Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

BBC: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ «ΠΕΡΑΣΟΥΝ» ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Με το δικό του γλαφυρό τρόπο περιγράφει το Βρετανικό BBC την πραγματικότητα περί της συμφωνίας που σήμερα/χθες επετεύχθη για τη χώρα μας. Τελικά πρέπει να χαιρόμαστε ή όχι; Σύμφωνα με την ελληνική ειδησεογραφία, ναι! Σύμφωνα με το BBC… μάλλον όχι!

Οι  Έλληνες στο «κέντρο» της επικαιρότητας ακόμη μία φορά λοιπόν, όπως περιγράφει. Δεκτόν, λάθη έγιναν και από μας τους ίδιους. Το θέμα είναι όμως να ξεχωρίσουμε τα «στημένα» λάθη από εκείνα που δεν ήταν εντέλει ικανά να καταστρέψουν σε διάστημα δύο ετών μια ομολογουμένως καταρρέουσα χώρα.

«Η Ελλάδα πήρε το δάνειο», αναφέρει πρωτίστως το BBC και συμπληρώνει ότι ξεφύγαμε από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας μέχρι το μήνα Μάρτιο. Πιο κάτω επισημαίνει ότι έχει ήδη συμφωνηθεί ώστε παρατηρητές της Τρόικας να βρίσκονται τους επόμενους μήνες στη Αθήνα με σκοπό να επιτηρούν στενά τις κινήσεις της Ελληνικής κυβέρνησης.

Το ίδιο το δημοσίευμα χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη απόφαση ως …εξευτελιστική ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει ότι αποτελεί πρωτοφανή παρέμβαση, ευρύτερα στην εθνική κυριαρχία μίας χώρας. Το αποκαλυπτικό ομολογουμένως δημοσίευμα στη συνέχεια χαρακτηρίζει την κατάσταση ως δεινή και ξεκαθαρίζει ότι κανείς δεν εγγυάται για το μέλλον της χώρας ανεξαρτήτου των σκληρών μέτρων που επρόκειτο να παρθούν στο άμεσο μέλλον. Μάλιστα χωρίς τον οιονδήποτε δισταγμό το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι έπεται και αλλαγή του Συντάγματος μόνο και μόνο ώστε η χώρα να αποπληρώσει τα χρέη της.

Η αλλαγή του Συντάγματος μιας χώρας δεν είναι κάτι συνηθισμένο ή κάτι που αποφασίζεται συχνά. Η νομιμοποίηση της αλλαγής του Συντάγματος επίσης είναι κάτι που θεωρείται άξιο διερεύνησης. Σε κάθε περίπτωση, το δημοσίευμα του BBC αμφισβητεί τη θετική εικόνα που προβάλλουν τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη συμφωνία που επετεύχθη, ενώ δεν κρύβει να την χαρακτηρίσει και ως… ομιχλώδες.

Ίδωμεν!






Δεν υπάρχουν σχόλια: