Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΑΜΕΜΕΙΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 1 ΕΚ ΕΥΡΩ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με τη μεταφορά εκατομμυρίου στο εξωτερικό από συγγενή βουλευτή. Προσπάθεια σπίλωσης καταγγέλλει η Ντόρα Μπακογιάννη
 



Λύθηκε το μυστήριο με το πρόσωπο που έβγαλε στο εξωτερικό, το εκατομμύριο τον Μάρτιο του 2011, καθώς πρόκειται για τον κ. Ισίδωρο Κούβελο, τον σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της έκανε λόγο για "προσπάθεια σπίλωσης" και πρόσθεσε ότι η μεταφορά έγινε για επιχειρήσεις του κ. Κούβελου στο εξωτερικό.


"Είναι απαράδεκτο, μία επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου για την αγορά πλοίου, να συνδέεται με την πολιτική μου δραστηριότητα και να υπάρχει αυτή η σπίλωση" είπε χαρακτηριστικά

Προηγήθηκε η διαρροή ότι ο Ισίδωρος Κούβελος, είναι το πρόσωπο για το οποίο ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, είχε αναφέρει ότι κατέθεσε σε τράπεζα του εξωτερικού, τον Μάρτιο του 2011, ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η κ. Μπακογιάννη, που -όπως είπε- ενημερώθηκε πριν μισή ώρα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομκού Ελέγχου της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη, έκανε επίσης λόγο για "φιάσκο, που μπορεί να έγινε εσκεμμένα" για να βλάψουν την ίδια.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό, ότι πρόκειται για άνδρα συγγενικό πρόσωπο βουλευτή, που προέβη σε αυτή την ενέργεια.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης της μεταφοράς των χρημάτων στο εξωτερικό, λίγο πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, προκάλεσε σάλο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του προσώπου που προέβη σε αυτή την ενέργεια και που αρχικά είχε θεωρηθεί ότι επρόκειτο για βουλευτή.

Στη Βουλή η λίστα

Εξάλλου, συνεχίζεται από το πρωί η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, ο πρόεδρος της οποίας αναμένεται σε λίγο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, σχετικά με τον έλεγχο που έκανε στα "πόθεν έσχες".

Εκτός του προαναφερθέντος προσώπου, αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, από την Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο των "πόθεν έσχες" των βουλευτών, διευκρινίσεις για τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους, που, όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Παρασκευή στη Βουλή, έχουν εμβάσει στο εξωτερικό, ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: