Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ: ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ν. ΚΑΤΣΑΡΟ- Β΄ ΜΕΡΟΣ




Μάθετε τα πάντα για τους Αεροψεκασμούς από το κ. Νίκο Κατσαρό επιστημονικό συνεργάτη του Ινστιτούτου “Δημόκριτος” και πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

7. Γνωρίζουμε ότι πολλές φορές από τους αεροψεκασμούς δημιουργούνται τεράστιες αέριες μάζες. Αυτές οι μάζες δεν θα έπρεπε να είναι ορατές από τους μετεωρολόγους και αν ναι, πως το ερμηνεύουν και γιατί δεν μιλάνε;

Υπάρχει μια περίεργη σιωπή από πλευράς μετεωρολόγων . Κανένα επίσημο έγγραφο δεν έχει δημοσιευθεί που να εξηγεί μετεωρολογικά των εμφάνιση των “chemtrails” . Υπήρξε μια απορριπτική ανακοίνωση της NASA και του τμήματος μετεωρολογίας των ΗΠΑ το 2003 και έκτοτε τίποτα.

8. Θα σας ήταν εύκολο να μας πείτε λίγα λόγια για το HAARP και αν αυτό το πρόγραμμα μπορεί να έχει κάποια σχέση με τους αεροψεκασμούς;

Στην πόλη Wakon της πολιτείας της Αλάσκα, ΗΠΑ το ναυτικό , ο στρατός και το πανεπιστήμιο της Αλάσκα διεξάγουν το πρόγραμμα υψηλής συχνότητας ραδιοκυμάτων (HAARP, High Frequency Active Auroral Research Project). Επίσημα, στην ιστοσελίδα του πενταγώνου αναφέρεται ότι το πρόγραμμα αυτό αποβλέπει στη μελέτη της ιονόσφαιρας και τη βελτίωση των τηλεπικοινωνιών σε μεγάλα βάθη θαλάσσης ή και εντοπισμό σπηλαίων (τρομοκρατών) σε βουνά.

Συγχρόνως όμως, η μελέτη της ιονόσφαιρας αποβλέπει σε συνδυασμό με τα chemtrails στον έλεγχο του κλίματος. Στο Wakon της Αλάσκα στο πρόγραμμα HAARP υπάρχουν 140 κεραίες, ύψους περίπου 80 μέτρων , που εκπέμπουν συχνότητες που φθάνουν στην ιονόσφαιρα. Έτσι, δημιουργούνται κύματα που υψηλής συχνότητας που μπορούν να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα σε οτιδήποτε κινείται ηλεκτρικά, αεροπλάνα, τραίνα, πλοία, σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής κλπ Στο HAARP, λοιπόν σχεδιάζονται τα επόμενα όπλα μαζικής καταστροφής, τα ηλεκτρονικά, τα οποία θα μπορούν να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα σε όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του εχθρού, αλλά και σε συνδυασμό με τα chemtrails να συμβάλλουν στη μεταβολή των καιρικών συνθηκών.

9. Θα θέλαμε να μας μεταφέρεται την άποψη της Ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για τους αεροψεκασμούς. Έχει συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα της κατάστασης; Και αν ναι γιατί δεν κάνει κάτι; Είστε ο μόνος που έχει εκφραστεί ελεύθερα και αυτό σας τιμάει ιδιαίτερα!

Η επιστημονική κοινότητα έχει επισημάνει την ανησυχία της για τους χημικούς αεροψεκασμούς. Μετά το 2000 έχει εμφανιστεί ένας νέος τομέας της Τεχνολογίας και Γεωμηχανικής, geoengineering, όπου στοχεύει στην αντιμετώπιση φαινομένων πλανητικής κλίμακας, όπως πχ το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι σεισμοί, πλημμύρες κλπ. Η Γεωμηχανική προτείνει και προωθεί πειράματα για τον έλεγχο της αύξησης της θερμοκρασίας της γης, αλλά και του ελέγχου του κλίματος γενικότερα. Έχουν γίνει επανηλλειμένα συνέδρια παγκόσμια με θέμα τη γεωμηχανική, όπου προτείνουν και τη διασπορά σωματιδίων αλουμινίου και βαρίου στο διάστημα, με στόχο να ελέγξουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μάλιστα ο Γερμανός φυσικός Paul Krutzen, που πήρε το βραβείο Nobel διότι ανακάλυψε την τρύπα του όζοντος, υποστήριξε ότι σωματίδια στην στρατόσφαιρα θα μπορούσαν να περιορίσουν την κλιματική αλλαγή. Εγώ είμαι αντίθετος με τη Γεωμηχανική, αλλά και άλλοι επιστήμονες, διότι πιστεύουμε ότι υπάρχουν άμεσοι κίνδυνοι από τέτοιου είδους παρεμβάσεις, που μπορούν να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες στα γήινα οικοσυστήματα. Ούτε βέβαια θα πρέπει να γίνονται πειράματα σε μυστικότητα.

