Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΚ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Παρατείνονται έως την Τετάρτη 5 -10 - 2011 οι εγγραφές για τις παρακάτω ειδικότητες ΙΕΚ που θα λειτουργήσουν τη σχολική χρονιά 2011- 2012 στο ΙΕΚ Άμφισσας .

1. ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ                 (ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ)

2. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ    (ΑΜΦΙΣΣΑ)

Πληροφορίες : Ι.Ε.Κ. Άμφισσας τηλ.: 22650 72024


ΠΗΓΗ Εφημερίδα «Ώρα της Φωκίδας»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Α.Π.Η. ΙΤΕΑΣ


Το Κ.Α.Π.Η. Ιτέας με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας της τρίτης ηλικίας, που εορτάζεται την 1η Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει αύριο Σάββατο βράδυ και ώρα 7:30 μ.μ. συνάντηση των μελών και φίλων του , στο εστιατόριο «Σκάλα».

Επίσης το Κ.Α.Π.Η. διοργανώνει 2μερη εκδρομή στα λημέρια των Κολοκοτρωναίων στην ορεινή Αρκαδία.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 21 Οκτωβρίου τ.έ.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Ο ΑΓΩΝ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ»


Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ Δ.Ο.Υ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ-VIDEO



VIDEO ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΥΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ: «ΕΠΙΘΕΣΗ» ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ-ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ!


Εισβολή εκατοντάδων απόστρατων σημειώθηκε πριν λίγο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την κεντρική πύλη της Μεσογείων! Προσπάθησαν να τους εμποδίσει η ασφάλεια, δεν τα κατάφεραν έσπασαν τζάμια στο φυλάκιο της εισόδου και με εντολή της πολιτικής ηγεσίας έγινε δεύτερη γραμμή άμυνας από ... στρατιώτες στο εσωτερικό του περιβόλου.
Οι απόστρατοι που έχουν φτάσει στα έσχατα όρια της ανέχειας δείχνουν αποφασισμένοι για όλα. Η αστυνομία έχει ήδη κληθεί, αλλά είναι αργά. Το συγκεντρωμένο πλήθος φωνάζει: "ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΑΡΧΗΓΟΙ"! Θα βγουν;
------------------------------------------------------------------------------------------
(Ανανέωση 15.05): Οι απόστρατοι κατάφεραν να απωθήσουν το στρατιωτικό τμήμα που έστειλαν εναντίον τους και έφτασαν στην είσοδο των Επιτελείων ΓΕΣ και ΓΕΝ. Ο Α/ΓΕΣ, Φ. Φράγκος έχει κατεβεί από το γραφείο του για να τους ηρεμήσει, αλλά αυτοί θέλουν τον υπουργό
-------------------------------------------------------------------------------------
Με δήλωσή του από την Βουλή όπου βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας αντί να αντιμετωπίσει με κατανόηση το θέμα (ας πούμε με όσο κατανόηση αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους τουρκικούς τραμπουκισμούς, "έριξε "λάδι στη φωτιά": "Τέτοιοι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν. Δεν είναι κράτος μάσα στο κράτος δεν έχουν ιδιαίτερα προνόμια αν δεν αποχωρήσουν θα δώσω εντολή να βγουν με την βία" είπε στην Ολομέλεια της Βουλής.
Οι απόστρατοι όμως δεν φεύγουν και εναντίον τους κατευθύνεται ειδική μονάδα της Στρατονομίας, ενώ η στρατιωτική μονάδα εφέδρων που είχε σταλεί εναντίον τους, αποσύρθηκε

ΠΗΓΗ: http://www.defencenet.gr/

ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΤΡΟΪΚΑ


Και από την Ευελπίδων πέρασε η τρόικα
«Καθυστερείτε την απονομή Δικαιοσύνης»
Για τους ρυθμούς απονομής της ελληνικής δικαιοσύνης και τις εγκαταστάσεις μηχανοργάνωσης συζήτησαν στη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης που είχαν εκπρόσωποι της τρόικας με την ηγεσία του πρωτοδικείου Αθηνών και το προεδρείο της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της τρόικας δεν εισήλθαν στον εσωτερικό ελέγχο λειτουργίας τη δικαιοσύνης και ζήτησαν μόνο στατιστικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης.
Σε ό,τι αφορά τοπ θέμα της μηχανοργάνωσης το μοναδικό σύστημα που λειτουργεί επί του παρόντος και στα δικαστήρια είναι η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων που βρίσκεται ακόμη σε πιλοτικό στάδιο.
Τα μέλη της τρόικας επισκέφθηκαν το κτίριο 2 της Ευελπίδων όπου γίνεται η κατάθεση των δικογράφων και διαπίστωσαν από κοντά τις συνθήκες λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Από την πλευρά της ένωσης δικαστών και Εισαγγελέων επισημάνθηκε ότι η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης οφείλεται στην ελλιπή υποδομή και όχι στους δικαστές.



ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ


Πορεία  πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μαθητές της Ιτέας, διαμαρτυρόμενοι για τη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο Παιδείας. Οι μαθητές φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο και κατόπιν προς την παραλιακή λεωφόρο της πολης..
Να θυμίσουμε ότι το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ιτέας τελούν υπό κατάληψη και εκτός την έλλειψη βιβλίων, τα πολλά CD που είναι κακογραμμένα, προέκυψε και το θέμα του φωτοτυπικού μηχανήματος που μαθητές και καθηγητές δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από την ΔΟΥ Άμφισσας από το Εργατικό Κέντρο, συνδικαλιστικούς φορείς και συλλόγους της περιοχής όπως και αρκετούς κατοίκους Ιτέας που ήρθαν μετά από απόφαση που πάρθηκε απο την συνέλευση των Συλλόγων στο Κυριακοπούλειο.
Οι συγκεντρωμένοι κάψανε τα ειδοποιητήρια της εφορίας και στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης...


ΠΗΓΗ: http://iteanet.blogspot.com/

ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Επί 60 λεπτά παρέμεινε αποκλεισμένη η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος του λιμανιού της Στυλίδας, από μαθητές του Λυκείου της πόλης.

Στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων. Οι μαθητές αργότερα φωνάζοντας συνθήματα έκαναν πορεία προς το Δημαρχείο. Τραγούδησαν μάλιστα: «Εις τον αφρό της θάλασσας η υπουργός κοιμάται, παρακαλώ σας κύματα στον πάτο να την πάτε».

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ


Στα 2.200 ευρώ το μήνα -χωρίς τα επιδόματα- διαμορφώνεται ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για το νέο Μισθολόγιο Βαθμολόγιο που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Εάν συνυπολογιστούν το πριμ παραγωγικότητας και το επίδομα θέσης ευθύνης, το ανώτατο πλαφόν θα φτάσει στα 2.700 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά οι πολύ χαμηλόμισθοι θα δουν να αυξάνονται ελαφρώς τα εισοδήματά τους αφού ο κατώτατος βασικός μισθός των 711 ευρώ -για την κατηγορία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, θα αυξηθεί στα 780 ευρώ, για να εξομοιωθεί με αυτόν του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση Βενιζέλου, το 14,5% των υπαλλήλων θα υποστεί μεγάλες μειώσεις ενώ το 78% δεν θα δει το μισθό του να αλλάζει.

Για 7,5% δε θα υπάρξει αύξηση μισθού. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι με την εφαρμογή του αναμένεται να μειωθούν οι μισθολογικές δαπάνες του δημοσίου κατά 25%.

Μεταξύ άλλων, οι θέσεις ευθύνης σε όλο το δημόσιο τομέα και τα ΝΠΔΔ θα προκηρύσσονται με ανοικτό διαγωνισμό.

ΠΗΓΗ: www.inews.gr

ΕΚΛΕΙΣΑΝ 26 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!



Κλειστοί λόγω έλλειψης προσωπικού φύλαξης είναι 26 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, σύμφωνα με έγγραφα των Περιφερειακών και Ειδικών Περιφερειακών Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οι χώροι αυτοί είναι οι εξής:

1. Αρχοντικό Παύλου Κουντουριώτη στην Ύδρα (επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης)
2. Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Σκοπέλου
3. Αρχαιολογικοί χώροι Ευρωπού και Παλατιανού (ν. Κιλκίς)
4. Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης και Ανάκτορα Γαλερίου
5. Μουσείο Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης
6. Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης
7. Μακεδονικός Τάφος Φοίνικα
8. Αρχαιολογικός χώρος Αμφίπολης
9. Μακεδονικοί Τάφοι Σπηλιάς και Πύργων Δήμου Εορδαίας Κοζάνης
10. Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων
11. Σπουδή για τη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Σίφνο ΙΜ Βρύσης Σίφνου
12. Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Σίκινος
13. Φωτογραφική έκθεση Κόνιτσας
14. Λουτρά Παράδεισος
15. Πύργος Τριγώνου
16. Τζαρσί Χαμάμ Μυτιλήνη
17. Γενί Τζαμί Μυτιλήνη
18. Κάστρο Άρτας
19. Κάστρο Πάργας
20. Κάστρο Βόνιτσας
21. Κάστρο Αντιρρίου
22. Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου
23. Πύργος Βασιλικού Χαλκίδας
24. Αρχαιοθήκη Δίου
25. Μουσείο Άργους Ορεστικού
26. Αρχαιολογικός χώρος Λατούς (κατόπιν συνεννόησης)

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη, προς απάντηση ερώτησης των ανεξάρτητων βουλευτών, μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάση Λεβέντη, Νίκο Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανό, οι οποίοι επικαλούνταν στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σύμφωνα με τα οποία η μείωση των επισκεπτών μουσείων της χώρας εκτιμάται κατά 26,5% και η συνακόλουθη μείωση των εισπράξεων εκτιμάται στο 27,9%.

Οι βουλευτές έχουν επισημάνει πως οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού δημιουργούν σοβαρά προβλήματα, τόσο στα μουσεία όσο και στους αρχαιολογικούς χώρους και ακόμη ότι οι αρχαιολογικές υπηρεσίες θα πρέπει να αξιοποιήσουν στο έπακρο το υπάρχον προσωπικό ώστε οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία να φυλάσσονται επαρκώς και να παραμένουν ανοιχτά στο κοινό.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, επίσης, έχει διαβιβάσει στη Βουλή και τα στοιχεία για 66 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.









ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΓΙΑ… ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ!


Σε πλειστηριασμό το παλαιότερο αυτοκίνητο του κόσμου

Το μοντέλο La Marquise του 1884 είναι το παλαιότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί...
και πρόκειται να βγει στις 7 Οκτωβρίου σε δημοπρασία στην Πενσυλβαάνια, όπου υπολογίζεται ότι θα πιάσει από 1,48 έως 1,85 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για το μοντέλο De Dion Bouton et Trepardoux Dos-A-Dos, το οποίο βαφτίστηκε από τους κατασκευαστές τους La Marquise. Λειτουργεί άψογα, διαθέτει τέσσερις θέσεις και συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα μοντέλα όλων των εποχών.

Η ιστορία του ταυτίζεται με την γέννηση της μάρκας De Dion-Bouton, που ξεκίνησε να κατασκευάζει στη Γαλλία ατμοκίνητα οχήματα και λεωφορεία, αρχικά ένα τρίκυκλο μοντέλο και το 1884 ακολούθησε το τετράτροχο με μήκος 2,47 μ. και βάρος έναν τόνο.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου υπάρχουν τέσσερις θέσεις, όπου κάθονται οι επιβάτες ανά ζεύγος πλάτη με πλάτη, ενώ εμπρός έχει τοποθετηθεί το καζάνι ατμού, γύρω από το οποίο αποθηκεύονταν τα κάρβουνα για τη λειτουργία του.

Κάτω από τα καθίσματα βρισκόταν το δοχείο νερού με 150 λίτρα χωρητικότητα, το οποίο παρήγαγε την κινητήρια δύναμη του οχήματος, δηλαδή τον ατμό. Ένα γεμάτο ρεζερβουάρ νερού αρκούσε για περίπου 32 χιλιόμετρα.





ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ


Μειώνεται ο χρόνος έκδοσης οικοδομικών αδειών
Ριζικές ανατροπές στο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών, επιφέρει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που κατατέθηκε σήμερα, από προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, με το νομοσχέδιο αυτό επιδιώκεται πλήρης ανατροπή του σημερινού συστήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών και ελέγχου κατασκευών, καθώς:


Καταργούνται οι Πολεοδομίες με τη μορφή και τις αρμοδιότητες που είχαν σήμερα
-Συντάσσονται οι μελέτες και εκτελείται το οικοδομικό έργο, με ευθύνη των μηχανικών
-Γίνεται πλήρης διαχωρισμός αρμοδιοτήτων και λειτουργίας, των αρχών αδειοδότησης σε Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων και των Ελεγκτών Δόμησης που λειτουργούν υπό την εποπτεία του ΥΠΕΚΑ
-Διαχωρίζεται το εγκριτικό από το εποπτικό έργο
-Ελαχιστοποιείται η ανάγκη για επαφές με τις δημόσιες υπηρεσίες και η επικοινωνία του μηχανικού με τον πολίτη και του πολίτη με τις υπηρεσίες γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά
-Κωδικοποιούνται κοινές διαδικασίες υποβολής και ελέγχου των απαιτούμενων δικαιολογητικών και μελετών.
-Καταγράφονται τα κτίρια της χώρας με τη λειτουργία της Ταυτότητας Κτιρίου και την έκδοση του Πιστοποιητικού -Ελέγχου Κατασκευών
-Ελέγχεται πλήρως η εφαρμογή των αδειών δόμησης κατά τη διάρκεια υλοποίησής τους με τη θεσμοθέτηση του Ελεγκτή Δόμησης
-Θεσπίζονται νέα γνωμοδοτικά όργανα για την προστασία και την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής και καταργούνται τα υπάρχοντα
«Με την εφαρμογή του νέου τρόπου έκδοσης κανονισμού αδειών δόμησης και ελέγχου των κατασκευών μειώνεται ο χρόνος έγκρισης και έκδοσης οικοδομικών αδειών, εξαλείφεται η γραφειοκρατία, ενισχύεται η διαφάνεια και τονώνεται η επιχειρηματικότητα«», καταλήγει το υπουργείο Περιβάλλοντος.




Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 9:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Συγκέντρωση στην ΔΟΥ Άμφισσας την Παρασκευή στις 9:00 το πρωί οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Φωκίδας , σε αυτήν συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο σύλλογοι εργατικά σωματεία και σε αυτήν καλεί και η συνέλευση των Συλλόγων που έγινε την Ιτέα την Δευτέρα το απόγευμα.

Στόχος της συγκέντρωσης η μαζική επιστροφή των ειδοποιήσεων της εφορίας σαν οργανωμένο μέτρο απειθαρχίας στην κυβερνητική πολιτική.



ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: “ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ”


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, σας προσκαλεί στις 12 Οκτώβρη 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 5 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών (Πλατεία Κεχαγιά, 'Άμφισσα) στην ημερίδα με θέμα:

"Καινοτόμες Καλλιέργειες"

Η Aντιπεριφερειάρχης
Παναγιώτα Γαζή

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

Ιπποφαές
* Κάσσανδρος Γάτσιος (γεωπόνος, συγγραφέας)
Οι καλλιεργητικές τεχνικές, τα οικονομικά στοιχεία ( κόστος εγκατάστασης, αποδόσεις, προβλεπόμενο εισόδημα)
* Σπύρος Μπίμπος (γεωπόνος)
Η σημερινή κατάσταση της καλλιέργειας στην Ελλάδα και οι προοπτικές της

Μύρτιλλο
* Κάσσανδρος Γάτσιος (γεωπόνος, συγγραφέας)
Οι καλλιεργητικές τεχνικές, τα οικονομικά στοιχεία (κόστος εγκατάστασης, αποδόσεις, προβλεπόμενο εισόδημα)
* Σπύρος Μπίμπος (γεωπόνος)
Η σημερινή κατάσταση της καλλιέργειας στην Ελλάδα και οι προοπτικές της

Βάλσαμο
* Κάσσανδρος Γάτσιος (γεωπόνος, συγγραφέας)
Οι καλλιεργητικές τεχνικές, τα οικονομικά στοιχεία (κόστος εγκατάστασης, αποδόσεις, προβλεπόμενο εισόδημα)

Αρωματικά φυτά
* Κάσσανδρος Γάτσιος (γεωπόνος, συγγραφέας)
Οι καλλιεργητικές τεχνικές, τα οικονομικά στοιχεία (κόστος εγκατάστασης, αποδόσεις, προβλεπόμενο εισόδημα)

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ


Όπως έγινε γνωστό, σε νομοθετική ρύθμιση για τον σαφή προσδιορισμό των κριτηρίων προχωρά η κυβέρνηση μετά και την απροθυμία των φορέων να αποστείλουν λίστες... με το πλεονάζον προσωπικό που θα ενταχθεί στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.
Μάλιστα, το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης συζητήθηκε σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και σήμερα στο υπουργικό, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαπα.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες η ηλικία, η εγγύτητα προς τη σύνταξη, οι σπουδές και το αντικείμενο θα είναι μερικές από τις παραμέτρους που εξετάζονται, ενώ όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές προκειμένου νε επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του δημοσίου τομέα, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο των άμεσων απολύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διέρρεαν στις αρχές της εβδομάδας στελέχη της κυβέρνησης, τα κριτήρια θα είναι τα εξής ακόλουθα 5:

- Οι υπάλληλοι από 60 ετών και άνω, εκ των οποίων οι περισσότεροι βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο.
- Οι εργαζόμενοι 50-60 ετών, που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
- Όσοι είναι απόφοιτοι λυκείου και χωρίς πτυχία.
- Όσοι απασχολούνται σε θέσεις διοικητικών καθηκόντων, δεδομένου ότι εκτιμάται ότι ένα μεγάλο μέρος του πλεονάζοντος προσωπικού καταγράφεται στους διοικητικούς υπαλλήλους.
- Οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.

Να αναφέρουμε ότι η νομοθετική ρύθμιση για την εφεδρεία αναμένεται να ψηφιστεί τον Οκτώβριο, ενώ παραμένει σε ισχύ η δέσμευση για την υπαγωγή στο καθεστώς περίπου 30.000 εργαζομένων έως τα τέλη του 2011.
Τέλος, θυμίζουμε ότι ο υπουργός οικονομικών άφησε προχθές ανοιχτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση προβλημάτων στην εφαρμογή των αποφάσεων της εργασιακής εφεδρείας να υπάρξουν απευθείας απολύσεις.


ΑΥΤΟ ΚΑΙ AN ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ!


Γυναίκα... κινητή βόμβα!

Στο Μεξικό, όπου ζει η Karla Flores, την αποκαλούν «η γυναίκα θαύμα». Και δεν έχουν και άδικο. Η νεαρή Karla, μητέρα τριών παιδιών, από το Culiacán της πολιτείας Sinaloa του Μεξικό, πουλούσε θαλασσινά στο δρόμο, όταν ξαφνικά άκουσε ένα δυνατό θόρυβο και αμέσως μετά ένιωσε κάτι να τη χτυπάει, ρίχνοντάς τη στο έδαφος. Λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις της ένιωσε ένα έντονο κάψιμο στο πρόσωπό της.

Ξύπνησε στο νοσοκομείο της πόλης, νομίζοντας ότι είχε χτυπηθεί από κάποια πέτρα.
«Οι γιατροί με ρώτησαν τι είχε συμβεί και τους είπα ότι με χτύπησε μια πέτρα. Μετά άρχισαν να με εξετάζουν και ανακάλυψαν ότι το αντικείμενο που είχε σφηνωθεί στο κεφάλι μου ήταν κάποιο είδος βλήματος, αλλά δεν ήξεραν ακριβώς τι» είπε η ίδια.
Οι ακτίνες χ και η τομογραφία αποκάλυψαν ότι το περίεργο αντικείμενο που είχε μπει ανάμεσα στην άνω και κάτω γνάθο της ήταν… μια χειροβομβίδα ! Ωστόσο για καλή της τύχη η χειροβομβίδα δεν ενεργοποιήθηκε όταν τη χτύπησε στο πρόσωπο… απλά σφηνώθηκε!
Όταν οι υπεύθυνοι είδαν την χειροβομβίδα σήμανε συναγερμός στο νοσοκομείο. Η νεαρή τέθηκε σε απομόνωση και το νοσοκομείο εκκενώθηκε.
Δύο αναισθησιολόγοι, οι Felipe Ortiz και Cristina Soto, ο νοσοκόμος Rodrigo Arredondo και η γιατρός Lidia Soto μαζί με δύο ειδικούς πυροτεχνουργούς του μεξικανικού στρατού τη μετέφεραν σε ένα ανοιχτό πεδίο για να κάνουν την επέμβαση, έτσι ώστε σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά να μην τραυματιζόταν καν.Της έκαναν τοπική αναισθησία και τραχειοτομή για να αναπνέει και τέσσερις ώρες μετά… τα είχαν καταφέρει! Η χειροβομβίδα αφαιρέθηκε από ένα γιατρό που φορούσε ειδική πανοπλία και τον οποίο καθοδηγούσαν οι πυροτεχνουργοί.

ΠΗΓΗ: news247.gr

ΣΤΗ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο «ΦΩΚΙΚΟΣ»


B' Εθνική ερχόμαστε....και επίσημα πλέον
Οι ελπίδες όλων επιβεβαιώθηκαν... και επίσημα πλέον ο Φωκικός ψηλά...εκεί που του αξίζει!

Από την Ένωση Β-Γ΄ Εθνικής σήμερα 29/9/11 έγινε η επίσημη πρόσκληση των ομάδων της Fοοtball League (μεταξύ των οποίων και του Φωκικού), όπως συμμετάσχουν στην κλήρωση του πρωταθλήματος 2011-2012 που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3/10/2011 και ώρα 15:00 στην αίθουσα του Δ.Σ της Ένωσης επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Σε επικοινωνία που είχε το fokikos.gr με τον Πρόεδρο της ομάδας Σίμο Παπαδημητρίου, έγινε η επιβεβαίωση για την επίσημη πλέον πρόσκληση και συμμετοχή του Φωκικού στην κλήρωση στο πρωτάθλημα της Football League.
O ίδιος δήλωσε "Αισθάνομαι υπερήφανος, χαρούμενος και δικαιωμένος για την σημερινή εξέλιξη! Καλώ όλους τους φιλάθλους μας, να στηρίξουν με όλη την δύναμή τους την ομάδα. Ξεκινάμε από σήμερα την ενίσχυση του ρόστερ και θα πραγματοποιήσουμε 5 μεταγραφές ποδοσφαιριστών που θα κάνουν την διαφορά, για να συμμετέχουμε με αξιώσεις στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής."
Το Σάββατο και ώρα 16:30 ο Φωκικός θα μεταβεί στην Αθήνα, για την διεξαγωγή φιλικού αγώνα με την ομάδα της Καλλιθέας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του fokikos.gr, στην σημερινή προπόνηση της ομάδας, θα συμμετάσχει ποδοσφαιριστής, που αγωνιζόταν ως βασικός σε ομάδα Β' Εθνικής, με μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία και είναι πιθανό το βράδυ να υπογράψει συμβόλαιο με τον Φωκικό και να αγωνιστεί στο φιλικό του Σαββάτου.

Καραγεώργου Ζωή
www.fokikos.gr
δημοσιογράφος



ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ "ΟΙ FINANCIAL TIMES" ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ; ΝΕΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ


FTD: "Η Ελλάδα χρεοκοπεί στις 15 Οκτωβρίου"!
"Δεν δίνεται η 6η δόση"
Σε άμεση χρεοκοπία θα οδηγηθεί η Ελλάδα στις 15 Οκτωβρίου αναφέρει το σημερινό φύλλο των «Financial Times Deutschland». Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στη Γερμανία συζητείται το ενδεχόμενο η τρόικα, μετά την έγκριση των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων του EFSF, να αρνηθεί τη χορήγηση της νέας δόσης προς την Ελλάδα και η χώρα να οδηγηθεί στην αδυναμία πληρωμών!
Κατ' αυτό τον τρόπο να επιτευχθεί αναγκαστικό "κούρεμα" κατά 50-60%, δηλαδή κανονική πτώχευση, αλλά υποτίθεται ελεγχόμενη. Και λέμε¨ "υποτίθεται" γιατί θα ρέπει να υπάρξει εγγύηση του υπόλοιπου 40-50% από την ΕΚΤ μέσω του EFSF. Το οποίο όμως δεν έχει κονδύλια αυτή την στιγμή.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την Πέμπτη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, μιλώντας ενώπιον της Bundestag, είπε ότι η απόφαση για την επόμενη στην Ελλάδα θα ληφθεί στις 13 Οκτωβρίου, μετά δηλαδή από την έγκριση του διευρυμένου EFSF από τα κοινοβούλια των 17 χωρών του Ευρώ, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι η τρόικα θα εγκρίνει την αποδέσμευση της τρίτης δόσης.
Αν αληθεύει το δημοσίευμα, τότε κινούμαστε "επί ξηρού ακμής" και τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ πιο γρήγορα απ' ότι αναμένουν οι πάντες: Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι σημαίνει "κούρεμα" κατά 50 ή 60% όταν το προηγούμενο "κούρεμα" του 22% (σε θεωρητική βάση αφού αφορούσε κυρίως τους τόκους και την επιμήκυνση πληρωμής τους), ακόμα δεν έχει προχωρήσει. Με απλά λόγια: Θα εγγυηθούν την ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας; Μπορούν; Ή θα κλείσουν τις κάνουλες οπότε αναγκαστικά η χώρα θα οδεύσει προς νέο νόμισμα;
Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει εικόνα διάλυσης και δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία. Ο ΥΠΟΙΚ Ε. Βενιζέλος περιορίζεται με ύφος στρατηγού να ανακοινώνει μέτρα που δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ποτέ, απλά γιατί οι περισσότεροι πολίτες αρνούνται να υπακούσουν, ο Γ. Παπανδρέου παρά τις δημόσιες εμφανίσεις του "έχει παραδώσει τα όπλα" και με απλά λόγια, αναζητείται ηγέτης ή κυβερνητικό σχήμα συγκυβέρνησης να μοιραστεί το βάρος που έχει συνθλίψει τον νυν κυβερνητικό οργανισμό...



ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Σε αιφνιδιαστικές καταλήψεις των κτηρίων όπου στεγάζονται τα Υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γεωργίας, έχουν προχωρήσει από το πρωί εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ.
Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ να σημειωθεί ότι το κλιμάκιο της τρόικα θα τα βρει σκούρα, προκειμένου να εισέλθει στο ΥΠΟΙΚ για τον καθιερωμένο έλεγχο.

Οι καταλήψεις, σύμφωνα με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, «πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και τις μαζικές απολύσεις ακόμα και από τον στενό δημόσιο τομέα».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος


ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΗ ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Οι εργαζόμενοι δεν τους άφησαν να εισέλθουν στο κτίριο
Σκηνές απείρου κάλλους έζησαν νωρίτερα δύο χαμηλόβαθμα στελέχη που κατέφθασαν στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντήσουν τον Ευ. Βενιζέλο.
Οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί εκεί από νωρίς το πρωί στο υπουργείο, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης που τους αναγκάζουν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Μόλις αντιλήφθηκαν τους δύο τροϊκανούς άρχιζαν να τους φωνάζουν «Go,go!» ζητώντας τους να αποχωρήσουν.
Μην έχοντας άλλη επιλογή, οι αξιωματούχοι έφυγαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο προαύλιο του κτιρίου και να εμποδίσουν τα στελέχη της τρόικας να εισέλθουν στο κτίριο για να συναντηθούν με τον Ευ. Βενιζέλο.

ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ-«Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΗΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΦΩΚΙΣ» ΤΟ 1927!


Βρήκαμε στην εφημερίδα «ΦΩΚΙΣ» ένα άρθρο για τη «Ναυμαχία της Αγκάλης» που είχε δημοσιευτεί το 1927! Εκατό ακριβώς χρόνια μετά!



Κάντε διπλό κλικ για μεγέθυνση.



ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ



Ο επιβαλλόμενος μεγαλοπρεπής εορτασμός μιας Εκατονταετηρίδος εις μνήμη της 30ης Σεπτεμβρίου 1827 καθ’ ήν κατεστράφη ο Τουρκικός στόλος εν Ιτέα υπό του φιλέλληνος Άγγλου Ναυάρχου Άστιγξ.

 
Μία λαμπρά αλλά χωμένη εκατονταετηρίς που πρέπει να λάμψει αναφέρεται ατο περισπούδαστο πόνημα του ιστορικού συγγραφέως κ. Θεοχ. Μελισσάρη θιασώτου της τυπογραφίας, Ιτέα-Κίρρα.


 
Πρέπει να’ αναχρονισθώμεν προς ταύτη την 30ην Σεπτεμβρίου 1927. Όπως επανηγυρίσθη πέρυσι μεγαλοπρέπως η Ναυμαχία της Χίου, η έξοδος του Μεσολογγίου, της Αραχώβης κ.λ.π. δια της συμμετοχής της Κυβερνήσεως, επισήμων εις τα εορτάς εκείνας, ούτω πως και η Ναυμαχία της Ιτέας, της Παλαιάς Σκάλας των Σάλωνων πρέπει ν’ αναζήσουν στην μνήμην μας επισημότατα.


 
Συμπληρώνοντας 184 χρόνια, εορτάστηκε η ιστορική επέτειος της Ναυμαχίας της Αγκάλης στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου από την Δημοτική Ενότητα Ιτέας του Δήμου Δελφών.


 
Η Εφημερίδα ΄΄ΦΩΚΙΣ΄΄ δημοσίευσε, 21 Σεπτεμβρίου 1927, τα της ιστορικής εκείνης ημέρας συμβάντα της εκατονταετηρίδος για τον επίσημο πανηγυρισμό:




ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ,

ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ,  ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011,ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00,ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΄΄ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ΄΄ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΙΝΑ ΚΑΙ ΔΑΦΝΟΜΗΛΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ, ΓΙΑΤΙ Η ΡΟΥΜΕΛΗ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛ:6971862856
Η ΜΕ ΤΟ e-mail roymeliotes@yahoo.gr


ΜΕ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΙΤΕΑΣ


Κατάληψη ξεκίνησε χθες, συμμετέχοντας στις μαθητικές κινητοποιήσεις και το Γυμνάσιο και Λύκειο της Ιτέας.
Η κατάληψη αποφασίστηκε από την Γενική συνέλευση των μαθητών μετά από ψηφοφορία.
Βλέπουμε ότι και οι μαθητές της πόλης μας, συμμετέχουν με τον τρόπο τους στις κινητοποιήσεις που κάνει ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα που φέρνουν την διάλυση του δημόσιου τομέα και την γενικότερη χρεοκοπία της χώρας μας.
Εν τω μεταξύ αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των μαθητικών καταλήψεων από μέρα σε μέρα. Αυτή τη στιγμή τα υπό κατάληψη σχολεία έχουν ξεπεράσει τα 550, ενώ τα μισά ανήκουν στην Αττική, η οποία μαζί με την Κεντρική Μακεδονία παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση.
    Οι φωτογραφίες είναι από παλιότερες κινητοποιήσεις του Γυμνασίου Λυκείου Ιτέας.



Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΙ-ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ


Το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στην Φωκίδα!



Το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων για την Υγεία Ν. Φωκίδας «Ακεσώ» σε συνεργασία με τους Δήμους Δελφών και Δωρίδας, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας, το ΕΕΕΕΚ Άμφισσας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των παραπάνω σχολείων φέρνει μέρος της ενότητας «Έτσι είμαι – Ανατρέποντας Προκαταλήψεις» του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στην Φωκίδα. Η εκδήλωση δρομολογείται για την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στην Άμφισσα και την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στο Λιδωρίκι.



Η δράση εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια που κάνει το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων για την Υγεία Ν. Φωκίδας «Ακεσώ» να φέρει τους συνεργαζόμενους φορείς πιο κοντά, μέσα από την διοργάνωση και την πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων.



