Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ;



Η δολοφονική επίθεση κατά του Ρώσου πρωθυπουργού επρόκειτο να σημειωθεί την ημέρα των προεδρικών εκλογών, την επόμενη Κυριακή.
Αλήθεια ή απλά προπαγάνδα;

Οι ρωσικές και οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν απόπειρα δολοφονίας από ισλαμιστές του Βλαντίμιρ Πούτιν. 



Η απόπειρα θα σημειωνόταν μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση και επιβεβαίωσε με λακωνική δήλωσή του και ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν. Πέραν αυτού, όμως, κανένα άλλο σχόλιο δεν έκανε. 

Ομάδα εγκληματιών συνελήφθη στην Οδησσό της Ουκρανίας.

Ήταν διεθνώς καταζητούμενοι. Από τις καταθέσεις τους προέκυψε ότι σκόπευαν να υλοποιήσουν το σχέδιο της δολοφονικής επίθεσης μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Πρόκειται για Ρώσους πολίτες και η σύλληψή τους έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με στοιχεία από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, ένας εκ των συλληφθέντων είναι τσετσενικής καταγωγής, 31 ετών, ονομάζεται Αντάμ Οσμάεφ και επειδή ήταν καταζητούμενος άλλαζε μαζί με τους συνεργάτες του συνεχώς την εξωτερική του εμφάνιση και τόπο κατοικίας.



Σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα της Οδησσού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρομοκράτες κατασκεύαζαν βόμβες, μία εκ των οποίων εξερράγη στις 4 Ιανουαρίου κατά λάθος, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί επιτόπου ένας από τη συμμορία, ο Ρουσλάν Μαντάεφ, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά Ιλιά Πιάνζιν, από το Καζακστάν. 



Ο Πιάνζιν ήταν ο πρώτος, που έδωσε κατάθεση στις ουκρανικές υπηρεσίες, ομολογώντας ότι κατ' εντολήν του καταζητούμενου, Τσετσένου οπλαρχηγού Ντόκου Ουμάροφ, η ομάδα τους ετοιμαζόταν αρχικώς να την πραγματοποίηση "δολιοφθορών στη Μόσχα σε οικονομικούς στόχους και εν συνεχεία για τη δολοφονία του Πούτιν" με τη χρήση ναρκών στρατιωτικού τύπου. Η ομάδα στην οποία ανήκε ο Πιάνζιν βρέθηκε στην Ουκρανία προερχόμενη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω Τουρκίας. 



Ο κρατούμενος στην Οδησσό, Οσμάεφ συνεργάζεται με τις ουκρανικές υπηρεσίες επιθυμώντας να αποφύγει έκδοσή του στη Ρωσία. Ο ίδιος έζησε επί πολλά χρόνια στο Λονδίνο και κατά τις διαρρέουσες πληροφορίες ήταν "σύνδεσμος των τρομοκρατών και εκπαιδευτής της ομάδας που έπρεπε να κατευθυνθεί στη Μόσχα". 




Το πλήρες σχέδιο των προετοιμαζόμενων επιθέσεων βρέθηκε στο φορητό του υπολογιστή, όπου είναι καταγεγραμμένες σε βίντεο οι μετακινήσεις της αυτοκινητοπομπής του Βλαντίμιρ Πούτιν από διάφορες οπτικές γωνίες και σε διάφορα σημεία, "με σκοπό να αντληθούν πληροφορίες για τον αριθμό των συνοδών φρουρών και αυτοκινήτων, να εντοπιστεί πού κάθεται κάθε φορά το φυλασσόμενο πρόσωπο", σύμφωνα με εκτίμηση ανώνυμου στελέχους της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB). Κατά τον ίδιο αξιωματικό, η έκρηξη κατά την επίθεση "θα μπορούσε να αναποδογυρίσει και φορτηγό".


ΠΗΓΗ: www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: