Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ!



Πάρτε μέτρα ΤΩΡΑ....Με την υγεία δεν παίζουμε !!!!


Ο Ιατρικός Σύλλογος δεν "μασάει τα λόγια του" στην επιστολή, που απέστειλε στους αρμόδιους της Περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, προειδοποιώντας ότι εάν δεν ληφθούν έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα, υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου, η φυματίωση και η ηπατίτιδα, καθώς και άλλες αρρώστιες, μας απειλούν αν δεν εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης σε όσους διαμένουν στη περιοχή μας, ενώ σημαντικό είναι να προχωρήσουμε όταν πρέπει και στην κουνουποκτονία.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους ρομά, που έχουν εγκατασταθεί κάτω από την νέα γέφυρα του ΟΣΕ στην Ανθήλη μέσα στους ορυζώνες, οι οποίοι ουσιαστικά έχουν δημιουργήσει ένα αυθαίρετο καταυλισμό, φυσικά χωρίς να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται..

Διαβάστε την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας:

Προς:
Tην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

<<Το 2011 καταγράφηκαν στην Ελλάδα 40 κρούσματα ελονοσίας καθώς και 101 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου με αποτέλεσμα 8 θανάτους (www.keelpno.gr).

Τα κρούσματα αφορούσαν και κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας και μάλιστα επρόκειτο για άτομα τα οποία δεν είχαν ταξιδεύσει σε χώρες ενδημικές για την ελονοσία και τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό αν ληφθεί υπ´ όψιν ότι η ελονοσία έχει εκριζωθεί απο την Ελλάδα απο το 1974.

Τόσο η ελονοσία όσο και ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδονται μέσω τσιμπήματος μολυσμένων κουνουπιών που διαβιούν και πολλαπλασιάζονται σε περιοχές με υψηλή θερμοκρασία-υγρασία και λιμνάζοντα νερά.

Πολλά από τα παραπάνω κρούσματα αφορούσαν αλλοδαπούς και αθίγγανους που ζούσαν στις περιοχές με ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης.

Όσον αφορά την περιοχή της Φθιώτιδας και συγκεκριμένα τον κάμπο του Σπερχειού που από αρχαιοτάτων χρόνων εθεωρείτο περιοχή που ενδημούσε η ελονοσία, πρέπει να ληφθούν το συντομότερο δυνατόν μέτρα διότι πλέον πλην των άλλων έχει δημιουργηθεί καταυλισμός ρομά μέσα στους ορυζώνες -κάτω από την νέα γέφυρα του ΟΣΕ στην Ανθήλη-με έλλειψη των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία για το 2012 όλοι οι αρμόδιοι φορείς (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, 5η Υ.ΠΕ. Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, Δήμοι) οφείλουν ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς αποτροπής εξάπλωσης των προαναφερόμενων νόσων καθώς και άλλων (φυματίωση, ηπατίτιδα) για την περαιτέρω διαφύλαξη της υγείας των πολιτών και μέσω της κουνουποκτονίας και μέσω της εξασφάλισης συνθηκών υγιεινής είτε στους διαμένοντες στην περιοχή (μόνιμοι κάτοικοι, ρομά) είτε στους εργαζόμενους αλλοδαπούς.>>


Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος Μπαρπαρούσης Μιχαήλ


Κοινοποίηση:

-5η Υγειον.ΠΕ. Στερεάς Ελλάδας-Θεσσαλίας
-Δήμοι: Λαμίας-Στυλίδας-Δομοκού-Μακρακώμης-Μώλου-Αμφικλειας-Αταλάντης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: