Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


Από το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης - Νέας Υόρκης

Βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα παρέχει το Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης, το οποίο ιδρύθηκε προσφάτως από Ελληνες ομογενείς στην Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομογενειακού αυτού φιλανθρωπικού φορέα, σκοπός του είναι η ανακούφιση ευπαθών ομάδων στην Ελλάδα, που δοκιμάζονται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Το Ίδρυμα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ομογενών, που ενδιαφέρονται να ανταποκριθούν εμπράκτως στις παρούσες ανάγκες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στους τομείς της διατροφής και της υγείας. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούν οι Ντίνος Αυλωνίτης, Φίλιππος Βογιατζόγλου, Γιάννης Ζέρβας, Προκόπης Ζέρβας, Νίκος Μεζίτης, Στέλιος Τακετζής, Δημήτρης Τσάτης, Φώτης Τσάτης, Γεωργία Φιλιώτη και, εντός των ημερών, αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν επιπρόσθετα μέλη του Συμβουλίου.

Εκπρόσωποι του Ιδρύματος επισκέπτονται με δικά τους έξοδα την Ελλάδα, όπου παραδίδουν συσκευασμένα είδη βασικής διατροφής σε οικογένειες που έχουν ανάγκη και τα τρόφιμα είναι σύμφωνα με την κλασική μεσογειακή διατροφή και αγοράζονται στην Ελλάδα, όπου η συσκευασία και η διανομή γίνονται τοπικά από εθελοντές.

Το Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης είναι ανεξάρτητο και λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας της Νέας Υόρκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: