Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΘΑ …

...δημιουργηθούν συνθήκες ανεξέλεγκτου οικονομικού χάους και κοινωνικής έκρηξης. Συμβαίνει ήδη!

Οι δυσμενείς συνέπειες μιας άτακτης χρεοκοπίας θα ήταν πολλαπλές και εξαιρετικά επώδυνες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Συμβαίνει ήδη!

Οι άμεσες περικοπές δαπανών στις οποίες θα έπρεπε να προχωρήσουμε, στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας, θα οδηγούσαν σε πραγματική κατάρρευση μισθών και συντάξεων, καθώς μάλιστα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη η είσπραξη των φόρων. Συμβαίνει ήδη!

Η εισαγωγή βασικών αγαθών, όπως φάρμακα, πετρέλαιο, μηχανήματα κτλ., θα γινόταν ιδιαίτερα προβληματική, αφού η χώρα, τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας, θα έχανε κάθε δυνατότητα πρόσβασης σε δανεισμό και η ρευστότητα θα συρρικνωνόταν. Συμβαίνει ήδη!

Επιχειρήσεις θα έκλειναν μαζικά, αδυνατώντας να αντλήσουν χρηματοδότηση. Συμβαίνει ήδη! Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας θα κατέρρεε, και η χώρα θα παρασυρόταν σε μια μακρά δίνη ύφεσης, αστάθειας, ανεργίας και εξαθλίωσης.Συμβαίνει ήδη!

Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγούσαν, αργά ή γρήγορα, στην έξοδο από το ευρώ. Συμβαίνει ήδη!

Από χώρα του πυρήνα της Ευρωζώνης, η Ελλάδα θα καταντούσε χώρα αδύναμη, στο περιθώριο της Ευρώπης» Συμβαίνει ήδη! Μια άτακτη χρεοκοπία θα έριχνε τη χώρα μας σε μια καταστροφική περιπέτεια. Συμβαίνει ήδη!

Άρα τι φοβόμαστε.;;;

ΠΗΓΗ: http://eleftheriskepsii.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: