Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ: «ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ Ή ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ»

Αυτό φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός σε στενούς του συνεργάτες, ενόψει της σύσκεψης με τους πολιτικούς αρχηγούς για τα «καυτά» μέτρα της τρόικας.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για την νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που θα την συνοδεύουν. Οι επικεφαλής της τρόικας φέρεται να βάζουν νερό στο κρασί τους για τον 13ο και 14ο μισθό , όμως σκληραίνουν την στάση τους για το εργασιακό κόστος συνολικά καθώς επιμένουν για μειώσεις μέχρι και 40% στους μισθούς.

Στο στόχαστρο τους έχουν μπει ακόμα οι απολύσεις σε ΔΕΚΟ και ιδιωτικό τομέα και οι εργασιακές σχέσεις και το καθεστώς που τις διέπει.  Για τα νέα μέτρα η τρόικα ζητά γραπτές δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς των τριών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ),έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την εφαρμογή των μέτρων και μετά τις εκλογές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ανεβαίνουν και οι τόνοι μεταξύ του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη.

Τελεσίγραφο Παπαδήμου

Ο πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε σε στενούς του συνεργάτες πως αν δεν υπάρξει συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με την πρόταση που θα παρουσιάσει, θα καταθέσει την Δευτέρα το πρωί την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Παπαδήμος γνωρίζει ότι τα μέτρα είναι σκληρά και η υπομονή του κόσμου έχει αρχίζει να εξαντλείται.

Από την άλλη η ικανοποίηση των απαιτήσεων της τρόικας θεωρείται βασική προϋπόθεση από τους δανειστές για να «κλείσει» με επιτυχία το PSI, τα βασικά κομμάτια του οποίου φέρεται να έχουν συμφωνηθεί. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, με τους Γερμανούς να διαμηνύουν πως Eurogroup την Δευτέρα θα γίνει για την Ελλάδα μόνο αν κλείσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα με την τρόικα μέχρι την Κυριακή.
Μάλιστα στενοί του συνεργάτες διαρρέουν πως ο πρωθυπουργός δεν μπλοφάρει διότι ο ίδιος «ανέλαβε την πρωθυπουργία για να συμβάλλει στη διάσωση της χώρας και όχι στην διάσωση του πολιτικού συστήματος». Έτσι με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους κ.κ.κ Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη, η οποία θα πραγματοποιηθεί όπως όλα δείχνουν το Σάββατο.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια: