Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣ ΛΑΪΝΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΙΤΕΑΣ


Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι μέλη του Δ.Σ.,

Σχετικά με το θέμα τις λειτουργίας του κολυμβητηρίου Ιτέας πιστεύουμε ότι έχετε ενημερωθεί πλήρως:

α) από το Δήμαρχο Δελφών κο Νικόλαο Φουσέκη και πριν και μετά τις επιστολές σας σε συναντήσεις που είχατε είτε εσείς ως Πρόεδρος, είτε μέλη του Συλλόγου σας και

β) από  εμένα προσωπικά σε τρις τουλάχιστον συναντήσεις που είχαμε, στο γραφείο μου, στο Δημοτικό Κατάστημα Ιτέας, για την προσωρινή αδυναμία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης και ότι είμαστε σε μία νέα διαδικασία, ολοκλήρωσης των διαγωνισμών (λόγω του ότι το ποσό είναι πολύ μεγάλο περίπου 1.000.000,00€) που προβήκαμε ως Δήμος Δελφών, που σε αυτό το ποσό έχουμε συμπεριλάβει το κόστος για το Κολυμβητήριο και το Κλειστό Γυμναστήριο - περίπου 65.000,00€ ετησίως, όσο δηλαδή κοστίζει το πετρέλαιο θέρμανσης για όλα τα σχολεία της Α’/θμιας εκπαίδευσης ή Β’/θμιας του Δήμου∙ βέβαια ΔΕΝ μπορούμε να παρακάμψουμε τις νόμιμες αυτές διαδικασίες.


Παρ’ όλα αυτά θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω για πολλοστή φορά το ενδιαφέρον μας και την αγωνία μας για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου τα οποία αποδεικνύονται με τις εξής ενέργειες:
Από τις 4 Ιανουαρίου 2011 που ενημερωθήκαμε ότι ο Προμηθευτής δεν θα δώσει πετρέλαιο λόγω οφειλής, χρεωθήκαμε σε προσωπικούς λογαριασμούς και δόθηκε ΑΜΕΣΗ λύση εκείνο το διάστημα.
Σύμφωνα με την «Καλλικρατική» διαδικασία, για το πρώτο τρίμηνο του 2011, αμέσως μετά προμηθεύσαμε μικρή ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης.
Συγχρόνως (λόγω μη επάρκειας των χρημάτων) ζητήσαμε από της S & B (σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα) και μας έδωσε συνολικά περισσότερα από 6.000 lit για το κολυμβητήριο και 1.500 lit για το κλειστό Γυμναστήριο (εκτός από μεγάλες ποσότητες που μας έδωσε για τα Σχολεία και τους Παιδικούς Σταθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα – όπως και εχθές και σήμερα στην Ιτέα (λόγω του ότι χθες ήταν η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών από ενδιαφερόμενους προμηθευτές για τις Σχολικές Επιτροπές).
Ζητήσαμε από την S & B και επισκεύασε τους πάγκους των αποδυτηρίων και αρκετές άλλες επισκευές.

Από την ΣΑΤΑ (χρήματα) της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας του 2011 (που στο σύνολό της ήταν 123.000,00€) διαθέσαμε 10.000,00€ για υλικά συντήρησης – βελτίωσης του κολυμβητηρίου όπως: υαλοπίνακες ηλιακών (ήταν σπασμένοι), μετακίνηση θέσης υαλοπινάκων για καλύτερη απόδοση, αντικατάσταση κατεστραμμένων και μη λειτουργούντων υδραυλικών συστημάτων, καθαρισμό πισίνας (πέραν της προμήθειας των χημικών χλωρίου και μυκητοκτώνου), βάψιμο σχεδόν όλης της εγκατάστασης για την διεξαγωγή όλων των αγώνων.
Διερευνούμε χρήση άλλων μορφών ενέργειας για θέρμανση.
Εισήγηση (στις 25-10-2011) στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας στο: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ   πρόταση κατασκευής Ενεργειακού Στεγάστρου στο κολυμβητήριο Ιτέας (πρόβλημα: Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο).
Το Πλέον σημαντικό: τοπογραφική αποτύπωση σε νέο σύστημα για υποβολή  πρότασης: αλλαγής χρήσης γης της ΖΟΕ Δελφών (αναοριοθετήσεις), στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις (λόγω ότι είναι Ζώνη Α’) ώστε να απεμπλακούμε από τις δεσμεύσεις ΚΑΣ που ΔΕΝ μας επιτρέπουν κατασκευαστικές ή μη παρεμβάσεις (διαδικασία που έχει ξεκινήσει από αρχές Μαρτίου 2011).
        Όλα τα ανωτέρω πιστεύω ότι ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ το ενδιαφέρον και τη θέλησή μας να συνεχίσει να λειτουργεί το κολυμβητήριο, με μοναδικό στόχο την άθληση της νεολαίας όλου του Δήμου Δελφών, μέσω του Ιστορικού Ομίλου όπως ο Ν.Ο.Ι., αλλά και την χρήση του από ομαδικό αθλητισμό πολιτών (μεγάλη ζήτηση).
        Επίσης να επαναλάβουμε ότι στη Δημοτική Ενότητα Ιτέας, στο Κολυμβητήριο, συνδιοργανώσαμε (χρηματοδοτήσαμε) με τον Ναυτικό Όμιλο, τα τρία μεγάλα αθλητικά γεγονότα «Δελφίνια», «Pythia Cup» και «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θαλάσσης» μέσα στο 2011.
        Όσο για το πώς λειτουργούν ακόμα κάποια κολυμβητήρια, επειδή είμαστε σε επαφή με άλλους Δήμους, και αυτοί με όμοιες απεγνωσμένες κινήσεις, ελλείψει χρημάτων και λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας των, έχουν φτάσει σε απόγνωση και σκέπτονται να ζητήσουν (όπως μας ενημέρωσαν), από τους Συλλόγους να συνεισφέρουν στα λειτουργικά έξοδα, κάποιοι είναι έτοιμοι να τα κλείσουν, κάποιοι συγχωνεύουν αθλητικά σωματεία  (Ν.Π.Δ.Δ.) – κλείνουν μικρότερα κολυμβητήρια ώστε ν’ αφήσουν ένα μεγάλο – ώστε να μειώσουν τη δαπάνη∙ το πρόβλημα είναι μεγάλο Πανελλαδικά.
        Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ιεραρχήσουμε όλες τις ανάγκες μας (παιδικούς σταθμούς, σχολεία, κίνηση απορριμματοφόρων, αποκατάσταση δικτύων ύδρευση και αποχέτευσης) ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα που έχουμε, όσο και αν αυτό δεν μας ευχαριστεί.
         Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι ακόμα και σήμερα αναζητούμε έστω και πρόχειρες λύσεις για την χρηματοδότηση της λειτουργίας του κολυμβητηρίου.    
       
        Θα θέλαμε να δικαιολογήσουμε τη νέα μορφή επικοινωνίας που επιλέξατε (ανοικτή επιστολή) μόνο και μόνο για την αγωνία και το ενδιαφέρον σας, αλλά πιστεύουμε ότι δεν είναι πρόσφορη, όπως επίσης δεν είναι πρόσφορη και η διακίνηση επιστολών και η συγκέντρωση υπογραφών πολιτών, φορέων που ΔΕΝ δίνουν λύσεις. Αντίθετα θα ήταν ευπρόσδεκτες και πρόσφορες, από πλευράς σας, προτάσεις τεκμηριωμένες για την ταχύτερη και μόνιμη επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε, που ούτως η άλλως,  έχει σχέση με την οικονομική κρίση που ζούμε.

        Εν κατακλείδι, ευρισκόμαστε σε αναμονή της ολοκλήρωσης των διαγωνισμών προμήθειας πετρελαίου , όπως επίσης και οπωσδήποτε αναμένουμε τις τεκμηριωμένες προτάσεις σας για την λειτουργία του κολυμβητηρίου.


Η καθ’ ύλη Αρμόδια Αντιδήμαρχος Δελφών
Δημοτικής Ενότητας Ιτέας
 Λαΐνη- Κολλιαλή Παναγιώτα

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mas koroideuete oloi...den ixespethikate oti tha anoiksei prin tis giortes..mas koroideuete tora?
..tin s&b tin anaferete epitides?
..kai aporo giati oloi ta exoun balei mazi sas?
..exete katastrepsei tin itea kai autos ine o logos pou den iparxoun pia xrimata gi akamia drastiriotita...lipame poli...gia to meros mou...gai ton kosmo...den ine to kolimvitirio to thema...to thema ine oti den kanete kamia kinisi beltiosis se tipota...oute kan sintirisis sta iparxonta....
den ftete eseis...
ego fteo kai o kosmos pou sas psifise...autoi...kaneis allos...kante tora oso oso exete xrono sta dioikitika oti thelete na kanete...den ine i eksousia i ousia...alla to na se agapaei o kosmos kai auto to xasate...

Ανώνυμος είπε...

...καλό και αυτό...να βρούμε εμείς τις λύσεις και να τις προτείνουμε...τοτε τι ρόλο βαράτε στη συγκεκριμένη θέση???
τι άλλο θα ακούσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΟ ΙΤΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ΄ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΩΣ ΕΞΕΙΣ

ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Ανώνυμος είπε...

θελετε να γινετε και βουλευτης...ερωτηση ¨δεν ντρεπεστε οταν κυκλοφορειτε στην παραλια απο το τι σκεφτετε ο κόσμος που σας βλέπει??
..απορω ρητορικα ποιος ο λογος που αναζητατε τη εξουσια?

Ανώνυμος είπε...

και πιανετε στο στομα σας το ναυτικό όμιλο..απο που και ως που...αντι να τον βοηθήσετε που τα τελευταια χρόνια ...(μετα τον Παπαλάιο τον Κατσαρό και την κα Μπακογιάννη με την βοήθεια των προαναφερθέντων ήταν οι μόνοι που πρόσφεραν στον όμιλο πραγματικά-και δεν έχει να κανει η γνωμη που εχει ο καθένας μας για την πορεία των 2 στίς πολιτικέσ εξελίξεις..μιλάμε μόνο γιατην δραση τους στο ΝΟΙ και αυτη είναι αναγνωρίσιμη απο όλους) ...΄που τα τελευταια χρόνια μετα απο αυτούς όλοι ήταν άσχετοι με τον όμιλο...ούτε κολύμπι δεν ξέρουν....αντι να βοηθήσετε και να υποστηρίξετε το ΝΟΙ καθεστε και μη πω τι ΄κανετε....ντροπή σας!!!!

Β.ΑΒΑΡΚΙΩΤΗΣ είπε...

Κα Λαΐνη,διαπιστώνω ότι για την ταμπακέρα, δηλαδή πότε και άν ανοίξει το κολυμβητήριο, δεν μας λέτε τίποτα. Οι υπογραφές φορέων δεν δίνουν λύσεις, έδωσαν όμως σίγουρα τάχιστες έγγραφες απαντήσεις.Η πρότασή μου είναι με τα χρήματα για τα ΠΥΘΙΑ να αγοραστεί πετρέλαιο ΣΗΜΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Λαίνη, εχω την εντύπωση οτι (νομίζετε) μιλάτε σε ιθαγενείς. Νομίζω οτι την επιστολή του Ναυτικού Ομίλου 'εσείς' την υπαγορέψατε, για να μπορέσετε να απαντήσετε. Δηλ. σας έκαναν 'πάσα', όπως λένε οι δημοσιογράφοι. Μεγάλο λάθος. Πιστεύετε οτι ανακατεύοντας την S+B με το 'κοινωνικό' της έργο, θα φοβίσετε τον κόσμο και τελικά θα πεισθεί οτι έχετε δίκιο; Ομως, την 'πατήσατε' γιατί η μεν κίνησή σας είχε σκοπό να θολωσει τα νερά με τις υπογραφές που μάζευαν οι γονείς των κολυμβητών, αλλά δεν υπολόγήσατε τους 36 (τριάντα έξι) φορείς και συλλόγους που έκαναν την άλλη, την πραγματική καταγγελία. Περιτό είναι να σας πώ οτι συμφωνώ μαζί σας : Όλοι τους έχουν άδικό ! ... Μόνον εσείς ξέρετε το σωστό για εμάς. Εσείς και η S+B !...

φωλια του κουκου είπε...

Πρωτον:Για να γινουν αυτες οι εκδηλωσεις που λετε πρεπει να υπαρχει συλογος και παιδια να να αγωνιζωνται, και οπως πατε χαιρετισματα.....
Δευτερον :Θα ηθελα πολυ να μαθω το συνολικο κοστος ολων αυτων που περιγραφετε και τους ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ.
Και τριτον :Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ .Ολα αυτα τα ξερατε αλλα τοτε λεγατε αλλα βεβαια. Aπο τις φιεστες του κολυμβητηριου δεν λειψατε ουτε ειπατε πως θα παψει να λειτουργει.Και απο οτι καταλαβαινω παλι για φιεστα ετοιμαζεστε.Τι να το κανω το βαψιμο (και μαλιστα το καταχειμωνο που ολοι καταλαβαινουν τι σημαινει αυτο και εσυ καλυτερα) και τα αλλα αν δεν υπαρχει λειτουργια, αλλα ξεχασα οταν θα ειναι η ωρα της φιεστας θα τα ξαναφτιαξουμε.ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ.Αυτα τα εξοδα που κανατε θα τα ειχατε βαλει πετρελαιο τα παιδια θα προπονουνταν και θα ειχατε και ενα λογο για φιεστα τωρα μας μενει μονο η ΦΙΕΣΤΑ και το ΖΗΤΟ.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΣΕ ΟΛΑ

Ανώνυμος είπε...

απορώ πως βγήκε αυτη η γυναικα?
απορω....


και απορούσα και απο την πρώτη στιγμη....

Ανώνυμος είπε...

μπορεί να κάνω και λάθος αλλα εκέο που αναφέρετε "από εμένα προσωπικά σε τρις τουλάχιστον συναντήσεις" το "τρις" δεν πρεπει να είναι "τρεις".....αν δεν κανω και εγώ λάθος μπράβο κα Λαινη για την ορθογραφία σας..

Ο ΑΛΛΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ 4.33.ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΠΑΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΡΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΕΡΑΙΤΕΟΥΣ; ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΥ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΕ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΝΕΝΟΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΑΝΕ ΚΟΛΥΜΠΕΙ,ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ,ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΙΕΣ,ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΜΥΞΟΚΛΕΓΑΝΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΤΡΕΧΑΝΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Π.Χ.

Ανώνυμος είπε...

Με τις τιμες του πετρελαιου να γινονται ασυμφορες σκεφτηκατε κανενα εναλλακτικο τροπο? πελετ ας πουμε, ή ακομα και ηλιακους? στην Κρητη αντι για ηλιακους παντως βαζουν ενα μαυρο βυτιο στην ταρατσα και εχουν το ιδιο αποτελεσμα... λεω εγω... ουτε μελετη εχω κανει ουτε ειμαι αρμοδιος, τα αυτονοητα! συμφωνω με την φωλια του κουκου. οι λυσεις ειναι δικη σας αρμοδιοτητα κα Λαινη

Ανώνυμος είπε...

den ine epixeirisi megale...alla agapi gi ato athima...kai gia na agapas to athlima prepei n ato exeis zisei...

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ δεν έτρεξαν για πετρέλαιο,αυτό έρεε άφθονο,όπως έρεαν και οι επιχορηγήσεις.Μου κάνει εντύπωση η σιωπή κάποιου......

Ανώνυμος είπε...

Τα λεφτά από το charity στους Δελφούς ή το optimist (80.000€) στην Ιτέα που να είναι τώρα.... για να φιλοξενήσουμε τα ξένα παιδία είχαμε, για να αγοράσουμε ένα πανί, κανένα σκαφάκι ή για πετρέλαιο δεν....

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλειώδης η σιωπή του δημάρχου. Ο ενορχηστρωτής πάντοτε εισπράττει τα χειροκροτήματα τελευταίος