Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ: ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις ενέργειες διατήρησης στην Πολύδροσο του Κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην Πολύδροσο και στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Δ.Ε. Παρνασσού, σήμερα την 8η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2011 ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 π.μ., ύστερα από την αριθμ. 10/4-10-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου που επιδόθηκε σε κάθε ένα μέλος του Συμβουλίου χωριστά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87/7-6-2010) και δημοσιοποιήθηκε με ανάρτησή της στον πίνακα ανακοινώσεων της Κοινότητας Πολυδρόσου και της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού, συνήλθαν σε Δημόσια Συνεδρίαση τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα ημερήσιας διάταξης. Κατόπιν ο Πρόεδρος, ως εισηγητής του θέματος, είπε:
Έχουν περιέλθει σε γνώση μας πληροφορίες περί απομάκρυνσης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Πολυδρόσου, μέσα στο πνεύμα της συγχώνευσης των Δημόσιων Υπηρεσιών που επιδιώκει η Κυβέρνηση. Όλοι γνωρίζουμε, ότι η ύπαρξη του Κλιμακίου στην Κοινότητά μας είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή και ιδιαίτερα για τη δασοπροστασία του Παρνασσού. Γι' αυτό κάλεσα τον Προϊστάμενο Αρχ/στη κ. Ευστάθιο Τούντα να μας ενημερώσει για την δραστηριότητα του Κλιμακίου.
Λαβών το λόγο ο κ. Τούντας Ευστάθιος, είπε:

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πολυδρόσου έχει ως τομέα ευθύνης τις περιοχές των τέως Δήμων Παρνασσού και Γραβιάς και τμήμα του τέως Δήμου Καλλιέων. Προστατεύει 380.132 στρέμματα δάσους, 8.000 στρέμματα αγροτικών περιοχών και 8.000 περίπου κατοίκους αστικών περιοχών.
Στον τομέα ευθύνης του Κλιμακίου υπάρχουν δύο (2) Εθνικοί Δρυμοί του Παρνασσού και της Οίτης, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού με μεγάλη τουριστική κίνηση κατά τη χειμερινή περίοδο, η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Πατρών με σημαντική κίνηση και η σιδηροδρομική γραμμή Πειραιά – Αλεξανδρούπολη με καθημερινά δρομολόγια.
Το Κλιμάκιο δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό γιατί στεγάζεται δωρεάν σε Δημοτικό χώρο του Δήμου Δελφών, σημαντική παράμετρος για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας.
Η πλειοψηφία των 12 μονίμων υπαλλήλων αλλά και των εποχικών που υπηρετούν στο Π.Κ. Πολυδρόσου, είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής με άριστη γνώση των δασικών, αγροτικών και αστικών περιοχών με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν καλύτερα τα οποιαδήποτε συμβάντα. Σε περίπτωση που κλείσει το Κλιμάκιο οι υπάλληλοι που κατάγονται από την περιοχή θα αναγκαστούν να μετοικήσουν σε περιοχές που υπάρχουν άλλες Υπηρεσίες και θα αυξηθούν τα ήδη επιβαρυμένα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αν λάβουμε δε υπόψη μας ότι η περιοχή ευθύνης μας έχει καθαρά τουριστικό χαρακτήρα η διατήρηση του Κλιμακίου είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.
Επακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων. Όλοι εξέφρασαν την απαίτησή τους να παραμείνει το Κλιμάκιο στην Πολύδροσο και γι΄αυτό να ζητηθεί η άμεση παρέμβαση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όλων των Θεσμικών και Υπηρεσιακών Παραγόντων.
Κατόπιν ο Πρόεδρος, αφού εξέφρασε την επιτακτική ανάγκη της διατήρησης του Κλιμακίου, ζήτησε από το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.
Το Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του Προέδρου και τις απόψεις των παρευρισκομένων,:

Αποφασίζει ομόφωνα
1. Να εκθέσει άμεσα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος την επιθυμία της Τοπικής Κοινωνίας για την διατήρηση του Κλιμακίου στην Πολύδροσο.
2. Να ζητήσει τη συμπαράσταση και στήριξη:
α. Του Δημάρχου Δήμου Δελφών κ. Νικολάου Φουσέκη
β. Της Βουλευτού Ν. Φωκίδας κ. Αφροδίτης Παπαθανάση
γ. Της Αντιπεριφερειάρχου Π.Ε. Φωκίδας κ. Γιώτας Γαζή

Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφηκε ως ακολούθως:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
(ακολουθούν υπογραφές)
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Τ.Σ.
Νικόλαος Μολιώτης
Της Θώμης Παληού, http://www.lamiastar.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: