Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ” ΜΕΣΩ ΔΕΗ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Kαι νέα συνάντηση έλαβε χώρα χθες το βράδυ μεταξύ επιτροπής της  "Πρωτοβουλίας Πολιτών ΟΧΙ στο χαράτσι" μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση κ. Ταλαμάγκα Αργύρη, στο γραφείο του στην Άμφισσα.

'Έγινε μια γενική ανασκόπηση της υπόθεσης και  δόθηκαν στον κ. Ταλαμάγκα αφενός  η λίστα με τα πρώτα 100 ονόματα συμπολιτών μας, ώστε να ξεκινήσει από την Δευτέρα η κατάθεση του εξώδικου προς την ΔΕΗ. Και αφ' εταίρου το αντίγραφο του πρώτου λογαριασμού της ΔΕΗ που αποστέλλεται σε συμπολίτη μας, με προειδοποίηση οτι θα γίνει διακοπή της παροχής ρεύματος, αμα τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής, για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Για να ισχυροποιήσουμε ακόμη περισσότερο την αίτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα, μετά από συμβουλή του κ. Ταλαμάγκα, σας ενημερώνουμε οτι θα πρέπει:

Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας, οχι απαραίτητα μόνο οι ονομαστικοί κάτοχοι της παροχής ρεύματος (δηλ. αυτοί που είναι στο όνομά τους είναι το ρολόι' της ΔΕΗ), αλλά και οι πραγματικοί χρήστες της παροχής, να προσκομίσουν ενημερωτικό σημείωμα που θα αναφέρουν το λόγω που τους αναγκάζει και δεν μπορούν να πληρώσουν το συγκεκριμένο χαράτσι. Και να γίνεται ειδική μνεία (αναφορά) σε  κατηγορίες ατόμων με ειδικές ανάγκες, αναπήρους, άνεργους  κλπ. εάν υπάρχουν στην οικογένεια.

Επειδή έχουμε διαπιστώσει οτι πάρα πολλοί συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν ακόμη οτι στην πόλη μας υπάρχει / έχει δημιουργηθεί μία τέτοια κίνηση, και πολλοί άλλοι δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που βρεθούν στην δυσάρεστη θέση η ΔΕΗ να τους απειλεί ότι θα τους κόψει το ρεύμα και είναι κυριολεκτικά τρομοκρατημένοι, μια επιτροπή της "Πρωτοβουλίας Πολιτών ΟΧΙ στο χαράτσι" σήμερα το πρωί στο χώρο που γίνεται η λαϊκή αγορά στην Ιτέα, μοίρασε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο, με το οποίο ενημέρωνε τον κόσμο για τον σκοπό αυτής της κίνησης.  (ακολουθεί η ανακοίνωση).


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες
Το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας αναπτύσσεται μια πρωτοβουλία μεταξύ των κατοίκων. Μια προσπάθεια για την πρακτική ακύρωση της πληρωμής του παράνομου χαρατσιού που μας έχει επιβάλλει η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΗ). Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας δημιουργήθηκε η "Πρωτοβουλία Πολιτών ΟΧΙ στο χαράτσι". Ήδη μετράμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας:

* Καταφέραμε να κινητοποιήσουμε αρκετούς συμπολίτες μας. Από το Νοέμβριο έχουν γίνει τέσσερεις συγκεντρώσεις ενημέρωσης.
* Καταφέραμε να αποσπάσουμε την θετική στάση του Δήμου Δελφών απέναντί μας, όπως αναφέρεται και στην υπ'αριθμ. 391/ΑΡ. Πρακτ. 41/22.11.2011απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Να σημειώσουμε ότι η συζήτηση έγινε μετά από τη κατάθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο πάνω από 500 υπογραφών συμπολιτών μας.
* Και τέλος μέσα από συνεχείς προσπάθειες και παρεμβάσεις της «Πρωτοβουλίας» ενεργοποιήσαμε την παραπάνω απόφαση του Δήμου, ώστε να υπάρχει σήμερα νομική συνδρομή από τον κ.Ταλαμάγκα Αργύρη, ο οποίος ορίστηκε από τον Δήμο και παρέχει δωρεάν νομική υποστήριξη για την προώθηση της υπόθεσης.

Επειδή αυτή η προσπάθεια βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημά της και χρειάζεται την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων συμπολιτών μας, ώστε να μπορούμε να ασκούμε και μεγαλύτερη πίεση, σας ζητούμε να υποστηρίξετε αυτόν τον αγώνα με την συμμετοχή σας στην "Πρωτοβουλία Πολιτών ΟΧΙ στο χαράτσι". Είναι προς όφελος όλων μας, γιατί αφορά όλους μας. Αφορά την κλοπή που γίνεται στα εισοδήματά μας και περισσότερο αφορά αυτούς που βρίσκονται στην κλίμακα με τα χαμηλότερα εισοδήματα. Πολλοί είναι οι Δήμοι ανά την Επικράτεια που τα έχουν καταφέρει και δεν πληρώνουν το χαράτσι αυτό.

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ;
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:
* 6977823890 κ. Μπεμπή Ευαγγελία.
* 6973634750 κ. Βέργος Πέτρος.

Επιίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι  θα γίνει νέα συνάντηση στο ισόγειο του Δημοτικού κτιρίου της Ιτέας  την Δευτέρα 16/1/2012 και ώρα 20.00. Παρακαλούνται όσοι θα προσέλθουν να προσκομίσουν το σημείωμα στο οποίο θα αναγράφεται (σε απλή κόλλα αναφοράς) ο λόγος για τον οποίο αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι, όπως αναφέρω πιο πάνω.
Άτομα τα οποία έχουν λάβει λογαριασμούς της ΔΕΗ πάνω στους οποίους αναγράφεται η προειδοποίηση οτι θα διακοπή η ηλεκτροδότηση με την λήξη του λογαριασμού παρακαλούνται να προσκομίσουν αντίγραφο του λογαριασμού αυτού.
Και τέλος απευθυνόμενος σε εκείνους τους συμπολίτες μας που φοβούνται η που δεν ξέρουν τι να κάνουν, ακόμη και σ'αυτούς που έχουν ήδη πληρώσει την πρώτη δόση του παράνομου χαρατσιού, ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ  την Δευτέρα το βράδυ να έλθουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί και να ενημερωθούν αναλυτικά για την πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει και για την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

Εάν κάποιος θέλει αλλά δεν θα μπορέσει την συγκεκριμένη ημέρα να παρευρεθεί, ας επικοινωνήσει τηλεφωνικά ώστε να μπεί και το δικό του όνομα στη νέα λίστα με τα ονόματα που θα δοθεί στον κ. Ταλαμάγκα. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα που αναγράφονται πιο πάνω.

ΠΗΓΗ: http://petrosdiver.blogspot.com














Δεν υπάρχουν σχόλια: