Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΠΟΥΛΑ ΠΙΚΑΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ!

Δεν λείπουν τα ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια από την αναμετάδοση της είδησης κλοπής δύο έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη.
"Η Ελλάδα ξεπουλά Πικάσο για να ξεχρεώσει" και "τίποτα δεν λειτουργεί" είναι ορισμένες από τις εκφράσεις που "συνόδευσαν" την κλοπή των δύο έργων τέχνης. "Η Ελλάδα πούλησε τους πίνακες προφανώς για να ξεχρεώσει τα δάνεια που έλαβε" σχολίασε αναγνώστης στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Le Figaro".
Σχόλια στην ηλεκτρονική έκδοση της βελγικής εφημερίδας "La Libre" εντοπίζουν το πρόβλημα στην πλήρη διάλυση του ελληνικού κράτους που υπήρξε αποτέλεσμα των σκληρών μέτρων λιτότητας που επέβαλε η τρόικα, ενώ δεν λείπουν και μειωτικές αναφορές για την "παντελή έλλειψη οργάνωσης της Ελλάδας". Υπαρκτές όμως και οι φωνές συμπαράστασης, με αναγνώστες να σχολιάζουν την κατάντια στην οποία έφεραν την Ελλάδα οι δανειστές της και τη Le Monde να υπενθυμίζει πως οι ελληνικές αρχές είχαν εντοπίσει ένα κλεμμένο έργο του Ρούμπενς το οποίο και επεστράφη στο Βέλγιο.

Τα περισσότερα δίκτυα και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων σε ολόκληρη την ήπειρο αναμετέδωσαν την είδηση, δίνοντας έμφαση στο έργο του Πικάσο, το οποίο ο καλλιτέχνης είχε δωρίσει στον "ελληνικό λαό, για την αντιναζιστική του δράση". Το BBC αναφέρει ότι από την Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας έκαναν "φτερά" δύο πολύ σημαντικά δημιουργήματα, ενώ το Reuters έκανε λόγο για κλοπή των έργων τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας από την Πινακοθήκη της Αθήνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: