Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ 24 ΤΟΝΟΥΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ! ΘΟΡΥΒΗΘΗΚΕ ΑΛΥΣΙΔΑ SUPER MARKET!


Διαβάστε πώς μια ομάδα εθελοντών, διέθεσε σε πολύ χαμηλή τιμή πατάτες στους πολίτες. Μετά την πρωτοβουλία τους, σούπερ μάρκετ προχώρησε σε... προσφορά (Pic)

Μια πρωτοβουλία, που αποδεικνύει ότι με φαντασία και αλληλεγγύη, πολλά μπορούν να αλλάξουν, ανέλαβε η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης του Ν. Πιερίας.

Μέσω του διαδικτύου και της ιστοσελίδας Ο τόπος μου, κατάφεραν να διαθέσουν μέσα σε μόλις 10 ώρες 24 τόνους πατάτας, χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων και λοιπών αρπακτικών, με αποτέλεσμα οι τιμές να είναι πολύ χαμηλές (25 λεπτά το κιλό).
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η παράδοση θα γίνει το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου από τις 09:00 το πρωί στην Κατερίνη και η ποιότητα της πατάτας θα είναι άριστη.
Η "πρωτοβουλία 2,5€ το δεκάκιλο", αγκαλιάστηκε από τους πολίτες με στόχο να χτυπήσουν τα σούπερ μάρκετ και τους μεσάζοντες. Τις επόμενες ημέρες το ίδιο αναμένεται να γίνει και με άλλα προϊόντα, όπως ρύζι και όσπρια.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, ήδη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Β. Ελλάδα, θορυβήθηκε από τις ενέργειες τις ομάδας και έβγαλε σε προσφορά, πατάτες Νευροκοπίου προς 0,34 ευρώ το κιλό, δηλαδή από 7 ευρώ το δεκάκιλο, κατέβηκε ξαφνικά στα 3,4 ευρώ το δεκάκιλο, κάτι που καταδεικνύει και το μέγεθος της αισχροκέρδειας.
Ο Ηλίας Τσολακίδης, μέλος της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης του νομού Πιερίας, μιλώντας στο "Βήμα", εξήγησε πως η ιδέα γεννήθηκε από μια ανάλογη πρωτοβουλία στη Θεσσαλονίκη, όταν παραγωγοί της Δράμας μοίρασαν στους περαστικούς πάνω από 10 τόνους πατάτες Νευροκοπίου, με στόχο να διαμαρτυρηθούν για την χαμηλή τιμή, με την οποία αγοράζουν οι έμποροι.
"Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κι εμείς κάτι ανάλογο στην περιοχή μας, Πήραμε τηλέφωνο στον αγροτικό συνεταιρισμό στο Νευροκόπι και τους ζητήσαμε ονόματα παραγωγών τους οποίους παρακαλέσαμε να έρθουν στην Κατερίνη για να μας πουλήσουν πατάτες. Ρωτήσαμε πόσο θα κόστιζε το κιλό αν μας έφερναν ένα φορτηγό με 24 τόνους. Μας απάντησαν ότι θα μπορούσαν να μας φέρουν αυτή την ποσότητα αντί 23 λεπτών το κιλό. Τους είπαμε όχι, θα σας δώσουμε 25 λεπτά το κιλό", αναφέρει ο κ. Τσολακίδης.
Στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας, μέσω της παραπάνω διαδικτυακής εφαρμογής, όπου ο καθένας μπορούσε να παραγγείλει πατάτες, κατάφεραν να τις διαθέσουν. Η εφαρμογή άρχισε να λειτουργεί την Τετάρτη και μέσα σε 10 ώρες είχαν πουληθεί όλες!

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: