Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΙΤΕΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

«Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου…
Όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά σου!»

Οι ανάγκες της εποχής μας γέννησαν μια ιδέα που με πολλή προσπάθεια θα γίνει σημείο αναφοράς της αλληλεγγύης, της ανιδιοτελούς προσφοράς, της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς των πολιτών κάθε δήμου της χώρας μας. Είναι έννοια μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από ραγδαία αύξηση των φτωχών, αύξηση των ανέργων, των ηλικιωμένων που επιζητούν φαγητό , γιατρό και φάρμακα, αύξηση των μεταναστών που παρακολουθούν την κίνηση των κάδων ώστε να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την επιβίωση τους κ.ά.

Προκειμένου λοιπόν, να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους καθημερινά προβλήματα δημιουργούνται τα Κοινωνικά Παντοπωλεία καθώς και τα Κοινωνικά Ιατρεία δηλαδή καταστήματα που παρέχουν δωρεάν είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα κ.λπ. καθώς παροχές πρωτοβάθμιας φροντίδας-υγείας σε οικογένειες και μοναχικά άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι οικογένειες που θα εξυπηρετούνται από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο και Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο θα επιλέγονται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, βάσει συγκεκριμένων οικονομικο-κοινωνικών κριτηρίων και θα έχουν πρόσβαση στο κατάστημα της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΤΕΑΣ ή της ΑΜΦΙΣΣΑΣ με την επίδειξη ειδικής κάρτας.

Γι’ αυτό το σκοπό ο Δήμος Δελφών ζητά από ευαίσθητους δημότες μας να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και δημιουργικά να δράσουμε ως ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ , γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά!

Όσοι μπορούν να διαθέσουν τον χρόνο τους για εθελοντική προσφορά να έρθουν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 στις 21:00 στην αίθουσα «Δημοτικού Συμβουλίου» στα Γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας (3ος.όροφος)του Δήμου Δελφών στην ΙΤΕΑ. Μαζί θα χτίσουμε το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο καθώς και το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου μας, σε Άμφισσα και Ιτέα, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να ανακουφίσουμε τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο για την πρωτοβουλεια