Στόχος της εκδήλωσης εκτός από την άρση των προκαταλήψεων, είναι η έναρξη διαλόγου γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπτυξιακά και διανοητικά προβλήματα, την ενσωμάτωση στο σχολείο, τους κινδύνους ιδρυματισμού και τα οφέλη των κέντρων ειδικής εκπαίδευσης παρουσία εκπροσώπων των τοπικών φορέων και κάποιων εκ των σκηνοθετών. Οι ταινίες του αφιερώματος ρίχνουν φως στην προσωπικότητα και την καθημερινότητα των συγκεκριμένων ατόμων και των κοντινών τους ανθρώπων. Από τη μια αναδεικνύονται οι δυσκολίες στην επικοινωνία, η πάλη για κοινωνική ενσωμάτωση και η ανεπάρκεια υποστηρικτικών πρακτικών. Από την άλλη όμως δείχνουν ότι η στήριξη από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα, τα ταλέντα, η δύναμη ψυχής και οι επιθυμίες αυτών των ανθρώπων υπερνικούν τόσο τα προβλήματα όσο και τις προκαταλήψεις.



Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε ταινίες, δυο εκ των οποίων - το Εμείς οι Κύκλωπες (2009) της Μαρίας Οικονόμου και το Χέρια Όλο Φώς (2003) του Μάνου Παπαδάκη, είναι μικρού μήκους και παρουσιάζουν δουλειά που γίνεται στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αλεξανδρούπολης και Άργους. Στην ταινία Πριγκίπισσα Χριστίνη (2007) της Ίριδας Ζαχμανίδη, με ηρωίδα μια κοπέλα με σύνδρομο Down, εγείρονται ερωτήματα αναφορικά με την ένταξη των νοητικά υστερούντων ατόμων στην λεγόμενη «κεντρική ζωή». Στο ντοκιμαντέρ Παράσταση (2003) του Νίκου Αλευρά, ο δημιουργός κινηματογραφεί την θεατρική παράσταση των παιδιών του Ειδικού Σχολείου Νέας Πεντέλης και σκιαγραφεί έναν εντελώς ξεχωριστό ανθρώπινο μικρόκοσμο. Τέλος, στην ταινία Η φάκα (2010) της Μαρίνας Δανέζη, η σκηνοθέτιδα καταπιάνεται με το θέμα της αποκατάστασης αναπήρων και όχι μόνο, κατακρίνοντας τα κενά του συστήματος και αποτυπώνοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτά τα άτομα.



Στην εκδήλωση έχουν καλεστεί και θα παραβρεθούν κάποιοι εκ των δημιουργών.



Σας περιμένουμε!


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΜΠΑΦΛΗΣ

Ο αείμνηστος Αθανάσιος Ε. Καμπαφλής, υπήρξε σπουδαίος αθλητής, παγκόσμιος πρωτοπαλαιστής και Ολυμπιονίκης.

Ακολουθεί άρθρο που μόλις ανάρτησα στην ελληνική βικιπαίδεια (http://el.wikipedia.org/):




Ο Αθανάσιος Ε. Καμπαφλής (Δεσφίνα 1916-Βύρωνας 1994) ήταν έλληνας αθλητής, πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης και ολυμπιονίκης. Έλαβε μέρος στην Ολυμπιάδα του 1948 που διεξήχθη στο Λονδίνο στην κατηγορία των 87 κιλών και πραγματοποίησε αξιόλογη εμφάνιση, όταν έφτασε στο δεύτερο γύρο έχοντας αντιμετωπίσει τον ιταλό Σιλβέστρι και το βέλγο Ιστάζ. Υπήρξε επίσης βαλκανιονίκης στην πάλη και το στίβο. (ήταν σφυροβόλος του Εθνικού Αθηνών). Υπηρέτησε ως καθηγητής αυτοάμυνας σε Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, ενώ εξέδωσε εκπαιδευτικά πονήματα, με περισσότερο γνωστό το βιβλίο "Μαθήματα Ζίου Ζίτσου Καράτε" (1962). Τις δεκαετίες του '70 και '80 εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, είτε σαν εκπαιδευτής είτε σαν ερμηνευτής δημοτικών τραγουδιών, με τα οποία επίσης ασχολήθηκε. Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ο Δήμος της γεννέτειρας του ύστερα από απόφαση της Γ.Γ. Αθλητισμού καθιέρωσε εις μνήμη του ετήσιους αγώνες, με την ονομασία "Καμπάφλεια". Στην κεντρική πλατεία της Δεσφίνας υπάρχει η προτομή του.



Επιτεύγματα-διακρίσεις

  • 38 Πανελλήνια Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα κλασσικού αθλητισμού (21 Ελληνορωμαϊκής Πάλης, 9 Σφυροβολίας, 7 Λιθοβολίας, 1 στα 10.000 βάδην)
  • Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πράγας (1948)
  • Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατς της Λιβύης (1963)
  • 1967: Ανακηρύσσεται ένας από τους κορυφαίους παλαιστές της Ευρώπης, μετά από δημοψήφισμα γαλλικών και αυστριακών εφημερίδων.
  • Ασημάκης Παναγιώτης "Η ζωή μου και το κατς"