Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

2012

Ευτυχισμένο και αισιόδοξο το 2012


Με την επιβίωση της οικονομίας να παραμένει κεντρικό ζητούμενο και για το 2012, οι Έλληνες αποχαιρέτησαν μία από τις πιο δύσκολες χρονιές στη μεταπολεμική ιστορίας του τόπου.
Οι Αθηναίοι γιόρτασαν την έλευση του νέου έτους στο Σύνταγμα, το οποίο γέμισε από πλήθος κόσμου, που απόλαυσε τις μελωδίες της μπάντας του δήμου.
Την κρισιμότητα των πρόσφατων αλλά και των επερχόμενων μηνών επισήμαναν στα μηνύματά τους τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Πρωθυπουργός.
Το 2012 είτε θα πετύχουμε είτε θα αποτύχουμε οριστικά. Τα μέτρα λιτότητας και η υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων δεν αποτελούν μονόδρομο. Λιτότητα χωρίς αξιοπρέπεια σημαίνει διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής. Το μέτωπο εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη πρέπει να είναι αρραγές, γιατί έχουμε χρέος να αποτρέψουμε μια εθνική καταστροφή - με αφόρητες συνέπειες ιδιαίτερα για τους αδύναμους. Δυστυχώς στην ευρωζώνη κυριαρχεί η αντίληψη ότι η περιοριστική πολιτική είναι η απάντηση στην κρίση. Δεν πιστεύω ότι η ισορροπία των αριθμών φέρνει την ευτυχία των λαών. Η λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. Γι' αυτό είναι κρίσιμο να επιδείξουμε άμεσα αποτελέσματα. Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε με αξιώσεις να διεκδικήσουμε από τους εταίρους μας τη βελτίωση του προγράμματος προσαρμογής και αναπτυξιακή βοήθεια για να βγούμε από την ύφεση», σημειώνει ο Κάρολος Παπούλιας.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, στο δικό του μήνυμα συμπυκνώνει με ξεκάθαρη γλώσσα την αγωνία, τις απαιτήσεις και τους κινδύνους της περιόδου στην οποία εισέρχεται η χώρα.

«Ποτέ τόσοι Έλληνες δεν αισθάνθηκαν τόση αβεβαιότητα και αγωνία για την προσωπική και οικογενειακή τους προοπτική (…) Είμαστε ένας λαός, ένα έθνος, σε κοινή δοκιμασία. Μια πολύ δύσκολη χρονιά έρχεται (…)Πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα την προσπάθεια. Για να μην πάνε οι ως τώρα θυσίες χαμένες. Για να μην μεταβληθεί η κρίση σε μια άτακτη, καταστροφική χρεοκοπία. Για να παραμείνουμε στο ευρώ. Για να επανέλθουμε σε τροχιά ανάπτυξης και να μειώσουμε την ανεργία».



Δεν υπάρχουν σχόλια: