Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - “ΒΑΛΑΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟ”


Σε μία ομολογία που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων προέβη ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, μιλώντας σήμερα στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοκτητών Ακινήτων.

«Το ειδικό τέλος στα ακίνητα επιβλήθηκε επειδή δεν μπορούσαμε να εισπράξουμε το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011»
, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και αμέσως δέχθηκε τις έντονες αποδοκιμασίες των ιδιοκτητών ακινήτων που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε πως υπάρχει «υπεύθυνος» για την αδυναμία είσπραξης, ο οποίος μάλιστα είναι γνωστός χωρίς ωστόσο να δεχθεί να τον κατονομάσει.
Στην ίδια ομιλία ο κ. Οικονόμου άφησε εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση ενώ απέρριψε τα σενάρια περί αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

Εξάλλου, και την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είχε υποστηρίξει ότι η αύξηση του ΦΠΑ εστίασης είναι ένα από τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που εξετάζει η κυβέρνηση, στην παρούσα φάση. Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε την περυσινή αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, «λάθος, που δεν έγινε κατά λάθος, αλλά στο πλαίσιο λήψης μέτρων σε εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος».



Δεν υπάρχουν σχόλια: