Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

“ΑΡΧΑΙΟ ΜΑΝΤΡΙ” ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

     Η Αντιδήμαρχος Δελφών  κα Μπακολουκά μας είπε ότι το μαντρί υπάρχει εκεί από παλιά (πρό του 1950) και από το 1964 και μετά που η ίδια γνωρίζει, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες κατά καιρούς για να καθαρίσει αυτή η αρχαιολογική περιοχή αλλά δεν κατέληξαν κάπου. Από τα έγγραφα που μας έστειλε προκύπτει ότι ο τότε Δήμος Δελφών έστειλε στις 20-7-2010 έγγραφό προς το Αγρονομικό Τμήμα Άμφισσας  για αυθαίρετη βοσκή εντός του αρχαιολογικού χώρου (θέμα παρεμφερές του «αρχαίου μαντριού») και  άλλο έγγραφο του 1-12-2011 (πρόσφατα) για το «αρχαίο μαντρί» με το οποίο η Δημοτική Ενότητα Δελφών αποστέλλει το θέμα του μαντριού στις Υπηρεσίες του Δήμου.
     Είχε προηγηθεί στις 18-11-2011  έγγραφο της Ι’ ΕΠΚΑ  με το οποίο ενημερώνει τον Δήμο Δελφών (υπ’ όψιν κας Μπακολουκά) για το αυθαίρετο μαντρί και ζητά την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων. Από άλλο έγγραφο - απάντηση επίσης ((του 5-8-2010) του Δήμου Δελφών προς την Ι’ ΕΠΚΑ προκύπτει ότι η αλληλογραφία για το θέμα έχει αρχίσει από τότε. 
Το πρόβλημα είναι παλιό και όπως προκύπτει  τα “εύσημα” (!)  της προηγούμενης ανάρτησης  θα έπρεπε να αποδίδονται σήμερα στον Δήμο Δελφών  και όχι στην Δημοτική Ενότητα.
     Ο Δήμος Δελφών με τις υπηρεσίες του, θα πρέπει δηλαδή άμεσα   να προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την «Απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών από τη Ζώνη Α»  και την αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου.  

Εκτός και εάν ο Δήμος Δελφών έχει καλύτερες ιδέες.

Ακολουθούν τα έγγραφα.






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμα θέλουνε Τσοπάνη ρε παιδιά, πως μπορουμε να το μάθουμε; Με ενδιαφέρει η θέση...

Ανώνυμος είπε...

Έξω ο Ευρωβοσκός από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών... ΤΩΡΑ!