Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΛΑΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ




Στο φως της δημοσιότητας έδωσαν οι αστυνομικές αρχές και το Υπουργείο Πολιτισμού τα 77 αρχαία αντικείμενα που εκλάπησαν την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από ένοπλη ληστεία, από τις προθήκες του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία.


Σύμφωνα με νέα στοιχεία από την αστυνομία, στη συμμορία που πραγματοποίησε τη «χολιγουντιανή» ληστεία στο Μουσείο ανήκε και ένα τρίτο άτομο, καθώς εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες σημάδια από παπούτσι που δεν ανήκαν στους δύο άλλους δράστες.

Επιπλέον, από την ίδια έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι ληστές έσπασαν τις προθήκες με βαριοπούλα, το σιδερένιο τμήμα της οποίας τύλιξαν με ένα κομμάτι υφάσματος, υπολείμματα του οποίου βρέθηκαν εντός του Μουσείου και εστάλησαν για εξετάσεις.

Παράλληλα, βρέθηκαν υπολείμματα και από το «tire up» με το οποίο έδεσαν τη φύλακα, τα οποία επίσης εστάλησαν για εξετάσεις, προκειμένου να βρεθεί το DNA των δραστών. Τέλος, διαπιστώθηκε ότι τα γάντια που είχαν βρεθεί στον προαύλιο χώρο του Μουσείου δεν ανήκαν στους δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό με την υπόθεση της αφαίρεσης των παραπάνω αντικειμένων μπορούν να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

• Στον αριθμό 11012 της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

• Στον αριθμό 210 647 6188 του Τμήματος Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, που λειτουργεί τις ώρες 08.00 έως 23.00 κάθε μέρα.

• Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: financialpolice@hellenicpolice.gr

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά φωτογραφίες και την περιγραφή των αντικειμένων που εκλάπησαν

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: