Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ (ΑΜΦΙΣΣΑ ΚΑΙ ΙΤΕΑ)

“Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου... Όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά σου!”



Οι ανάγκες της εποχής μας γέννησαν μια ιδέα που με πολλή προσπάθεια θα γίνει σημείο αναφοράς της αλληλεγγύης, της ανιδιοτελούς προσφοράς, της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς των πολιτών κάθε δήμου της χώρας μας. Είναι έννοια μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από ραγδαία αύξηση των φτωχών, αύξηση των ανέργων, των ηλικιωμένων που επιζητούν φαγητό και φάρμακα, αύξηση των μεταναστών που παρακολουθούν την κίνηση των κάδων ώστε να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την επιβίωση τους κ.ά.

Προκειμένου λοιπόν, να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους καθημερινά προβλήματα δημιουργούνται τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, δηλαδή καταστήματα που παρέχουν δωρεάν είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα κ.λπ. σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι οικογένειες που θα εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο επιλέγονται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, βάσει συγκεκριμένων οικονομικό-κοινωνικών κριτηρίων και έχουν πρόσβαση στο κατάστημα με την επίδειξη ειδικής κάρτας.

Γι' αυτό το σκοπό ο Δήμος Δελφών ζητά από ευαίσθητους δημότες μας να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και δημιουργικά να δράσουμε... γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά!

Όσοι μπορούν να διαθέσουν τον χρόνο τους για εθελοντική προσφορά* να έρθουν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012. στις 17.30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών στην Άμφισσα. Μαζί θα χτίσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, σε Άμφισσα και Ιτέα, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να ανακουφίσουμε τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών μας.

* Η εθελοντική προσφορά έχει να κάνει με τη συλλογή και μεταφορά των προϊόντων από τους χώρους συγκέντρωσης στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων, τη διανομή και την τυποποίηση των προϊόντων κ.ά.



 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

emeis pou den mporoume na er&oume sthn amfissa kai &eloume na prosferoume e&elontikh ergasia pou mporoume na apeu&hn&oume?