Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ITEA: ΓΙΟΡΤΗ «ΝΕΡΑΤΖΙΤΙΑΣ»… ΣΥΝΕΧΕΙΑ…


ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΝΕΡΑΝΤΖΙΤΙΑΣ...
    
     Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στον μώλο της Ιτέας, η προγραμματισμένη γιορτή της... νεραντζιτιάς!  Για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τοπικού ενδιαφέροντος χαρακτήρα και στην οποία συμμετείχαν, είτε σαν συμμετέχοντες είτε σαν συνδιοργανωτές, εκτός από τον Δήμο και πλήθος τοπικών Συλλόγων και μάλιστα με προετοιμασία μόλις 2 εβδομάδων!  Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το Δημοτικό Διαμέρισμα της Ιτέας το οποίο είχε την κύρια ευθύνη της οργάνωσης και το οποίο ανταπεξήλθε επάξια των υποχρεώσεών του, συμμετείχαν ενεργά και 13 Σύλλογοι  και φορείς, άλλοι  με ελάχιστη και άλλοι  με μέγιστη προσφορά και το Συλλογικό έργο των οποίων μπορεί να χαρακτηρισθεί ''ικανοποιητικότατο'' και όμορφο, μιάς και γινόταν για πρώτη φορά.

     Η εκδήλωση άρχισε κατα της 4 το απόγευμα με το φτιάξιμο του χαλβά της κόλλας, του γνωστού μας ..κολλοχαλβά. Υπό την αριστοτεχνική καθοδήγηση του chef κου Κώστα Διαούρτα, κατασκευάστηκε αρίστης ποιότητας χαλβάς, ο οποίος αντί για φόρμας, τοποθετήθηκε σε καλούπια (κατά τον διαμήκη άξονα κομμένες πλαστικές σωλήνες) μήκους περίπου 100 μέτρων. Η συμβολή στην κατασκευή  του χαλβά, τόσον του Συλλόγου Συνταξιούχων  όσον  και του Κ.Α.Π.Η. Ιτέας, ήταν κυρίαρχη και μάλλον, αφοπλιστικά επιτυχής! 

     Μαζί με τον χαλβά, προσφερόταν νεραντζάκι γλυκό και σε όμορφα μικρά δοχεία, μαρμελάδα νεράντζι, κατασκευασμένα  από τις κυρίες του Κ.Α.Π.Η.  Εξαιρετικότατα και τα δύο!  Στην συνέχεια ακολούθησε η παράσταση των 10 προκριθέντων χορευτικών σχημάτων  και την βράβευση του καλύτερου, τους γνωστούς...ANOMYMOUS Την σκυτάλη πήρε η μεγάλη φωτιά και οι χοροί γύρω από αυτήν από χορευτές και πλήθος κόσμου, ενώ ταυτόχρονα,  άρχισε να λειτουργεί... ο μπουφές, με μεζεδάκια και κρασάκι.  Επεκράτησε τάξη, χορός, διασκέδαση και η ευχαρίστηση στα πρόσωπα όλων, ήταν μάρτυρας για την επιτυχία της εκδήλωσης.

     Εδώ να σημειώσουμε ότι, αν και ο χρόνος προετοιμασίας ήταν περιορισμένος και τα οικονομικά του Δήμου, όχι στα καλύτερά τους, εν τούτοις το αποτέλεσμα ήταν λαμπρό  και ενδεχομένως να μπήκαν τα θεμέλια για μια τοπική γιορτή, ακόμα περισσότερο φροντισμένη και βεβαίως με ονοματεπώνυμο : την γιορτή της ''νεραντζΙτιάς''.  Εύγε σε όλους και του χρόνου καλύτερα!

     Στη γιορτή παρευρέθησαν ο η Αντιπεριφερειάρχης κα Παναγιώτα Γαζή, και ο Δήμαρχος Δελφών κος Νίκος Φουσέκης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: