Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΑΣ ΑΛΛΑ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ

 Το παρακάτω δελτίο τύπου από την κίνηση πολιτών Λιδωρικίου
   
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδος, την Πέμπτη στις 19-01-2012 για το θέμα με την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Τ.Ε. Ευπαλίου, (Μαλάματα Μανάγουλη) μπροστά στην αντίσταση των τοπικών κοινωνιών «ανάγκα και οι Θεοί πείθονται», ψήφισε ομόφωνα όχι. Όμως το Δ.Σ. κρίνει με δυο μέτρα και δυο σταθμά, διότι για την καταστροφή που συντελείται στην Γκιώνα με τις επιφανειακές εξορύξεις από την εταιρεία S&B, ένα χρόνο στην εξουσία, δεν έχει επιδείξει την παραμικρή ευαισθησία και δεν έχει κάνει κανένα έλεγχο για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.
     Αντίθετα, δε δίστασε να δεχτεί δωρεά, προκειμένου να κατασκευάσουν κτίριο που θα στεγάσει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λιδωρικίου, από μεγαλοεργολάβο που δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στην εταιρεία S&B που καταστρέφει την Γκιώνα, αλλά είναι και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς.
Μάλιστα τα μηχανήματα, του ως άνω εργολάβου εργάζονται στις επιφανειακές εξορύξεις στη θέση «Κόκκινο χούμα» (Βλαχοθανάση 7) της Δ.Ε. Λιδωρικίου, η οποία είναι περιοχή χαρακτηρισμένη Natura με πλούσια πανίδα και χλωρίδα με άγρια ζώα προστατευόμενα όπως ο αετός και το αγριοκάτσικο και πάνω από 1000 είδη άγριων λουλουδιών.
     Βέβαια όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας κ. Αντωνόπουλος όταν κάποιος δίνει αντισταθμιστικά κερδίζει δεκαπλάσια αλλά φαίνεται αυτό δεν ίσχυε στην προκειμένη δωρεά.
     Μήπως θα έπρεπε επιτέλους, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες το Δ.Σ. να ενεργοποιήσει την επιτροπή για τον έλεγχο και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στη Γκιώνα.

Ενεργοί πολίτες Λιδωρικίου


Δεν υπάρχουν σχόλια: