Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ANONYMOUS ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

«Χτυπάμε το σάπιο πολιτικό σύστημα»Οι Anonymous σπάνε για πρώτη φορά τη σιωπή τους

Σε... σίριαλ με πολλά επεισόδια εξελίσσεται η κόντρα μεταξύ των γνωστών ακτιβιστών του διαδικτύου Anonymous και της Δίωξης Hλεκτρονικού Eγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Μετά την ανακοίνωση της Αστυνομίας ότι τρεις ανήλικοι, φερόμενοι ως μέλη της Greek Hacking Scene (GHS), κατηγορούνται για την κυβερνοεπίθεση στο site του υπουργείου Δικαιοσύνης που είχε σημειωθεί στις 2 Φεβρουαρίου, ένα νέο «χτύπημα» με τα διακριτικά των Anonymous τα χαράματα της περασμένης Τετάρτης στην ίδια ιστοσελίδα έστειλε το μήνυμα πως «τα παιδιά της GHS δεν είχαν να κάνουν κάτι με το site αυτό. Κάνατε μεγάλο λάθος, αυτό έγινε από τους Anonymous».

Από την πλευρά τους, οι αξιωματικοί της Δίωξης επιμένουν πως τις επόμενες μέρες νέα στοιχεία θα επιβεβαιώσουν τις ανακοινώσεις τους.

Το «γάντι» στην ΕΛ.ΑΣ. πετάνε τα μέλη των Anonymous και μέσα από τις δηλώσεις που έκαναν -για πρώτη φορά στον Τύπο- στο «Εθνος της Κυριακής». Μιλώντας ελληνικά και διατηρώντας την ανωνυμία τους, μέλη των χ-ακτιβιστών τοποθετούνται δημόσια και κατά των υπευθύνων για τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο της 12ης Φεβρουαρίου, καλώντας την αστυνομία να... κάνει τη δουλειά της, δηλαδή να προστατεύσει τον πολίτη.

«Θεωρώ ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία ασχολείται με τη σύλληψη μικρών παιδιών που φαίνεται πως καταβάλλουν τη δική τους προσπάθεια να αλλάξουν το «σάπιο» μας σύστημα, αντί να επιχειρεί (για παράδειγμα) να εντοπίσει τους υπευθύνους των βανδαλισμών που έγιναν πρόσφατα στο Κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι έκαψαν μαγαζιά, αυτοκίνητα και περιουσίες και καταδίκασαν ουσιαστικά τις ζωές πολλών ανθρώπων. Σε τελική ανάλυση, δουλειά της Αστυνομίας είναι η προστασία του πολίτη και όχι των συμφερόντων των πολιτικών», δηλώνει ο s0uL_R3b3L (Soul Rebel), μέλος των Anonymous.

«Θα επιστρέψουμε»
«Η παραβίαση της ιστοσελίδας του υπουργείου Δικαιοσύνης πιστεύω ότι ήταν μια προσπάθεια υπεράσπισης της ελευθερίας και της δημοκρατίας, εννοιών που όλο και περισσότερο φαίνεται να ξεθωριάζουν σήμερα», επισημαίνει ο χάκερ.

«Πολλά παίζονται γύρω μας και μας ψάχνουν από παντού. Αλλά να ξέρουν ότι θα επιστρέψουμε, ας συλλάβουν όσους θέλουν. Γιατί η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει πεθάνει. Κάθε Ελληνας θα γίνει Anonymous.

Είμαστε ήδη πολλοί, θα γίνουμε εκατομμύρια απέναντι στους 300 και σε αυτόν τον πόλεμο δεν θα μπορούν να μας νικήσουν με τα δακρυγόνα τους», λέει ο Γ., ένας ακόμη από τους Ελληνες Anonymous, ο οποίος δεν επιθυμεί να κοινοποιήσει τίποτα περισσότερο για την ταυτότητά του, ούτε καν το ψευδώνυμό του.

Η κόντρα των χ-ακτιβιστών με τις ελληνικές Αρχές ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου, αλλά κορυφώθηκε την εβδομάδα μετά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου από τη Βουλή. Καθημερινές ήταν οι επιθέσεις σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, υπουργείων και άλλων κρατικών φορέων και οργανισμών. Παρά το γεγονός ότι οι Anonymous αναλάμβαναν κάθε φορά την ευθύνη, η ΕΛ.ΑΣ. υποστήριζε με συνέπεια πως «πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα».

Παρόλο που υπήρχε η αίσθηση πως η υποστήριξη στους Ελληνες μέσω χάκινγκ... ερχόταν από μακριά, η ανακοίνωση στο πρόσφατο, δεύτερο «χτύπημα» στο υπ. Δικαιοσύνης παρέπεμπε σε ανθρώπους που ξέρουν την κατάσταση στην Ελλάδα, παρακολουθούν τις εξελίξεις και αναλαμβάνουν δράση.
 
ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: