αποθήκευσης αποβλήτων από διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, κάτι που οδήγησε σε παρέμβαση της Δικαιοσύνης, μέσα σε έξι μήνες το συγκεκριμένο νοσοκομείο αυτό παρουσιάζει 40% λιγότερα επικίνδυνα απόβλητα και κάνει οικονομία 150.000 ευρώ.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΚΑΣΤΡΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ-ΦΩΚΙΚΑ 2011 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «ΔΟΝΑ ΡΟΖΙΤΑ»


ΦΩΚΙΚΑ 2011

Η Θεατρική ομάδα «ΑΡΟΔΟ»
του ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΙΤΕΑΣ
"ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ"

το Θεατρικό τμήμα του ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

παρουσιάζουν το ποιητικό έργο του
ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ

ΔΟΝΑ ΡΟΖΙΤΑ
Η ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ

ή Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

Γραναδέζικο ποίημα του 1900
χωρισμένο σε διάφορα περιβόλια,
με σκηνές τραγούδια και χορό

Μετάφραση: ΑΛΕΞΗΣ ΣΟΛΟΜΟΣ

Διασκευή - Σκηνοθεσία - Σκηνικό - Κοστούμια - Επιμέλεια μουσικής
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Παίζουν: ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΣΟΛΙΣΟΥ, ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΛΟΘΑΝΑΣΗ
ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΨΑΡΙΑΝΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΣΙΑΜΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΛΙΟΥ
και από το θεατρικό τμήμα του ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
οι: ΙΝΑ ΣΒΩΛΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΓΩΝΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΤΟΝΙΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ
μαζί μας είναι και η ΠΑΤΥ ΚΑΡΛΙΑΥΤΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011, 9.30 μ.μ.
στο Θέατρο του ΚΑΣΤΡΟΥ της ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Είσοδος: 5 ΕΥΡΩ


"Κάτω τα μολύβια, παραδώστε τις κόλλες"-Άρθρο του Δημήτρη-Στέφανου Κάζαγλη


O Δημήτρης-Στέφανος Κάζαγλης, φοιτητής ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος Ε.Μ.Π. πια, είναι ο υποψήφιος που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό μορίων (19068) στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις στο νομό Φωκίδας !

Πριν από 2-3 μέρες δημοσιεύτηκαν οι σχολές εισαγωγής των υποψηφίων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το έτος 2011-12. Κάπως έτσι τελείωσαν και τα βάσανα για τους περισσότερους μαθητές της Γ' Λυκείου που πέρασε και αρχίζει μια καινούρια πιο σημαντική μάλλον φάση στη ζωή τους. Για κάποιους άλλους που στάθηκαν άτυχοι -αν μπορούμε να το πούμε έτσι- τα βάσανα συνεχίζονται για ένα ακόμα χρόνο... Πώς όμως φτάσαμε μέχρι αυτό το σημείο μέσα σε ένα χρόνο που μοιάζει να είχε κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα σχολικά έτη;
Η φετινή Γ Λυκείου γνώρισε μια από τις δυσκολότερες χρονιές πανελληνίων εξετάσεων. Τα θέματα ήταν τα δυσκολότερα ίσως της δεκαετίας. Η περίοδος προετοιμασίας για τις εξετάσεις ήταν πιο μικρή από παλιότερες χρονιές. Όσοι "τυχεροί" έζησαν ως υποψήφιοι αυτή τη χρονιά κατάλαβαν από πρώτο χέρι τι εστί βερύκοκο... Και μέσα σε αυτούς ήμουν και εγώ.
Το άριστα χρειαζόταν ιδιαίτερα γερά νεύρα, συστηματικό διάβασμα και βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια. Προσωπικά, οι γερές βάσεις και η σωστή ψυχολογία ήταν τα ατού μου. Για να κάνω και την αυτοκριτική μου, δε διάβασα στην πραγματικότητα όσο μπορούσα να διαβάσω. Κάποιες φορές αντί να διαβάζω καθόμουν κυριολεκτικά και κοίταζα το ταβάνι... Και όμως με βοήθησε και αυτό στην επιτυχία μου! Κάποιες στιγμές απλά χρειαζόμουν να ξεφύγω για λίγο για να μπορέσω να αντέξω όλη αυτήν την πίεση. Λίγη χαλάρωση ήταν απαραίτητη και δυστυχώς ή ευτυχώς εγώ την έβρισκα σε εκείνο το σημείο.
Η χρονιά της Γ Λυκείου είναι όντως χρονιά με πολλή πίεση και είναι απαραίτητο ο μαθητής να ξεσκά που και που. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει κάπου μέσα στη χρονιά ή χειρότερα λίγο πριν τις εξετάσεις. Η πίεση αυτή έρχεται από πολλές μεριές. Πρώτα από τους γονείς, καθώς βλέποντας την πιθανότητα να πάνε "χαμένα" 12 χρόνια σχολείου πιέζουν το παιδί τους είτε λίγο είτε πολύ. Ακόμα και το σχόλιο "δε διαβάζεις αρκετά" ή "πάλι παίζεις" όσο και αν είναι λογικό ή καλοπροαίρετο, για το νέο είναι ερεθιστικό και απίστευτα δυσβάσταχτο λόγω της ιδιαίτερης αυτής σχέσης του με τους γονείς. Επίσης, το σχολείο και ακόμα περισσότερο το φροντιστήριο είναι πηγές πίεσης για το μαθητή. Kαι τα δύο είναι απαραίτητα σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, αλλά και τα δύο κάποια στιγμή γίνονται απλά υπερβολικά για να τα αντέξει ο μαθητής.
Το σχολείο πια έχει αποδειχτεί ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά στο ρόλο του. Κάθε νέος είναι ένας εν δυνάμει Αϊνστάιν αν δεχθεί την κατάλληλη ανατροφή. Για να πάρει όμως από το σχολείο αυτά που του προσφέρονται πρέπει να υπάρχει πίσω του ένα ευνοϊκότατο περιβάλλον (όπως τουλάχιστον πιστεύω ότι ήταν το δικό μου). Πρέπει δηλαδή να υπάρχουν γονείς που να δώσουν στο παιδί τα κατάλληλα ερεθίσματα και το απαραίτητο σπρώξιμο χωρίς όμως να αποθαρρύνουν το παιδί, το ίδιο το παιδί να έχει το "γονίδιο" να κατανοεί ή τουλάχιστον να ενδιαφέρεται να κατανοήσει κάτι και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον να αποτελείται από ανθρώπους που μπορούν ανά πάσα στιγμή να το βοηθήσουν και να του φανούν χρήσιμοι. Δεν είναι όμως παντού έτσι και αναπόφευκτα κάποιοι μένουν απ' έξω από τα σχέδια της κοινωνίας...
Εκεί έρχεται ίσως να συμπληρώσει το κενό το φροντιστήριο, εννοείται όμως μόνο στον τομέα της μόρφωσης. Βοηθάει να δωθεί αυτό το ερέθισμα που χρειάζεται μέσω των ειδικών συνθηκών διδασκαλίας και παράλληλα μεταδίδει και γνώση αφού αυτό είναι το βασικό αντικείμενό του. Όταν όμως το φροντιστήριο είναι αναγκασμένο να δουλεύει παράλληλα με το σχολείο και άρα ο μαθητής να κάνει μάθημα σχεδόν τις διπλάσιες ώρες και συχνά μάλιστα να μπερδεύεται, τότε ότι καλό έχει γίνει αναιρείται. Απλά γιατί το παιδί δεν έχει χρόνο να μεγαλώσει ήρεμα και να ολοκληρώσει την προσωπικότητά του, αφού συνέχεια ασχολείται με το διάβασμα, με κάποιο άθλημα , με τη μουσική, με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και δε συμμαζεύεται...
Εδώ λοιπόν δημιουργείται πρόβλημα, πόσο μάλλον όταν ο μαθητής φτάνει να γίνει υποψήφιος της Γ Λυκείου. Εκεί και αν γίνεται σφαγή! Το σχολείο δίνει περισσότερες ασκήσεις για να πιάσει τα θέματα των εξετάσεων, το φροντιστήριο ακόμα περισσότερες, η θεωρία και το διάβασμα σχολικών-εξωσχολικών βιβλίων πάει σύννεφο και φυσικά όλη η ύλη τελειώνει σε 4-5 μήνες για να ξεκινήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι επαναλήψεις. Και ο μαθητής ότι κατάλαβε κατάλαβε. Φυσικά δεν είναι πάντα έτσι, οι εξαιρέσεις όμως υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ο μαθητής σε αυτόν τον κανόνα πια δεν ξέρει αν είναι ο χαμένος ή ο νικητής. Και αν ύστερα εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ψάχνει κάτι σαν εκδίκηση... που ίσως και να αποτελεί λογικό επακόλουθο στο κάτω κάτω.
Εγώ σε όλο αυτόν το χαμό ξέφυγα με τα ατού που προανέφερα: είχα τις βάσεις των γνώσεων από παλιότερες τάξεις, είχα την όρεξη να κάτσω και να διαβάσω (έστω και αν δε διάβασα όσο θα έπρεπε -παρ'όλα αυτά το διάβασμά μου φέτος δε μπορεί να συγκριθεί με αυτό των προηγούμενων χρονιών καθώς ήταν πολύ περισσότερο) και είχα και τον ευνοϊκό κοινωνικό περίγυρο που προανέφερα μερικές παραγράφους πιο πάνω. Ακόμα είχα και την ψυχραιμία που είναι απαραίτητη την ώρα της κρίσης, για να μπορώ να ανταπεξέλθω σε αυτό που ζητούν οι εξετάσεις: την ανάκληση των γνώσεων μου πάνω σε ένα χαρτί. Στην πραγματικότητα οι Πανελλήνιες είναι μόνο αυτό και δυστυχώς έχουν πάρει διαφορετικές διαστάσεις τώρα πια. Οι γνώσεις 12 ετών στο σχολείο φτάνουν και παραφτάνουν για να γράψει ο καθένας μας τουλάχιστον 18 στις Πανελλήνιες, αλλά τώρα πια οι πανελλήνιες εξετάζουν πιο πολύ την ψυχραιμία του μαθητή, την ταχύτητά του και τη μνήμη του` όχι την ευφυΐα και τις γνώσεις του. Για να πάρεις τις γνώσεις χρειάζεσαι λίγη ικανότητα, θέληση και τύχη. Για να γράψεις 20 στις πανελλήνιες θες ψυχραιμία, οργανωμένο τρόπο σκέψης, μνήμη και ίσως ένστικτο.
Κατά την άποψή μου ο ιδανικός μαθητής της Γ Λυκείου είναι αυτός που έχει οργάνωση στο διάβασμά του και μπορεί να κατανοεί ότι διαβάζει. Δε χρειάζεται δηλαδή μεγάλη ποσότητα στο διάβασμα αλλά ποιότητα και σύστημα. Σύστημα ώστε να μην υπάρχει υπερβολική κόπωση ή πολύ άγχος αλλά να εμπεδώνονται οι γνώσεις γρήγορα και σταθερά. Γιατί το άγχος και η πίεση μπορεί να έρθει ακόμα και από το υπερβολικό διάβασμα. Όλα θέλουν προσοχή στο στάδιο αυτό.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν φέτος με τον τρόπο τους (και είναι πολλοί και τους ευχαριστώ από καρδιάς) και να δώσω τις καλύτερες ευχές μου στους επόμενους που ακολουθούν. Ελπίζω δε ότι οι αλλαγές που επίκεινται στο εκπαιδευτικό σύστημα θα είναι καίριες και προς το όφελος των νέων. Γιατί ο νέος εκτός από την υποχρέωσή του να είναι καλός μαθητής έχει και το δικαίωμα να είναι ακόμα παιδί...


Το άρθρο γράφτηκε για το Fokida Education News



ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ


Φανοποιείο τυλίχτηκε στις φλόγες πριν λίγη ώρα στην Ιτέα.   Πιθανόν η φωτιά να προήλθε από κεραυνό λόγω της καταιγίδας που πλήττει τη περιοχή.
Παρά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιτέας με 3 οχήματα, οι ζημιές στην επιχείρηση είναι μεγάλες.

Ευχαριστούμε τον αναγνώστη για το φωτογραφικό υλικό που μας έστειλε.



ΛΑΡΝΑΚΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΗΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ


Συμπληρωματικά στοιχεία για τη ΜΠΕ της S&B ζητάει η Περιφέρεια Στερεάς

Μετά το ξεσήκωμα του κόσμου για το Λαρνάκι, τις καταθέσεις ενστάσεων από φορείς και συλλόγους της περιοχής , την αποκάλυψη Πανεπιστημιακών ερευνών και την αναφορά στον Εισαγγελέα, συμπληρωματικά στοιχεία για τη ΜΠΕ της S&B ζητάει η Περιφέρεια Στερεάς για την συνέχιση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Διαβάστε την εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος της περιφερειακής ενότητας Φωκίδας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας....

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άμφισσα 19 Αυγούστου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΡΟΣ S&Β ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΆ ΟΡΥΚΤΑ ΑΕ

ΘΕΜΑ Συμπληρωματικά στοιχεία για τη ΜΠΕ του έργου : «Εγκαταστάσεις επεξεργασίας εμπλουτισμού. αποθήκευσης και αποβάθρες φόρτωσης βωξίτη στην περιοχή Ιτέας από την εταιρεία S&Β Βιομηχανικά Ορυκτά ΑΕ, καθώς και των συνοδών αυτού έργων που βρίσκονται στο ΔΔ. Ιτέας Δήμου Δελφών Ν. Φωκίδας»
ΣΧΕΤΙΚΑ:
Ι. Το με αριθμ. πρωτ. 127507.1449 /02-06-2011 έγγραφο του Υπουργείου ΥΠΕΚΑ Γενικη Δ/νση Περιβάλλοντος Δ /νση Περ/κου Σχεδιασμού Τμήμα Γεν. Περ/κων Θεμάτων.
2. Το με αριθμ. πρωτ. 388953422/2-6-2011 έγγραφο της Επιτροπής Περιβάλλοντος &Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για δημοσιοποίηση της Μ.Π.Ε του έργου : «Εγκαταστάσεις επεξεργασίας, εμπλουτισμού, αποθήκευσης και αποβάθρες φόρτωσης βωξίτη στην περιοχή Ιτέας από την εταιρεία S&Β Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε καθώς και των συνοδών αυτού έργων που βρίσκονται στο Δ.Δ. Ιτέας Δήμου Δελφών Ν. Φωκίδος».
3. Η ΚΥΑ αρ. πρωτ. οικ. 1693282729/10-7-2007 (Ορθή Επανάληψη 12-10-2007) «Τροποποίηση — Ανανέωση τη: υπ αρ. πρωτ. 46835 /2-10-2000 ΚΥΑ Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων των εγκαταστάσεων εμπλουτισμού και φόρτωσης βωξίτη στην Ιτέα Φωκίδας της εταιρείας ΑΕΕ Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης».
4. Η από 22-7-2011 ένσταση της «Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας»
5. Η από 25-7-2011 ένσταση του ΕξωραΙστικού Συλλόγου Ιτέας «ΚΑΡΤΕΡΙΑ»
6. Οι από 26-7-2011 παρατηρήσεις — ενστάσεις — προτάσεις της Δημοτικής κίνησης «Πολίτες στο Προσκήνιο»

Μετά από εξέταση του φακέλου της ΜΠΕ του αναφερόμενου στο θέμα έργου. παρακαλούμε όπως γίνουν οι συμπληρώσεις και οι διευκρινήσεις που αναφέρονται παρακάτω. προκειμένου να προωθηθεί η προβλεπομένη διαδικασία:
1. Να προσκομιστούν πρόσφατες φωτογραφίες με πλήρη άποψη για κάθε εγκατάσταση ξεχωριστά.
2.
Να συνταχθεί επικαιροποιημένο διάγραμμα κάλυψης του γηπέδου της μονάδας σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές (εγκύκλιος 98 22-12-1989) του ΥΠΕΧΩΔΕ, στο οποίο θα σημειώνονται όλες οι κατασκευές και οι εγκαταστάσεις καθώς και η αντιστοίχιση τους με τις οικοδομικές άδειες.
3. Να γίνει τεκμηρίωση (με υπολογισμούς κλπ) της φυσικής ξήρανσης στις λίμνες καθίζησης κυρίως κατά τους: χειμερινούς μήνες. Πως εξασφαλίζεται η φυσική ξήρανση με τη συνεχή λειτουργία του εργοστασίου εμπλουτισμού και τι γίνεται στην περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων. όταν οι λίμνες καθίζησης είναι γεμάτες. Τι μέτρα λαμβάνονται για την προστασία του θαλάσσιου ύδατος.
4. Στο συνημμένο στη μελέτη σχεδιάγραμμα αρ. ΠΣΧ-13. γίνεται αναφορά σε χρήση κροκιδοτικού. η λειτουργία του οποίου δεν αναφέρεται στην παραγωγική διαδικασία. Παρακαλούμε όπως αναφερθεί ο τύπος του και το ΜSDS
5. Να γίνει αναφορά πως εξασφαλίζεται η προστασία ρύπανσης της θάλασσας από διαρροή βωξιτικού υλικού κατά τη διάρκεια της φόρτωσης. σύμφωνα και με τον όρο Γ.28 της ΚΥΑ αρ. πρωτ. οικ. 169328 2729/10-7-2007 (Ορθή Επανάληψη 12-10-2007) «Τροποποίηση — Ανανέωση της υπ αρ. πρωτ. 46835 2-10-2000 ΚΥΑ Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων των εγκαταστάσεων εμπλουτισμού και φόρτωσης βωξίτη στην Ιτέα Φωκίδα: της εταιρεία: ΑΕΕ Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης».
6.Αν έχουν πραγματοποιηθεί δειγματοληψίες του βυθού της θάλασσας για ανάλυση στην περιοχή των δυο γεφυρών φόρτωσης που να τεκμηριώνουν τις παρατηρήσεις 4.5 της σελίδα: 145 του φακέλου της ΜΠΕ παρακαλούμε όπως προσκομιστούν. Επίσης όπως προσκομιστούν χημικές αναλύσεις του θαλασσινού νερού στις θέσεις των δυο γεφυρών φόρτωσης.
7. Στην παρ. εκπομπές αερίων του κεφ. 6.4 Αέρια Απόβλητα σελ. 152. γίνεται αναφορά για τον έλεγχο των εκπομπών αερίων των μικρών οχημάτων επίβλεψης, ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά για τις εκπομπές αερίων των μεγάλων χωματουργικών οχημάτων και φορτωτών τα οποία διακινούν το βωξίτη σε συνεχή βάση. Πως τεκμηριώνεται ότι οι εκπομπές αερίων για τα οχήματα αυτά είναι κάτω των επιτρεπτών ορίων;
8. Στο κεφ. 7.6 της μελέτης: σελ. 190. αναφέρεται : «Οι πιο πιθανές αρνητικές επιπτώσεις τις οποίες προκαλεί το έργο αφορά σε δημιουργία σκόνης και θορύβου...Επομένως οι επιπτώσεις δεν εκτιμώνται ως σημαντικές». Στα πλαίσια αυτά να αναφερθούν τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία από τη διασπορά σκόνης της Εθνικής Οδού και του περιβάλλοντος γύρω από τα όρια των εγκαταστάσεων. δεδομένου μάλιστα ότι παρατηρείται το φαινόμενο της επικάθησης σκόνης βωξίτη στην Ε.Ο. με αποτέλεσμα πέραν των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. τον κίνδυνο πρόκλησης οδικών ατυχημάτων.
9. Να προσκομιστεί αντίγραφο του μητρώου που τηρείται σύμφωνα με τον όρο 9. της αρ. πρωτ. 6688769199-9-2008 Απόφασης “Εγκριση σχεδίου παραλαβής και διαχείρισης αποβλήτων και καταλοίπων φορτίου πλοίων που καταπλέουν στις λιμενικές εγκαταστάσεις τη: εταιρεία «S&Β Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.», στην Ιτέα Φωκίδας.
10. Πλέον της αρ. πρωτ. ΥΓ2313·23-7-1982 Απόφασης «Χορήγηση οριστικής άδειας διαθέσεως βιομηχανικών αποβλήτων της ΑΕΜ Βωξίτες Παρνασσού». που έχετε επισυνάγει στην μελέτη. να προσκομιστεί η άδεια διάθεσης αποβλήτων της νέας εγκατάστασης εμπλουτισμού.
Ι Ι. Να προσκομιστούν χημικ: αναλύσεις. δειγματοληπτικέ;. από διαφορετικά φορτία των προϊόντων βσ!ίτη που διατίθενται προς πώληση (από διαφορετικά: ποιότητε: των προϊόντων του βωίτη).
12 Σχετικά με τι: «εναλλακτικές λύσεις διακίνησης φορτηγών στα συγκρότημα και εδοδου φορτηγών από το συγκρότημα» (κεφ. 9.1 και 9.2 σελ. 203-204 της ΜΠΕ). θα πρέπει να μελετηθεί και να σχεδιαστεί ολοκληρωμένη λύση διακίνησης των οχημάτων βωξίτη διαμέσου της Ε.Ο. Ιτέας- Ναυπάκτου, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η όσο το δυνατά· ασφαλέστερη και με τις λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον κυκλοφορία.
Για μια ολοκληρωμένη ρύθμιση, πλέον της προτεινόμενης ασφαλτόστρωσης εσωτερικής οδοποιίας συνολικού μήκους 800 μ. και του συστήματος πλυσίματος στους τροχούς των φορτηγών, θα πρέπει να διαμορφωθεί και να εγκριθεί κυκλοφοριακή σύνδεση, με τον απαιτούμενο ηλεκτροφωτισμό,στην έξοδο των οχημάτων (από τις εγκαταστάσεις της Ιτέας στην Ε.Ο.) και να επικαιροποιηθεί ο ηλεκτροφωτισμός και η εγκεκριμένη κυκλοφοριακή σύνδεση εισόδου στο ζυγιστριο (από την οποία στη συνέχεια θα οδηγηθούν τα οχήματα στην προτεινόμενη ανισόπεδη διάβαση). Η επικαιροποίηση κρίνεται απαραίτητη λόγω των ριζικά αλλαγών των κυκλοφοριακων δεδομένων της Ε.Ο. από το 1980 έως σήμερα.
Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕ. ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΗΤΣΙΑΝΗ
Χημικός Μηχανικός
ΜSc Περιβαλλοντολόγος



ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΕΖΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ


Εκτός ελέγχου το χρέος παρά τις θυσίες των Ελλήνων


- Η έκθεση αποκαλύπτει ότι όποιες θετικές αποφάσεις αντισταθμίζονται από τα αρνητικά
- Αποκαλύπτεται επίσης ότι το έλλειμμα έχει ξεφύγει το επτάμηνο σημαντικά από τους στόχους
- Κρίσιμη συνάντηση αυτή την ώρα της τρόικας με τον υπουργό Οικονομίας, Ε. Βενιζέλο
- Ποιές είναι οι κίτρινες κάρτες της τρόικας και τι θα ζητήσουν επιπλέον


Όλα τα μέτρα, όλες οι αποφάσεις και όλες οι θυσίες του ελληνικού λαού φαίνεται πως καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς όπως επιβεβαιώνεται από το μηνιαίο δημοσιονομικό δελτίο που εξέδωσε για τον Αύγουστο το γραφείο του προϋπολογισμού του κράτους, η δυναμική του χρέους είναι πλέον εκτός ελέγχου.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση η μεγάλη αύξηση του χρέους, το υψηλό έλλειμμα το οποίο μάλιστα στο επτάμηνο έχει ήδη υπερβεί κατά πολύ τον ετήσιο στόχο, σε συνδυασμό με την βαθύτατη ύφεση, έχουν ενισχύσει στο έπακρο τη δυναμική του χρέους, για το οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως πλέον είναι εκτός ελέγχου.
Παράλληλα, αναφέρεται πως όλες αυτές οι δυσμενείς εξελίξεις αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις στη δυναμική του χρέους από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου. Σε πιο απλή γλώσσα όλες αυτές οι αποφάσεις της Συνόδου για τις οποίες πανηγύριζε η ελληνική κυβέρνηση πέφτουν στον γκρεμό, καθώς πλέον φαίνεται πως δεν κατάφεραν να σταματήσουν την ξέφρενη κούρσα του χρέους.
Μέσα σε αυτό το δυσμενέστατο κλίμα πραγματοποιείται ήδη η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομίας, Ευάγγελο Βενιζέλο, με τους ελεγκτές να εντοπίζουν καθυστερήσεις και αποκλίσεις από πολύ κρίσιμους στόχους και τομείς του Μεσοπρόθεσμου εντοπίζουν οι ελεγκτές της τρόικας οι οποίοι επιμένουν στο δραστικό περιορισμό των δαπανών αφού δεν δέχονται καμία αλλαγή στους δημοσιονομικούς στόχους.
Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα επαφές τους οι εκπρόσωποι της τρόικας είναι ιδιαίτερα πιεστικοί κυρίως στο μέτωπο των εσόδων, που στο επτάμηνο καταγράφεται υστέρηση 6,4%, αλλά και στην καθυστέρηση στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η δεύτερη κίτρινη κάρτα και έντονος προβληματισμός στην τρόικα προκύπτει από το γεγονός της υπέρβασης των δαπανών που αυξήθηκαν κατά 7,3% στο επτάμηνο κυρίως λόγω των αυξημένων επιχορηγήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία.
Η τρόικα επίσης υποστηρίζει ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, αλλά και στις συγχωνεύσεις και τα λουκέτα σε οργανισμούς του δημοσίου, ενώ θεωρούν πως και η εργασιακή εφεδρεία κινδυνεύσει να μείνει στα χαρτιά και ζητούν σαφή χρονοδιαγράμματα.

Δυσαρέσκεια στην τρόικα υπάρχει και για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων καθώς πιστεύουν πως στην πραγματικότητα δεν εφαρμόζεται ο κανόνας πως για κάθε 10 αποχωρήσεις θα γίνεται μόλις μία πρόσληψη.
Παράλληλα, οι ελεγκτές πιέζουν και προς την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, καθώς όπως τονίζουν ο θεσμός των επιχειρησιακών συμβάσεων έχει μείνει μόνο στα χαρτιά, αλλά η κατάργηση των κλαδικών είναι η μοναδική λύση, προκειμένου να μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
Στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων εμμένουν στον στόχο για έσοδα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλα 3,3 δισ έως το τέλος του χρόνου.
Μπροστά σε όλες αυτές τις κίτρινες κάρτες αναμένεται να πραγματοποιηθεί τελικά την Τετάρτη το απόγευμα η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομίας και οι ελεγκτές είναι αποφασισμένοι να πιέσουν τα πράγματα πάρα πολύ ακόμα και με τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων μιας και είναι ανυποχώρητοι στο θέμα του ποσοστού μείωσης του ελλείμματος έως το τέλος του 2011.
Μπροστά σε αυτή την πίεση της τρόικας ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να αντιτείνει το ρόλο της ύφεσης, αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορέσει να καταφέρει κάτι, καθώς όπως και ο ίδιος είχε δηλώσει νωρίτερα στους παραγωγικούς φορείς η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν απόφαση που πάρθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο.



ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΟΙ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ


Ένα λαμπερό μυαλό, η Δρ Vandana Shiva, μιλάει για την απειλή της μεταλλείας και για τη βιομηχανία του αλουμινίου, για τη σχέση της απληστίας με τη βία και για την ευθύνη του καθενός μας. Η διάλεξη δόθηκε το Μάιο 2011 και έχει τίτλο:
 “Εξορύσσοντας τη Γη: πληγές που δεν θεραπεύονται”.


 



Δεν πρόκειται για αυτό που χρειαζόμαστε, πρόκειται για καθαρή απληστία. Είναι η απληστία των εταιρειών που θέλουν να ωθήσουν την κατανάλωση αυτών των μετάλλων, καθώς και ένα υψηλότερο επίπεδο απληστίας που είναι η “επένδυση” … Ο κόσμος της οικονομίας στρέφεται στα μέταλλα και τα ορυκτά για να επεκταθεί και αυτό δίνει ώθηση στη μεταλλεία σε μια κλίμακα που είναι πολύ πέρα από το τις ανθρώπινες ανάγκες…

Αν σκεφτούμε τον κόσμο μόνο σαν υλικό και ύλη, θα λεηλατήσουμε, θα αρπάξουμε, θα πολεμήσουμε για την ιδιοκτησία. Όμως όταν σκεφτούμε τον κόσμο και τη Γη σαν την ίδια την προϋπόθεση της ζωής μας και αν έχουμε μια δημιουργική ενότητα μαζί της, θα βρούμε χαρά στη μείωση της κατανάλωσης μας. Και αυτή είναι η πρόκληση που έχουμε για να αρχίσουμε να ενώνουμε τις κουκκίδες γύρω από το ζήτημα της μεταλλείας…

Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα κατώφλι για την ανθρωπότητα. Και αυτό το κατώφλι είναι είτε η ολική καταστροφή από τη μια και θα είμαστε συμμέτοχοι σε αυτό με το να μη γνωρίζουμε και να μην ενεργούμε… και η άλλη πλευρά, ένα τεράστιο κίνημα για την προστασία της φύσης, έρχεται από τη γνώση του τι κάνει ο καθαρός καταναλωτισμός κάνοντας μας συμμέτοχους σε μια οικονομία της απληστίας και μια οικονομία της βίας…

Πραγματικά πιστεύω ότι κάθε πολίτης που είναι συνειδητοποιημένος προσθέτει τόση περισσότερη δύναμη για την προστασία της Γης, των δικαιωμάτων της και των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων.

“Εκείνο το μέρος που σκάβω, κάνε το γρήγορα να βλαστήσει ξανά,
Μόνο –μη μ’ αφήνεις να πληγώσω τα ζωτικά σου σημεία
ή την καρδιά σου.”

Atharva Veda, αρχαίο Ινδουιστικό κείμενο.


Ποιά είναι η Δρ Vandana Shiva;
Δείτε το βιογραφικό της: http://en.wikipedia.org/wiki/Vandana_Shiva


ΠΗΓΗ: http://antigoldgreece.wordpress.com/




ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ


Διαβάστε στο δημοσίευμα από την εφημερίδα «Ο ΑΓΩΝ της ΙΤΕΑΣ» τι πλήρωναν οι διερχόμενοι στο δρόμο Άμφισσας-Ιτέας, για τη πραμάτεια και τα ζωντανά τους, πριν 150 με  Βασιλικό Διάταγμα!


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Ο ΑΓΩΝ της ΙΤΕΑΣ»

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Χωρίο στο αντάρτικο κατά του ιταλικού "Καλλικράτη"


Αντιδρώντας στη λιτότητα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι και στον ιταλικό "Καλλικράτη", η μικρή πόλη Φιλετίνο της κεντρικής Ιταλίας, "αυτονομήθηκε", έκοψε το δικό της νόμισμα και συναλλάσσεται με αυτό.
Η πόλη που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρώμης, σήκωσε μπαϊράκι, κατά απόφασης να συγχωνευθούν οι διοικήσεις των επαρχιακών χωριών κάτω των 1.000 κατοίκων, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα.
Το Φιλετίνο έχει μόνο 550 κατοίκους αλλά δεν θέλει να "συγχωνευθεί" με το γειτονικό Τρέβι. Έτσι με απόφαση και του δημάρχου "αυτονομήθηκε" όπως το βόρειο Σαν Μαρίνο και τύπωσε το δικό του νόμισμα.
Το νέο νόμισμα ονομάζεται "φιορίτο" και έχει την φωτογραφία του. "Θέλουμε να πετύχουμε πραγματική αυτονομία από την Ιταλία και τώρα έχουμε τα οικονομικά μέσα να το πράξουμε" δήλωσε ο δήμαρχος.
Σημειώνεται ότι σε όλη την τοπική αυτοδιοίκηση της Ιταλίας επικρατεί αναβρασμός λόγω των συγχωνεύσεων που προωθεί η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, στο πλαίσιο των περικοπών 45,5 δισ. ευρώ σε δύο χρόνια.

ΠΗΓΗ: www.nooz.gr


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (3ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ) ΓΙΑ ΤΟ «ΛΑΡΝΑΚΙ» VIDEO 21, 22, 23, 24, 25, 26 ,27-ΤΕΛΕΥΤΑΙA VIDEO


Παρακολουθείστε μία σειρά από video με το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί την Ιτέα και την ευρύτερη περιοχή τα τελευταία χρόνια. Παρακολουθείστε τοποθετήσεις Δημ. Συμβούλων, αλήθειες για όσους δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση και αντιφάσεις.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEO


















GALAXIAS FM 92,1 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ κο ΑΣ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ- ΙΩΑΝ. ΧΛΕΜΠΟΓΙΑΝΝΗ-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κας ΜΠΑΚΟΛΟΥΚΑ


Εκπομπή Πένυς Τσακίρη, Μουσουλμάνοι προσεύχονταν στο γήπεδο της Άμφισσας!
Παραίτηση της κας Λαΐνη από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών;

 



Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΔΥΟ ΝΟΜΟΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ. Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ-Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ



Διαβάζοντας το υπόμνημα  του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Φλώρινας κου Δημ. Ηλιάδη, προς την Πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ κας Ντόρας Μπακογιάννη, θα βρείτε πολλά κοινά με αυτά του Νομού μας. Εμείς όμως, είμαστε μόλις δυο ώρες από την πρωτεύουσα, την Αθήνα, αλλά το ίδιο απομονωμένοι!

Η Φωκίδα όμως ευλογήθηκε να έχει τους Δελφούς, ένα όνομα Παγκόσμιας εμβέλειας, με το περιβάλλον τους προστατευόμενο από την UNESCO. Την Ιτέα, τουριστικό λιμάνι των Δελφών, όπως άλλοτε η Αρχαία Κίρρα. Την Άμφισσα και το Γαλαξίδι με τους παραδοσιακούς οικισμούς. Καταπληκτικά δάση και τη λίμνη του Μόρνου για ορεινές αποδράσεις και φυσικά τις υπέροχες παραλίες και τόσα άλλα! Αλλά είπαμε, το ίδιο απομονωμένοι!

Ως πότε; Όχι για πολύ ακόμα!

--------------------------------------------------------------------------

Δραματική είναι η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι του Νομού Φλώρινας από την έλλειψη υποδομών και τη συνεχή υποβάθμιση... της περιοχής. Αυτή τουλάχιστον είναι η αίσθηση που κυριαρχεί σε μεγάλη μερίδα του κόσμου της περιοχής και στους εκπροσώπους του (η ξεχασμένη από την κεντρική πολιτική σκηνή Φλώρινα έχει σοβαρά προβλήματα που θέλουν λύσεις και όχι μόνο...τρα-λα-λα στις Πρέσπες).
Πρόσφατο χαρακτηριστικό δείγμα για το πως "αισθάνονται" στη Φλώρινα, αποτελεί το υπόμνημα που παρέδωσε στη Ντόρα Μπακογιάννη, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης, μέσα από το οποίο περιγράφονται όλα τα προβλήματα της περιοχής.

Το υπόμνημα το δημοσιεύουμε παρακάτω, όμως εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η κατάληξή του, όπου ο αντιπεριφερειάρχης απευθύνει ένα ρητορικό ερώτημα προς την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας (και προφανώς το ερώτημα απευθύνεται προς κάθε αρμόδιο):

"Κα Πρόεδρε, μπορείτε να μας πείτε ένα λόγο για τον οποίο πρέπει να μείνει ένας νέος στη Φλώρινα; "

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο περιοδείας της στη Δυτική Μακεδονία, επισκέφθηκε και τη Φλώρινα όπου τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημήτρη Ηλιάδη. Στη συζήτηση κυριάρχησαν και αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας. Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός της επίσκεψης της Ντόρας Μπακογιάννη, γι αυτό και ζητήθηκε η συνδρομή της ως προς την επίλυσή τους. Ο Αντιπεριφερειάρχης μάλιστα της έδωσε και σχετικό υπόμνημα, στο οποίο περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην περιοχή της Φλώρινας.

Υπόμνημα κατάστασης και αιτημάτων Φλώρινας
Αξιότιμη Κα Μπακογιάννη,

Καταρχάς πρέπει να σας τονίσουμε την αίσθηση της απομόνωσης που έχουμε όλοι οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας λόγω έλλειψης συγκοινωνιακών υποδομών. Δεν διαφαίνεται πως υπάρχει πολιτική βούληση να κατασκευασθεί η κάθετος της Εγνατίας Νίκης – Κοζάνη. Είμαστε ο μόνος νομός που ενώ διαθέτει δύο τελωνεία για την πρόσβαση σε όμορες χώρες και δεν έχει άμεση πρόσβαση στην Εγνατία. Ενώ από τις αρχές του έτους έχει διακοπεί και η σιδηροδρομική σύνδεση της Φλώρινας με τον κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα Θεσσαλονίκης Αθηνών.
Είμαστε ο νομός στον οποίο λειτουργούν 2 ατμοηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ, 5 λιγνιτωρυχεία, επίκειται η διάνοιξη ενός ακόμη, αποτελούμε την Ενεργειακή Καρδιά της Ελλάδος και αντί για οφέλη, όπως δικαιούμαστε και μας υπόσχονται, μόνο προβλήματα αντιμετωπίζουμε απ’ αυτό:

-Υποβαθμίζεται καθημερινά το εξαιρετικό, φυσικό περιβάλλον μας που διαθέτει έναν εθνικό δρυμό και 4 περιοχές Natura 2000.
-Δεν προχωρούν οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών Αναργύρων, Κλειδίου και Αχλάδας
-Τα διανοιγμένα ορυχεία της περιοχής υπολειτουργούν ή είναι σε παύση και αποτελούν ανοικτές πληγές περιβαλλοντικές και οικονομικές καθώς οι ΑΗΣ τροφοδοτούνται με Βουλγάρικο λιγνίτη.
-Υπολειτουργεί ο πιο σύγχρονος ΑΗΣ της Ελλάδος Μελίτη Ι.
-Δεν κατασκευάζεται η μονάδα Μελίτη ΙΙ
-Δεν προχωρά η Τηλεθέρμανση.
-Η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, καθώς παραγωγικές μονάδες που στηρίζονται στην παραγωγή ενέργειας έπαψαν να λειτουργούν.

Στον πρωτογενή τομέα τα προβλήματα είναι μεγάλα και οφείλονται στην έλλειψη έργων υποδομής. Η καρδιά του κάμπου της Φλώρινας δεν έχει αναδασμούς, τα παράλληλα έργα αναδασμού δεν προχωράνε, τα φράγματα δεν ολοκληρώνονται ή δεν υπάρχει ολοκληρωμένη σύστημα διαχείρισης του νερού τους. Ο τομέας στον οποίο στηρίχθηκε η αναστήλωση του ελληνικού κράτους και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα σήμερα υποφέρει και χρειάζεται την στήριξη γιατί είναι αυτός που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση
Η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης αποτελεί μέγιστο πλήγμα στο Φλωρινιώτικο Λαό. Τους εννέα μήνες το χρόνο έχουμε Χειμώνα με την θερμοκρασία να είναι κάτω από 10οC. Τους χειμωνιάτικους μήνες, η μέγιστη θερμοκρασία της Φλώρινας είναι μικρότερη από την ελάχιστη των Αθηνών, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία. Έτσι όλοι όσοι ζουν στην Αθήνα δεν μπορούν να καταλάβουν ποιο είναι το πραγματικό κόστος θέρμανσης και να δώσουν λύση στο πρόβλημα αυτό.
Τα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και οι σχολές κλείνουν, μειώνονται οι φοιτητές. Η Φλώρινα με τη παράδοση στη παιδεία αντιμετωπίζεται ως δεύτερης ή τρίτης μοίρας, ενώ αναπτύσσονται σενάρια για μετακίνηση του Πανεπιστημίου στα Γιάννενα. Διαφαίνεται προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου πνεύματός μας καθώς και η κυβέρνηση προτίθεται να κλείσει και την ΕΡΑ Φλώρινας την ώρα που λόγοι Εθνικοί επιβάλουν τη στήριξη της Φλώρινας.
Το «τσουνάμι» των κλεισιμάτων και συγχωνεύσεων δεν σταματά εδώ:
-Κλείνει η εφορία Αμυνταίου.
-Κλείνουν υποκαταστήματα των Ελτά .
-Κλείνουν ή υποβαθμίζουν τα στρατόπεδα και φυλάκια.
-Υποβαθμίζουν τις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής.
Οι γειτονικές αγορές, σήμερα, αποτελούν μια πληγή που πρέπει να κλείσει, γιατί πλήττεται η τοπική οικονομία. Αν και δεν συμφωνούμε, οι αγορές της FYROM αποτελούν διέξοδο στους συνταξιούχους των 300 – 400€ που δε μπορούν να αντέξουν τις φοροποινές που έχει επιβάλει η τρόικα και έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η τοπική οικονομία αιμορραγεί προς τη γείτονα, το γνωρίζουμε οδίοις όμασι. Ζούμε καθημερινά την τοπική κοινωνία να στρέφεται προς την αγορά της γείτονος για όλες τις καθημερινές και όχι μόνο ανάγκες προκειμένου ο οικογενειακός προϋπολογισμός να αντέξει στα νέα οικονομικά μέτρα και την οικονομική κρίση.
Τα προβλήματα της κοινωνίας επιδεινώνονται από τη λειτουργία του δημοσίου, όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώνονται συνεχώς χωρίς να γίνονται νέοι διορισμοί ενώ νέες αρμοδιότητες προστίθενται. Οι μετατάξεις που κάνει η κυβέρνηση είναι άναρχες χωρίς να υπάρχει αντιστοιχία των υπαλλήλων με τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες.
Οι νέοι μας φεύγουν καθώς δεν τους δίνουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, την ενέργεια, τη γεωργία και το
περιβάλλον.

Κα Πρόεδρε, μπορείτε να μας πείτε ένα λόγο για τον οποίο πρέπει να μείνει ένας νέος στη Φλώρινα;


Με τιμή
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ


ΠΗΓΗ: katestimeno.blogspot.com




ΣΤΑ ΚΕΠ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Μετατάσσονται σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση
Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα μεταταγούν οι πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που απασχολούνται σε στρατολογικά γραφεία που καταργούνται, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Άμυνας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Όπως αναφέρει σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, στόχος των μετατάξεων είναι οι υπάλληλοι αυτοί με την εμπειρία τους να υποβοηθήσουν το έργο των ΚΕΠ επί των νέων στρατολογικών διαδικασιών που θα κληθούν να διεκπεραιώνουν.
Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει τη συγχώνευση των 57 στρατολογικών γραφείων της χώρας και τη συγκρότηση 18 νέων στρατολογικών υπηρεσιών στις έδρες των Περιφερειών.
ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/


ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Η υπερψήφιση -με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία- του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στη δομή και λειτουργία των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κάθε άλλο παρά έκαμψε τις αντιστάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας και των φοιτητικών παρατάξεων. Πολλές σχολές και τμήματα τελούν ήδη υπό κατάληψη, ενώ εν αμφιβόλω τίθεται και η ομαλή διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου, με τις Συγκλήτους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών να έχουν ήδη αποφασίσει την ολιγοήμερη αναβολή της.
Η Σύγκλητος του ΕΜΠ είχε αποφασίσει από την περασμένη Παρασκευή τη μεταφορά της εξεταστικής στις 5 Σεπτεμβρίου. Σήμερα, η σύγκλητος του Καποδιστριακού αποφάσισε την έναρξη των εξετάσεων στις 12 Σεπτεμβρίου. Την Παρασκευή αναμένεται έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων, που θα γίνει στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Την ίδια στιγμή, υπό κατάληψη τελούν από το πρωί σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Πάντειο και η αρχιτεκτονική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η κατάληψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης θα διαρκέσει έως την ερχόμενη Τρίτη, με απόφαση της γενικής συνέλευσης των φοιτητών. Η εξεταστική αναβάλλεται τουλάχιστον για μια εβδομάδα. Η Σύγκλητος είχε ανακοινώσει, την περασμένη Παρασκευή, ότι θα κινηθεί νομικά κατά του νέου νόμου, υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικός. Πενθήμερη κατάληψη των σχολών αποφάσισαν φοιτητές του Παντείου. Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν νέες συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Κατάληψη, που θα διαρκέσει μία εβδομάδα, πραγματοποιούν και φοιτητές της αρχιτεκτονικής σχολής του ΑΠΘ, ενώ σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι. Μετ' εμποδίων διεξάγονται οι εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών, οι οποίες ξεκίνησαν σήμερα, αλλά θα διακοπούν αύριο για να γίνουν οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών. Το πρωί, φοιτητές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ απέκλεισαν την είσοδο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη τύπου των πρυτανικών αρχών. Μέλη του "Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών" προχώρησαν το πρωί και στην κατάληψη του κτηρίου της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ, ενώ σχεδιάζουν και συμβολικές καταλήψεις άλλων κτηρίων του πανεπιστημίου.
Πελεγρίνης: Κακός και δυσεφάρμοστος ο νόμος
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5", ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης απέδωσε σε "παραπληροφόρηση" τα περί πρόθεσης ανυπακοής στο νόμο. Υποστήριξε, όμως, ότι είναι από την ίδια τη φύση του δυσεφάρμοστος. Παραλλήλισε το νόμο με εκείνο για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, λέγοντας ότι δεν εφαρμόστηκε ποτέ, επειδή είναι ένας "κακός νόμος" και "δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
"Υποθέτω πως ναι", ήταν η απάντησή του στην ερώτηση αν ο νόμος, οδηγεί στην καταστροφή του πανεπιστημίου. Ο πρύτανης ένιψε τας χείρας του για το ενδεχόμενο να μην γίνουν οι εξετάσεις λόγω των κινητοποιήσεων. "Πρόθεση της Συγκλήτου είναι να αρχίσουν οι εξετάσεις από τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να προβλέψω [...] αν οι φοιτητές εμποδίσουν για τον α' ή β' λόγο να γίνουν οι εξετάσεις, όμως, εμείς δεν μπορούμε να το αποτρέψουμε", είπε.
Το φιάσκο με τις ειδικές κατηγορίες
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα αποτελέσματα της θεσμοθέτησης υποψηφίων ειδικών κατηγοριών στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, όπως είναι τα παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων. Η πολιτική του υπουργείου Παιδείας άνοιξε την πόρτα σχολών όπως η Ιατρική και η Αρχιτεκτονική σε υποψήφιους που έγραψαν κάτω από τη βάση. Εξαιτίας των ειδικών κατηγοριών εισήχθησαν σε πανεπιστημιακά τμήματα ακόμη και υποψήφιοι με βαθμό 2!


ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΛΑΡΝΑΚΙ»-ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: ΄΄ Εγκαταστάσεις επεξεργασίας, εμπλουτισμού, αποθήκευσης και αποβάθρες φόρτωσης βωξίτη στην περιοχή Ιτέας από την εταιρεία ΄΄ S & B Bιομηχανικά Ορυκτά ΑΕ ΄΄, καθώς και των συνοδών αυτού έργων που βρίσκονται στο Δ.Δ. Ιτέας Δήμου Δελφών Ν Φωκίδας.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος του Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Τερζής Αντώνης.


ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ:

Σύλλογος “ΚΑΡΤΕΡΙΑ” εδώ.
Κίνηση για τη σωτηρία της Γκιώνας εδώ.
Δημοτική κίνηση Πολίτες στο Προσκήνιο εδώ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (3ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ) ΓΙΑ ΤΟ «ΛΑΡNΑΚΙ» VIDEO 17, 18, 19, 20

Παρακολουθείστε μία σειρά από video με το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί την Ιτέα και την ευρύτερη περιοχή τα τελευταία χρόνια. Παρακολουθείστε τοποθετήσεις Δημ. Συμβούλων, αλήθειες για όσους δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση και αντιφάσεις.









ΠΗΓΗ: http://fokidatv.blogspot.com/


ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

Όλα τα δημοτολόγια στις έδρες των Δήμων!
Τα βιβλία των δημοτολογίων των συνενωμένων πρωτοβάθμιων ΟΤΑ της χώρας παραδίδονται και συγκεντρώνονται στην έδρα του νέου δήμου και αποτελούν πλέον το ενιαίο δημοτολόγιο, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την εφαρμογή του Ν. 3852/2010 («Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης») που αφορά την εφαρμογή του «Καλλικράτη».
Ειδικότερα το υπουργείο δίνει στους δήμους οδηγίες για τις συγχωνεύσεις οικογενειακών μερίδων βάσει των οποίων οι εγγραφές, οι κάθε είδους μεταβολές καθώς και η ενημέρωση των οικογενειακών φακέλων γίνονται στην έδρα του νέου ενιαίου δήμου, στον οποίο έχουν συνενωθεί οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ. Οι εδαφικές περιφέρειες των ΟΤΑ αποτελούν πλέον τις δημοτικές ενότητες του νέου δήμου......
Ωστόσο, στην εγκύκλιο σημειώνεται πως συνέπεια των συνενώσεων που επέφερε ο Ν. 3852/2010 είναι η ενδεχόμενη ύπαρξη διπλών οικογενειακών μερίδων μέσα στον ίδιο δήμο, γεγονός που οφείλεται στην εγγραφή των συζύγων σε διαφορετικούς (πρώην) ΟΤΑ, οι οποίοι σήμερα αποτελούν δημοτικές ενότητες του ίδιου δήμου.
Προς διευθέτηση του ανωτέρω ζητήματος το Υπουργείο Εσωτερικών αποσαφηνίζει ότι θα πρέπει οι υπηρεσίες να προβούν σε έρευνα σχετικά με την ύπαρξη στον δήμο διπλών οικογενειακών μερίδων και στη συνέχεια να καλούν τους διπλοεγγεγραμμένους δημότες-συζύγους προκειμένου να επιλέξουν, με υπεύθυνη δήλωση, την οικογενειακή μερίδα η οποία θα παραμείνει ενεργή και στην οποία θα μεταφερθούν όλες οι κανονικές εγγραφές.
Η ανωτέρω δήλωση θα πρέπει να γίνει εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, ενώ θα καταστεί σαφές στους δημότες ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας οι υπηρεσίες θα προβούν οίκοθεν στη συγχώνευση των διπλών οικογενειακών μερίδων σε μία και συγκεκριμένα σε εκείνη του ενός εκ των συζύγων που περιλαμβάνει τις περισσότερες κανονικές εγγραφές.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ-ΣΗΜΕΡΑ

Άλλη μια μέρα με τουριστική ζωή το λιμάνι της Ιτέας.
Δείτε φωτογραφίες.





ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (3ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ) ΓΙΑ ΤΟ «ΛΑΡΝΑΚΙ» VIDEO 13, 14, 15, 16

Παρακολουθείστε μία σειρά από video με το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί την Ιτέα και την ευρύτερη περιοχή τα τελευταία χρόνια. Παρακολουθείστε τοποθετήσεις Δημ. Συμβούλων, αλήθειες για όσους δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση και αντιφάσεις.












Η NASA ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Η NASA προειδοποιεί για μία άνευ προηγουμένου «διαστημική καταιγίδα», καθώς ο ήλιος θα ξυπνήσει από έναν «βαθύ ύπνο» γύρω στο 2013...
προκαλώντας 20 φορές μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή από αυτή του τυφώνα Κατρίνα.»
Ανώτατα στελέχη της NASA πιστεύουν πως η μεγάλη αυτή καταιγίδα θα χτυπήσει σαν αστραπή και θα προκαλέσει καταστροφές παντού, από το νοσοκομειακό εξοπλισμό, τα τραπεζικά συστήματα και τα μηχανήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας μέχρι τις οικιακές μας συσκευές, τους υπολογιστές, τα iPods και τα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης.

Αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα, η NASA εκτιμά πως ενδεχομένως να υπάρχουν καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια υγεία και την εθνική ασφάλεια. «Γνωρίζουμε ότι έρχεται αλλά δεν ξέρουμε πόσο άσχημα θα είναι τα πράγματα,» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Dr. Richard Fisher, διευθυντής του τμήματος Ηλιοφυσικής της NASA. Τα μέτρα προστασίας είναι ίδια με αυτά που παίρνουν οι αρχές κατά την περίοδο των τυφώνων, όπου γνωρίζουν ότι ο τυφώνας είναι προ των πυλών αλλά δεν ξέρουν πόσο σοβαρός θα είναι. «Το θέμα είναι ότι οι σύγχρονες κοινωνίες εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις ηλεκτρονικές συσκευές, τα κινητά τηλέφωνα και τους δορυφόρους. Εξαρτιόμαστε πολύ περισσότερο από την τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο,» προσθέτει ο ίδιος. «Θα υπάρξουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις από ένα τέτοιο γεγονός. Το λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας.» Ο Fisher ισχυρίζεται πως η καταιγίδα, κατά την οποία ο Ήλιος θα ξεπεράσει σε θερμοκρασία τους 5.500 βαθμούς Κελσίου, συμβαίνει ελάχιστες φορές στη ζωή ενός ανθρώπου. Κάθε 22 χρόνια, ο κύκλος της μαγνητικής ενέργειας του Ήλιου κορυφώνεται, ενώ ο αριθμός των ηλιακών κηλίδων φτάνει στα μέγιστα επίπεδα κάθε 11 χρόνια. Ο ίδιος πρόσθεσε πως αυτά τα δύο γεγονότα θα συμπέσουν το 2013, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια επίπεδα ακτινοβολίας.



ΠΗΓΗ: sciencedaily.gr

GALAXIAS FM 92,1 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΩΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΚΕΦΑΛΑ, ΚΑΛΥΒΑ


Εκπομπή Πένυς Τσακίρη και συνεντεύξεις:
Κ. Μπακογιάννης για Λαρνάκι. Νέες αποκαλύψεις και αλήθειες για φημολογούμενα έγγραφα.
Δ. Κεφαλάς για τις πυρκαγιές στη Δωρίδα.
Ι. Καλυβας για τα χρέη των ομάδων και το πρωτάθλημα στη Φωκίδα

Σημείωση: Ο κος Κ. Μπακογιάννης ήταν Πρόεδρος της Κοινότητας Ιτέας, Βουλευτής Φωκίδας και πρώην εργαζόμενος στην εταιρία S&B.  


Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (3ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ) ΓΙΑ ΤΟ «ΛΑΡNΑΚΙ» VIDEO 9, 10, 11 12

Παρακολουθείστε μία σειρά από video με το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί την Ιτέα και την ευρύτερη περιοχή τα τελευταία χρόνια. Παρακολουθείστε τοποθετήσεις Δημ. Συμβούλων, αλήθειες για όσους δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση και αντιφάσεις.










ΠΗΓΗ:http://fokidatv.blogspot.com/