Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΙΤΕΑ: ΝΕΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ ΑΠΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ!

     Είναι γνωστή αιώνες τώρα η διαμάχη σκύλου και γάτας. Συνήθως αυτός που κερδίζει είναι ο σκύλος. Στην περίπτωση βέβαια που πρόκειται για ενήλικη και αδέσποτη γάτα αυτό δεν ισχύει, εκτός κι αν αυτή βρεθεί αντιμέτωπη με αγέλη σκύλων και δεν μπορέσει να διαφύγει. Τι γίνεται όμως όταν πρόκειται για μικρό γατάκι; Τότε η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του σκύλου. Στην καλύτερη περίπτωση το γατάκι θα φύγει με σπασμένη σπονδυλική στήλη, μια και ο σκύλος συνηθίζει να το αρπάζει από τη ράχη και να το στριφογυρίζει στον αέρα κουνώντας με δύναμη το κεφάλι του.
    
     Πριν από λίγες μέρες, το αδέσποτο γατάκι της φωτογραφίας έκανε τη βόλτα του στους δρόμους της Ιτέας ψάχνοντας κάτι να φάει. Ξαφνικά μπροστά του βρέθηκε ένας μεγαλόσωμος αδέσποτος σκύλος. Για το γατάκι ήταν μια μοιραία και άτυχη απογευματινή συνάντηση. Άπειρο όπως όλα τα γατάκια της ηλικίας του δεν πρόλαβε να ξεφύγει. Έτσι κατέληξε στα δόντια του σκύλου που το άρπαξε και άρχισε να το στριφογυρίζει στον αέρα. Όμως όπως λέει και η γνωστή λαϊκή ρύση το γατάκι «είχε τύχη βουνό» ή αν προτιμάτε «είχε άγιο». Κι ο άγιος στην περίπτωση αυτή ήταν ο κ. Φώτης συμπολίτης μας τραπεζικός υπάλληλος που εργάζεται στην Άμφισσα.
    
     Περνώντας τυχαία από το σημείο και αντικρίζοντας την παραπάνω εικόνα δεν δίστασε ούτε στιγμή. Επενέβη άμεσα και κατόρθωσε να αποσπάσει το τυχερό τελικά γατάκι από τα δόντια του σκύλου. Αν και στην αρχή όλα έδειχναν πως το γατάκι δεν θα ζούσε, με τη φροντίδα του κ. Φώτη άρχισε σιγά σιγά και μέρα με τη μέρα να συνέρχεται. Σήμερα η Χρύσα όπως είναι το όνομα που της έδωσαν, είναι μια χαρά και υιοθετήθηκε από συγγενική οικογένεια του ανθρώπου που την έσωσε. Στην ενότητα «Στείλτε μας το αγαπημένο ζωάκι σας» φιλοξενούμε και τη φωτογραφία του Άρη του αγαπημένου γάτου του κ. Φώτη.


11 σχόλια:

CHRIS είπε...

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ. ΧΘΕΣ ΕΠΕΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΕΣ. ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΛΠ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΦΟΛΕΣ;; Η ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΖΩΟΙ....

Ανώνυμος είπε...

να πηγαινεις με το αυτοκινητο σου πιο σιγα να μην παθαινεις γρατζουνιες
τα σκυλια λες και ειναι ανθρωποι καταλαβαινουν και ορμανε σε οσα αυτοκινητα τρεχουν υπερβολικα στη παραλιακη κατοικημενη ζωνη
οσο για το παιδι με το ποδηλατο ειναι υπερβολη σου για να ενισχυσεις τον ισχυρισμο σου
για το ποσο ισχυρες θα ειναι φολες μπορουμε να κανουμε δοκιμαστικα τεστ....θα αναλαβεις να δοκιμαζεις την ισχυ τους ????
αΓΕΡωΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Θα έπρεπε να δοκιμάσουν τις φόλες όσοι τρέχουν στην παραλία. Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι για τα μικρά παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

''...... ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΦΟΛΕΣ;;.....''
εδω λοιπον chris εχουμε παραδοχη εκ μερους σου εγκληματικης ενεργειας γιατι αυτα τα σκυλια που αναφερεις οντως βρεθηκαν φολιασμενα αλλα δυστυχως για σενα διεσωθησαν απο ανθρωπους διαφορετικους απο σενα......
αΓΕΡωΧΟΣ

CHRIS είπε...

ΕΙΠΑΜΕ ΜΕ ΥΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΣ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ

ΜΑΖΕΜΑ ΘΕΣ ΕΣΥ

Ανώνυμος είπε...

Διάβασε πρώτα τους νόμους και τις συνέπειες, γιατί υπάρχουν μάτια και παρακολουθούν και φωνές που δεν έχουν μιλήσει.

Κι αν εσύ (ή κάποιος άλλος) είσαι αποφασισμένος να υποστείς τις συνέπειες κοίταξέ τα στα μάτια και μετά ρίξε φόλα αν αντέχεις. Δεν φταίνε τα ζώα για τα δικά μας προβλήματα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι πολύτιμη η παρουσία τους αν μπορείς να το καταλάβεις.

Ανώνυμος είπε...

Πιο ισχυρές φόλες;Εννοείς,Chris,απ'αυτές που έβαλες τις προηγούμενες φορές;Έχεις τόσο μεγάλο προσωπικό πρόβλημα που χαλάς τόση φαιά ουσία και εκτονώνεσαι σε ανήμπορα ζώα αντί να ψάξεις να βρεις και να θεραπεύσεις το πρόβλημα της ψυχής σου με τις δολοφονικές τάσεις;Από κάτι τέτοιους σαν εσένα κινδυνεύουν και οι άνθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

Chris εισαι πολυ γαματος ΜΑΛΑΚΑΣ γιατι απλα τα σκυλια που ειναι τωρα αδεσποτα τα παρατησαν κατι τυποι σαν και εσενα! Φολα αν θες ριξε στο πιατο σου!

Ανώνυμος είπε...

chris μαστα για τη Δαμαστα!!!
Αντε βλακα χοντρε,καραφλε!!!

Ανώνυμος είπε...

Όποιος τον γνωρίζει αυτόν τον θρασύτατο Chris,γιατί φαίνεται απ'τα σχόλιά σας ότι τον ξέρετε,ας τον καταγγείλει στην αστυνομία να τον καλέσουν να του πουν δυο λογάκια μήπως και δεν κάνει πράξη τις απειλές του με τις ισχυρές του φόλες.