10. Τις τελευταίες δεκαετίες ένα φαινόμενο που έχει παρουσιαστεί είναι αυτό του Παγκόσμιου Σκοτεινιάσματος( Global Dimming). Έχει κάποια σχέση με τους αεροψεκασμούς;

Στη διάρκεια των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 απαγορεύτηκαν οι πτήσεις πάνω από τις ΗΠΑ για τέσσερις ημέρες. Τότε από μετρήσεις που έγιναν παρατηρήθηκε μεγαλύτερη ηλιοφάνεια. Αυτό εξηγήθηκε με το ότι όταν πετούν αεροπλάνα, τα καυσαέρια τα οποία αφήνουν εμποδίζουν την ηλιακή ακτινοβολία σε σημαντικό βαθμό (global dimming) και συνεπώς, αυτοεπιτείνεται με την παρουσία των chemtrails. Απαιτούνται περισσότερα πειράματα στον τομέα αυτό για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

11. Ποια είναι η απάντησή σας σε όσους θεωρούν τους αεροψεκασμούς θέμα που ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας ή θεωρεία συνωμοσίας;

Σε όλους αυτούς απαντώ ότι τον Οκτώβριο του 2010 έγινε το Συνέδριο για τη Βιοποικιλότητα που οργανώθηκε από τον ΟΗΕ, στην Ναγκόγια της Ιαπωνίας. Στο συνέδριο αυτό εγκρίθηκε ψήφισμα, σύμφωνα με το όποιο αναστέλλονται κάθε είδους πειράματα που γίνονται ή σχεδιάζουν να γίνουν για τα επόμενα πέντε χρόνια, με στόχο τη διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας
(δηλαδή αναστέλλονται πειράματα όπως τα chemtrails). Το ψήφισμα αυτό υπέγραψαν 89 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα και η Κύπρος. Απομένει να δούμε πως θα εφαρμόσει η χώρα μας τη συμφωνία που υπέγραψε.

12. Γνωρίζεται αν έχει γίνει κάποια επίσημη έκθεση σε επίσημους φορείς για το θέμα;

Από ομάδες πρωτοβουλίας πολιτών έχουν γίνει διαμαρτυρίες προς τα Υπουργεία Άμυνας, Περιβάλλοντος κλπ, χωρίς να λάβουν καμία απάντηση. Έγιναν επερωτήσεις στην ελληνική βουλή από ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να ληφθεί ουσιαστική απάντηση. Επισκεφθήκαμε ως επιτροπή πρωτοβουλίας τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ. Καρτάλη, Πρόεδρο της επιτροπής περιβάλλοντος κλπ βουλής και μας είπε : «δεν ξέρω το θέμα, θα το διερευνήσω στα αρμόδια Υπουργεία και θα σας ενημερώσω». Πέρασαν 7 μήνες χωρίς απάντηση. Από Ολλανδό ευρωβουλευτή έγινε πριν δύο χρόνια ερώτηση στον επίτροπο περιβάλλοντος κ.Σ. Δήμα, ο όποιος απάντησε ότι δεν γνωρίζουμε για το θέμα. Στη Γερμανία οι οικολόγοι πράσινοι υπέβαλλαν μήνυση κατά της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτό που ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση είναι να κάνει αναλύσεις στην ατμόσφαιρα αμέσως μετά την εμφάνιση των χημικών αεροψεκασμών. Για αυτό πρέπει να ανυψωθεί ένα αεροπλάνο, να συλλέξει σε φίλτρο τα καυσαέρια και να το αναλύσει. Έτσι, η κυβέρνηση θα μπορεί να δώσει μια υπεύθυνη και τεκμηριωμένη απάντηση. Ένα τέτοιο πείραμα δεν κοστίζει πάνω από 10000 ευρώ. Πρέπει όμως να γίνει από κρατικό φορέα, ώστε να μην υπάρχει αμφισβήτηση. Πέρυσι, προσεκλήθηκα από την επιτροπή της κυπριακής βουλής, όπου εκτός των βουλευτών όλων των κομμάτων ήταν παρόντες και ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι και έκαναν ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση που έκανα, δηλαδή αεροπλάνο να συλλέξει σε φίλτρο τα καυσαέρια για ανάλυση.

13. Κ. Κατσαρέ δεν είναι παράνομο να μας χρησιμοποιούν και να γινόμαστε πειραματόζωα σε ένα πείραμα, χωρίς ποτέ να πάρουν την άδειά μας; Πως γίνεται και δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τόσα χρόνια να μας ψεκάζουν;

Είναι παράνομο. Δεν μπορεί να γινόμαστε πειραματόζωα. Πρέπει να αντιδράσουμε. Η κυβέρνηση είναι εξ’ ολοκλήρου υπεύθυνη για αυτό.

Ο Νίκος Κατσαρός είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου “Δημόκριτος” και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

21/01/12 ώρα 15:30 στο δρόμο μας από Κόρινθο για Τρίπολη Αρκαδίας παρατηρήσαμε 4 αεροψεκασμούς από δυτικά προς τα ανατολικά. Μόνο εμείς το βλέπουμε; Κανείς δεν αγανακτεί; Τις επόμενες μέρες πάντα βρέχει. Πρόβλημα βροχοπτώσεων δεν είχαμε, τι στο καλό συμβαίνει; Δείτε το άρθρο μας: http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com/2011/11/blog-post_27.html με εκτίμηση Πιστός Μονής Κερνίτσας.