Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ



ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

23.02.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ Ν.Π.Δ.Δ. ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της ΒΟΥΛΗΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί Εφαρμοστικός Νόμος αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης , στο κεφάλαιο Α του οποίου ρυθμίζονται θέματα Εθνικού Συστήματος Υγείας και εποπτευομένων φορέων.

Στο άρθρο 2 του σχεδίου νόμου ρυθμίζονται θέματα των Οργανισμών των ΝΠΔΔ των διασυνδεομένων νοσοκομείων και ενοποιούνται μέχρι 31.12.2012 οι οργανισμοί των διασυνδεομένων νοσοκομείων.

Στο άρθρο αυτό έχει ήδη από την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου κατατεθεί , από τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο , προσθήκη με την οποία : ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της ενοποίησης των οργανισμών τα νοσοκομεία Γ.Ν. ΛΑΜΙΑΣ , Γ.Ν. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ , Γ.Ν. ΑΜΦΙΣΣΑΣ και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Γ.Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Γ.Ν. –Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ.

Για την εξέλιξη αυτή , η οποία οριστικοποιήθηκε και ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Υγείας , στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας της Κ. Ο. ΠΑΣΟΚ , την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, έχουμε ενημερώσει από την ίδια μέρα την Διοίκηση και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΜΦΙΣΣΑΣ και θεσμικούς φορείς του Νομού.

Η παραπάνω διάταξη και το σύνολο του σχεδίου νόμου θα πρέπει να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα , το πιθανότερο την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου.

Από τα παραπάνω συνεπάγεται ότι το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ Ν.Π.Δ.Δ. με δικό του εσωτερικό προϋπολογισμό.

Σε κάθε στάδιο διαβούλευσης με το Υπουργείο , που ξεκίνησε με την κατάθεση του σχεδίου νόμου και του αιτήματος εξαίρεσης που θέσαμε στο Υπ. Υγείας από την πρώτη κιόλας στιγμή και εγώ και οι κ.κ. Ηλίας Καρανίκας και Χρήστος Κατσούρας , Βουλευτές Ευρυτανίας και Θεσπρωτίας αντίστοιχα, ενημερώσαμε τους αρμόδιους φορείς.

Οι στιγμές που ζει η Χώρα και οι πολίτες είναι δύσκολες και θέλει πολύ και κοπιαστική δουλειά , αλλά και αλήθειες για να ξεπεράσει την κρίση η Χώρα και η Κοινωνία . Οφείλουμε όλοι να πούμε την αλήθεια και να μην σπέρνουμε φόβο και σύγχυση στους πολίτες , ειδικά για τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν κοινωνικά αγαθά , όπως η υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: