Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΩΚΙΔΟΣ: ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ

Τελείωσε η θητεία της διορισμένης  Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Νομού Φωκίδος. Ο “δοτός’’ (όπως τον απεκάλεσε ο κος Δήμαρχος) Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, αποχώρησε “μετά βαίων και κλάδων’’ και το θέσφατο έργο του είναι πλέον αντικείμενο μελέτης και έρευνας από ειδικούς και μή, ανά την περιφέρειά μας. Δεν είναι της παρούσης να μεμψιμοιρήσουμε. “Ό γέγονεν, γέγονεν’’ όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Εξ άλλου, ήδη έχει ανατεθεί σε  έγκριτο Νομικό  η σχετική  εντολή, προκειμένου να ασχοληθεί με το θέμα.(τα θέματα).
     Το ζητούμενο όμως για εμάς και κατ’ επέκταση  και για όλη την Ιτέα, είναι,  τί θα προκύψει από τις προτάσεις των αρμοδίων για την επάνδρωση  του Λιμενικού Ταμείου με  τα νέα μέλη του.  Ως γνωστόν, η τοποθέτηση-διορισμός των μελλών της Λιμενικής Επιτροπής, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις προτάσεις του Δήμου.   Εκτός των Υπηρεσιακών παραγόντων  (Λιμενάρχης, Τελώνης) οι οποίοι εξ ορισμού συμμετέχουν στην σύνθεση  της Επιτροπής, όλοι οι υπόλοιποι, διορίζονται.  Μεταξύ αυτών  συμπεριλαμβάνεται και ένας Ναυτιλιακός Πράκτορας.  Στην Ιτέα, επί σειρά ετών, δραστηριοποιούνται 2 Ναυτιλιακά Γραφεία και αυτοδικαίως, ο ένας εκ των δύο  Ναυτιλιακών Πρακτόρων,  συμμετέχει στην σύνθεση της Λιμενικής Επιτροπής. Φανταζόμαστε έν αλλάξ. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν σχέση με  θεσμικές και οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής και του Δήμου.

     Με δεδομένη την Πολιτική αστάθεια, τις ιδιάζουσες συνθήκες  του αυτοκέφαλου του Λιμενικού Ταμείου,  την πρωτοφανή οικονομική  κρίση, την ατέρμονη εμπλοκή του Λιμ. Ταμείου με την υπόθεση “Λαρνάκι’’ και εν αναμονή του νέου Χωροταξικού σχεδιασμού της περιοχής μας,  γίνεται αντιληπτό ότι το λιμάνι μας, το περιμένουν δύσκολες ώρες. Του χρειάζονται  λοιπόν  και του πρέπουν άνθρωποι, οι οποίοι πρωτίστως αγαπούν τον τόπο, δεν τον σφετερίζονται, έχουν άποψη  και πάνω από όλα  αισθάνονται “Ιτιώτες’’ ανεξαρτήτως καταγωγής και προέλευσης.   Εμείς προς το παρόν αναμένουμε και παρακολουθούμε τις εξελίξεις . Φημολογία και σενάρια, επώνυμα ή μή, δεν μας  ενδιαφέρουν  και  βεβαίως δεν αναπαράγουμε  “ειδήσεις’’ προς τέρψην και δημιουργία εντυπώσεων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. !!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΛΗΞΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ; ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ Ή ΤΗΣ ΥΠΕΡΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ; KAI AN ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΥΠΕΡΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ !, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΤΡΙΨΑΝ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ, ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΛΟ ΓΙΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΟΜΙΜΟ» ΜΠΑΖΩΜΑ ΤΟΥ 2007 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΡΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΠΑΖΩΜΑ ΤΙ ΤΙΣ ΘΕΛΑΝΕ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΟ; ΚΑΙ ΚΑΛΑ Η ΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΠΑΖΩΜΑ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ; ΑΛΛΑ ΑΣΤΗ ΑΥΤΗ, ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΟΜΩΣ; ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΗΞΕΡΑΝ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ;
ΜΥΣΤΗΡΙΟ ????????? ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΟΤΙ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΖΩΜΕΝΟΥ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΑΦΟΡΑ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ; ΠΩ ! ΠΩ ! ΜΠΟΧΑ !!!!!!!!!!!
KAI H ΚΑ ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ; ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙ (ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΣΥΣΤΗΜΑ» ΠΑΝΤΑ) ΙΔΙΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ! ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ.
ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!! ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΡΕ !!!!!!! ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ !!!!!!!!!!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ !!!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!!!!